Copiii sunt mai inovatori decât am crede

©

Autor:

Copiii sunt mai inovatori decât am crede
Conform unui studiu realizat de psihologii de la Facultatea de Psihologie a Universității din Queensland (Australia), copiii ar avea o capacitate de inovație și de a găsi soluții la probleme mult mai complexă decât se credea până acum.

Cercetătorii au analizat abilitățile inovatoare și creativitatea în lucrul cu instrumente al copiilor cu vârste între 3 și 5 ani. Aceștia au primit la alegere fie o perie pentru curățarea pipelor, fie o bucată scurtă de sfoară, cu ajutorul cărora ar fi trebuit să scoată o jucărie dintr-un tub transparent.

Mai bine de 45% dintre copii au folosit cu succes peria pentru curățarea pipelor pentru a recupera jucăria, comparativ cu doar 10% care au reușit această performanță în studiile anterioare. Totodată, atunci când cei mici au primit instrucțiuni clare despre modul de utilizare a instrumentelor, nivelul de inovare s-a dublat. De exemplu, faptul că vedeau că peria pentru pipe se putea îndoi sub forma unui cârlig i-a ajutat pe mai mulți copii să găsească soluția la această sarcină de lucru.

La studiu au participat copii caucazieni și rezidenți din comunități ale Australiei de nord, ceea ce arată, conform autorilor, că abilitățile inovatoare complexe sunt valabile indiferent de cultura în care se dezvoltă copiii.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 03-02-2020 | creare: 05-09-2017 | Vizite: 866
Bibliografie
Your child may be more innovative than you realise, link: https://medicalxpress.com/news/2017-09-child-realise.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce spune neuroștiința despre umor?
  • Structurarea informațiilor dăunează creativității
  • Muzica veselă te poate face mai creativ
  •