Cum poate nisipul să ajute la slăbit?

©

Autor:

Cum poate nisipul să ajute la slăbit?
Particulele de siliciu din nisipul purificat ar putea reprezenta o terapie împotriva obezității, sugerează cercetări recente conduse de oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud. Cercetarea arată că particulele de siliciu, fabricate folosind nisip purificat, pot împiedică absorbția în organism a carbohidraților și grăsimilor, macronutrienți asociați frecvent cu creșterea în greutate.
Studiul actual, publicat în jurnalul Pharmaceutics, este primul care validează modul în care particulele poroase de siliciu pot opri absorbția grăsimilor și zahărului. Terapia propusă de către autori, dezvoltată împreună cu compania Glantreo Limited, va fi mai blândă pentru stomac, cu semnificativ mai puține riscuri de apariție a efectelor secundare, comune pentru medicamentele împotriva obezității folosite în mod uzual. Autorii consideră că descoperirile lor ar putea ajuta milioane de oameni care se luptă în prezent cu obezitatea și care refuză terapiile medicamentoase de teama efectelor adverse să își îmbunătățească semnificativ stătea de sănătate.

„Obezitatea reprezintă o problemă globală care afectează aproape două miliarde de oameni din întreaga lume. În ciuda numărului mare de persoane care suferă de obezitate, în prezent numărul de terapii eficiente împotriva obezității este unul extrem de redus, iar majoritatea acestor terapii determină diferite efecte adverse, care descurajează oamenii să înceapă un tratament”, declară autorul studiului, Paul Joyce, cercetător la Universitatea din Australia de Sud.

Siliciul poros a fost în atenția cercetătorilor în ultimii ani, datorită potențialului său, observat în studiile efectuate pe oameni, de a lupta împotriva obezității. Deși sigură în majoritatea studiilor, terapia bazată pe siliciu poros nu a fost aprobată până în prezent, din cauza lipsei unor dovezi cu privire la modul în care funcționează. Studiul actual arată care este mecanismul de funcționare și ar putea reprezenta cheia pentru aprobarea în viitorul apropiat a unei noi terapii, mai sigure și cu mai puține efecte adverse, împotriva obezității.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-10-2022 | creare: 26-10-2022 | Vizite: 325
Bibliografie
Sand serves up a possible cure for obesity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221024092659.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Autostigmatizarea persoanelor obeze poate crește riscul de sindrom metabolic
  • Bypass-ul gastric mai eficient în controlul obezității și diabetului decât modificările stilului de viață
  • Semaglutida ar putea ajuta în tratamentul adulților cu obezitate și fără diabet
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum