Dantură nouă, în doar 4 paşi! Descoperă cum să îţi recapeţi rapid zâmbetul, cu ajutorul iDentity®️ Clinic

©

Autor:

Dantură nouă, în doar 4 paşi! Descoperă cum să îţi recapeţi rapid zâmbetul, cu ajutorul iDentity®️ Clinic

În era stomatologiei moderne, recăpătarea unei danturi complete şi frumoase a devenit o realitate accesibilă şi mai convenabilă, graţie unui tratament realizat în doar câţiva paşi! Indiferent de cauzele care au dus la pierderea dinţilor, zâmbetul poate fi recuperat mai simplu decât aţi crede, iar doctorul Angela Diaconu, medic stomatolog chirurgie stomatologică, maxilo-facială şi implantologie la iDentity®️ Clinic, cea mai performantă clinică stomatologică din România, din punctul de vedere al echipei de specialişti şi al tehnologiei folosite, vă ajută să exploraţi fiecare pas al procesului revoluţionar de transformare a zâmbetului: de la pregătirea „terenului” pentru intervenţie şi până la finalizarea tratamentului şi grijă post-operatorie.

Implantul dentar, cea mai modernă şi eficientă soluţie de înlocuire a dinţilor

Puteţi mânca, vorbi şi zâmbi fără griji. Acestea ar fi, pe scurt, principalele beneficii pe care le aduce implantul dentar, una dintre cele mai moderne metode de a înlocui dinţii lipsă şi, totodată, o opţiune de refacere a zâmbetului durabilă şi convenabilă pe termen lung, comparativ cu alte metode, precum proteze dentare clasice sau punţi. Implanturile dentare din titan sunt cele mai populare, materialul fiind folosit în peste 90% dintre intervenţii.

Vorbim despre o metodă de reconstrucţie a zâmbetului care are o rată de succes de 98% . Tratamentul  aduce beneficii estetice şi funcţionale şi este recomandat atât pentru înlocuirea unui singur dinte, cât şi pentru refacerea întregii danturi. În cazul în care cantitatea şi calitatea osului în care se inserează implantul sunt bune, pacienţii pot beneficia de un zâmbet nou în doar 24 de ore!
(Dr. Angela Diaconu, medic stomatolog chirurgie stomatologică, maxilo-facială şi implantologie)

Reuşita intervenţiei depinde de mai mulţi factori, precum experienţa dentistului, marca implantului dentar şi prestigiul clinicii stomatologice către care vă orientaţi şi asta pentru că tratamentul este complex şi impune un anumit protocol.


Etapa 1 – Consultul şi analizele

Prima etapă în crearea zâmbetului visat este reprezentată de consultaţia propriu-zisă, moment în care medicul analizează cavitatea bucală, pentru a identifica problemele dentare care vă supără. În urma unui diagnostic, medicul iDentity®️ Clinic va crea şi planul de tratament perfect pentru voi.


Doctorul Angela Diaconu, specialist în implantologie, vă detaliază care sunt analizele de care aveţi nevoie ulterior: „Întrucât implantul dentar implică o intervenţie chirurgicală, este absolut firesc să fim prudenţi şi să ne asigurăm că nu supunem pacientul la riscuri. În toate cazurile, recomandam efectuarea unui set de analize de sânge și vom realiza obligatoriu în cadrul clinicii o tomografie computerizată pentru a determina locul și poziția implantului în osul maxilar sau mandibular. Există cazuri în care realizarea operaţiei este amânată. Cât despre contraindicaţii, acestea sunt relative. Există foarte puţine cazuri în care chiar să nu putem apela la inserarea implantului dentar pentru refacerea zâmbetului. În general, pacienţii care suferă de afecţiuni generale beneficiază de o atenţie mai deosebită din partea medicilor.

Rezultatele acestor analize indică specialistului în ce condiţii implantul dentar poate fi inserat cu succes, dar şi ce tip de implant dentar vi se potriveşte cel mai bine.

Etapa 2 – Inserarea implantului

De îndată ce aţi primit undă verdă, vă puteţi pregăti pentru procedură! Înainte de intervenţia propriu-zisă, medicul se va asigura că implantul dentar- un dispozitiv medical steril- nu va fi contaminat, tocmai de aceea va realiza o ingenizare profesională completă, va curăţa şi plomba cariile dentare şi va extrage dinţii irecuperabili.

„Operaţia de inserare a implantului se realizează sub anestezie locală şi chiar sub inhalosedare, o metodă de sedare conştientă revoluţionară, cu ajutorul căreia putem obţine o stare de relaxare a pacientului în timpul intervenţiei stomatologice. La nevoie, putem apela şi la sedare profundă,  însă totul depinde de pacient.  Operaţia în sine este total nedureroasă.”
(Dr. Angela Diaconu, medic stomatolog chirurgie stomatologică, maxilo-facială şi implantologie)
    
Practic, intervenţia, care durează în medie 30 de minute, este minim invazivă, în raport cu alte metode: printr-o procedură specială, implantul dentar va fi plasat în os, a cărui densitate este esenţială pentru stabilitatea implantului şi pentru integrarea sa corectă. Dacă pacientul nu beneficiază de volumul osos necesar, medicul apelează la o procedură suplimentară, numită augmentare osoasă sau adiţie de os, care se poate realiza în aceeaşi sedinţă cu inserarea implantului. Tocmai pentru ca osul să nu se resoarbă, medicii recomandă să apelaţi la ajutorul unei clinici stomatologice imediat ce pierdeţi un dinte sau dacă sesizaţi că există probleme.

Dacă efectuăm operaţia în manieră tradiţională, după insearea implantului înşurubăm bontul protetic, a doua parte a lucrării protetice. Pe această piesă vom monta coroana, după o perioadă de vindecare întinsă pe 3-6 luni. În unele cazuri avem la îndemână şi procedura implantului într-o singură zi. Practic, după inserarea implantului şi după montarea bontului, operaţia se încheie cu montarea unei coroane provizorii. Implanturile cu încărcare imediată sunt ideale pentru înlocuirea dinţilor frontali.

Etapa 3- Recuperarea

Perioada post-operatorie diferă de la pacient la pacient, însă, în general, recuperarea nu ar trebui să depăşească trei săptămâni. Rezultatele depind şi de grija post-operatorie acordată de pacient. Astfel, medicii recomandă ca în prima săptămână să consumaţi lichide şi alimente moi, precum supe şi piureuri, să evitaţi produsele şi băuturile fierbiniţi, consumul de alcool şi tutun, dar şi efortul fizic intens. Cu igiena orală adecvată şi câteva indicaţii respectate întocmai, implantul dentar poate rezista o viaţă, spun specialiştii, care atrag atenţia asupra modului în care trebuie efectuat periajul în perioada post-intervenţie: „Recomandăm pacienţilor să evite periajul dentar în primele 24 de ore de la intervenţie, dar să nu uite să apeleze cu încredere la el, după acest interval. Periajul trebuie realizat cu blândeţe în zona operaţiei, iar cavitatea bucală va fi clătită în mod repetat cu antiseptice. În funcţie de cât de complex este cazul, pacientul poate avea nevoie de prescrierea unor analgezice, care să calmeze disconfortul după trecerea anesteziei.

Etapa 4- Controalele periodice

Tot la capitolul „succesul intervenţiei” se integrează şi controalele stomatologice periodice. Nu vă bazaţi pe faptul că dantura pe care o aveţi acum nu mai este supusă problemelor, având în vedere că vorbim despre o lucrare protetică. Specialiştii recomandă să călcaţi pragul clinicilor stomatologice la fiecare jumătate de an, pentru controlul regulat, dar şi pentru periaje profesionale.

În lipsa unei întreţineri constante, şi dintele artificial, precum cel natural, are de suferit! Este deosebit de important să acordăm atenţie zonelor în care este posibilă dezvoltarea bacteriilor. Detartrajul  realizat corect contribuie la rezistenţa îndelungată a implantului. Cu aparate special adaptate dinţilor artificiali, curăţăm zona care înconjoară implatul dentar, fără ca structura sa să fie afectată. O astfel de procedură realizată la timp este crucială pentru prevenirea problemelor.

Implanturile dentare nu sunt percepute de organism ca fiind un corp străin, comportându-se ca un dinte natural şi reprezentând o soluţie sigură, cu un cost mai mic pe termen lung.

Efectele dezastruoase ale pierderii dinţilor

Astăzi, peste 3 miliarde de oameni din lumea întreagă se confruntă cu probleme dentare, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Dacă este să ne raportăm strict la ţara noastră, cifrele sunt îngrijorătoare: datele arată că 30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, mai mult decât media europeană. Cauzele care au dus aici sunt variate, consecinţele însă sunt aceleaşi. Doctorul iDentity®️ Clinic Angela Diaconu a făcut lista celor mai importante efecte asupra sănătăţii orale: „Dacă pacientul nu face nimic ca să înlocuiească dintele sau dinţii lipsă, maxilarul şi madibula îşi vor schimba densitatea, forma şi rezistenţa. Practic, osul se va resorbi, deci va fi nevoie de adiţie osoasă, în cazul în care se apelează la restaurarea dentară prin implant dentar. Lanţul efectelor merge mai departe, şi dinţii învecinaţi fiind afectaţi. Dinţii aflaţi lângă spaţiul lăsat gol se vor apleca, antrenând toată acea parte într-o cădere lentă. Repararea lor va deveni imposibilă odată cu trecerea vremii. Efectele sunt completate de retracţia gingivală: gingia se va subţia, va dezveli parţiali dinţii alăturaţi, luându-le din stabilitate. Nemaiavând susţinere, dinţii vor începe, într-un final, să se clatine.


Consecinţele merg mai departe: pierderea dinţilor afectează şi starea generală de sănătate, putând provoca, de pildă, probleme digestive, din cauza masticaţiei tot mai dificile.


Dacă vreţi să aflaţi ce poate fi îmbunătăţit la zâmbetul vostru, apelaţi la iDentity®️ Clinic, locul în care tehnologia numărul 1 pe domeniu întâlneşte cei mai empatici medici, care caută permanent cele mai bune soluţii pentru dantura voastră.  Peste 22.000 de pacienţi descoperă an de an ce înseamnă Stomatologia la nivel de exepert, marca iDentity®️ Clinic. Specialiştii vă aşteaptă la sediul din Băneasa, situat pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, la numărul 17, în sectorul 1 al Capitalei sau la numărul de telefon: 0728.00.00.11


Pe site-ul oficial găsiți detalii suplimentare:

https://identity.ro/Data actualizare: 19-07-2023 | creare: 19-07-2023 | Vizite: 281
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: