Consumul de grăsimi trans asociat cu o degradare a memoriei

©

Autor: Redacția ROmedic

Consumul de grăsimi trans asociat cu o degradare a memoriei

O alimentație bogată în grăsimi trans, folosite în general pentru a îmbunătăți gustul, textura și termenul de garanție al produselor, se pare că ar fi asociată cu o afectare a funcțiilor memoriei. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat în cadrul Universității din California.

Cei 1018 de participanți (bărbați și femei) au fost solicitați să răspundă la întrebări privind stilul alimentar, apoi au dat teste de memorie care presupuneau amintirea unor cuvinte. În medie, bărbații de 45 de ani și mai tineri și-au amintit 86 de cuvinte, însă pentru fiecare gram în plus de grăsimi trans consumat zilnic, performanța lor scădea cu 0,76 cuvinte.

Concluzia a făcut referire la bărbați pentru că aceștia au fost majoritari ca număr în grupul de participanți, dar includerea scorurilor obținute de femei nu a modificat rezultatele generale.

Studii anterioare au arătat faptul că includerea grăsimilor trans în dieta este asociată cu efecte negative la nivelul profilurilor lipidice, funcționării metabolice, rezistenței la insulină, sănătății inimii și sănătății în general, dar și cu o afectare a comportamentului și a stării de spirit, însă până acum nu a mai fost evidențiată o posibilă legătură cu funcționarea cognitivă sau cu memoria.

 

Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 26-02-2019 | creare: 02-07-2015 | Vizite: 1512
Bibliografie
Dietary trans fat linked to worse memory, link: https://medicalxpress.com/news/2015-06-dietary-trans-fat-linked-worse.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: