Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea intestinală

Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea intestinală

©

Autor:

Consumul de migdale îmbunătățește sănătatea intestinală
Consumul regulat de migdalele, oleaginoase bogate în proteine, fibre È™i vitamine, îmbunătățeÈ™te sănătatea intestinului uman, prin creÈ™terea producÈ›iei de butirat, potrivit concluziilor unui studiu al cercetătorilor britanici. Butiratul, un acid esenÈ›ial intestinului, se găseÈ™te în mod natural în microbiomul intestinal, însă poate fi obÈ›inut È™i din alimente sau suplimente.
Microbiomul intestinal, format din mii de microorganisme, are o influență semnificativă asupra sănătății umane, inclusiv asupra sistemului digestiv È™i imunitar. Mecanismele prin care microbiomul intestinal exercită o influență asupra sănătății sunt în prezent investigate, multiple studii sugerând faptul că prin consumul anumitor alimente poate fi influenÈ›ată semnificativ producÈ›ia bacteriilor benefice din intestin.

În studiul actual, cercetătorii de la Colegiul King‘s din Londra au analizat efectele migdalelor asupra microbiomului intestinal. Un număr de 87 de adulÈ›i sănătoÈ™i, care nu consumau în general fibre dietetice, au fost incluÈ™i în studiu. ParticipanÈ›ii au fost împărÈ›iÈ›i în trei grupuri: un grup a inclus în dieta zilnică o gustare constând în 56 g de migdale întregi, al doilea grup a inclus în dieta zilnică o gustare de 56 g migdale măcinate, în timp ce ultimul grup, considerat de control, nu a consumat migdale, ci brioÈ™e.

Analizele au indicat o creÈ™tere semnificativă a concentraÈ›iilor de butirat, sursa principală de energie pentru celulele care căptuÈ™esc colonul, în rândul consumatorilor de migdale, comparativ cu cei care consumau brioÈ™a. După cum menÈ›ionează autorii, o funcÈ›ionare eficientă a butiratului oferă posibilitatea microbilor intestinali benefici să se răspândească.

Cercetătorii nu au observat diferenÈ›e semnificative în ceea ce priveÈ™te timpul de tranzit intestinal (n.r timpul necesar pentru ca alimentele să se deplaseze prin intestin). Cu toate acestea, participanÈ›ii care au consumat migdalele întregi au avut mai multe miÈ™cări intestinale, în comparaÈ›ie cu celelalte grupuri, ceea ce sugerează că migdalele ar putea aduce beneficii inclusiv persoanelor cu constipaÈ›ie.

sursa: Science Daily
foto: King’s College London News Centre

Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 364
Bibliografie
Snacking on almonds boosts gut health, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221020130301.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul zilnic de migdale accelerează recuperarea după antrenament
  • Consumul de nuci È™i migdale poate favoriza pierderea în greutate
  • Consumul de migdale È™i biscuiÈ›i Graham poate avea un impact pozitiv asupra microbiotei intestinale È™i sănătății gastrointestinale
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum