De ce oamenii apelează la chirurgia estetică?

©

Autor: Redacția ROmedic

De ce oamenii apelează la chirurgia estetică?
Advertorial oferit de Ringier
Oamenii apelează la chirurgia estetică din mai multe motive. Unii vor să pară mai tineri. Alții caută să schimbe o caracteristică care nu le-a plăcut niciodată. Decizia este personală. Trebuie să fim totuși realiști. Chirurgia cosmetică nu vă va schimba prea mult viața. Nu vă rezolvă problemele personale sau nu vă va arată drept altcineva. Dar s-ar putea să vă ofere o mai mare încredere în propria persoană și să va adauge sentimentul de bunăstare.
 
Rezultatele de succes depind adesea, parțial, de cât de bine comunicați dumneavoastră și chirurgul. Asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu chirurgul și că sunteți deschiși în ceea ce privește obiectivele și întrebările dvs. Un bun medic, profesionist desăvârșit, nu va va ascunde nimic, nici avantajele, nici dezavantajele. Un astfel de medic este Dr. Gad Renert, și mai multe informații puteți găsi pe site-ul https://www.dr-renert.com
 
Multe persoane au motive întemeiate pentru a solicita o intervenție chirurgicală. Ele au gândit-o cu atenție, au o sănătate bună, au o stimă de sine bună, au înțeles riscurile procedurii pe care o iau în considerare. Totuși, alte persoane o fac pentru a încerca să mulțumească pe altcineva - adesea soțul sau partenerul - și speranțele lor depășesc ceea ce poate face procedura. Știind de ce doriți o intervenție chirurgicală și dacă sunteți în măsură să obțineți rezultatele la care visați, vă va ajuta să decideți dacă veți continua procedura sau dacă este cazul să va reconsiderați opțiunile.
 
Numărul persoanelor care au apelat la proceduri cosmetice a crescut constant în ultimii cinci ani. Potrivit experților, în ziua de azi este mai ușor - fizic, financiar și emoțional - decât s-ar putea crede să se apeleze la o intervenție de acest gen. Primele 5 proceduri cerute, nu numai la nivel național, ci mondial sunt: mărirea sânilor, liposucția, remodelarea nasului, chirurgia pleoapelor, abdominoplastia.
 
Procedurile de “sculptură” a corpului, cum ar fi mărirea feselor, care îmbunătățesc conturul, dimensiunea sau forma fesierului și ridicarea coapselor, care reduc excesul de piele și grăsimea picioarelor, au înregistrat, de asemenea, o creștere. În plus, unele persoane apelează și la proceduri minim invazive. Dintre acestea, cele mai populare proceduri sunt: Botox, folosirea acidului hialuronic, peeling chimic, epilarea definitivă etc.
 
Este o lista diversă, dar cele mai multe dintre acestea au probabil un lucru în comun.  Majoritatea pacienților caută proceduri cosmetice pentru a deveni cea mai bună versiune a lor înșiși. Există un paradox magic în acest lucru.
 

De ce procedurile cosmetice sunt în creștere?

Medicii care efectuează proceduri cosmetice indică o serie de motive pentru care oamenii aleg procedurile.
 

1. Imaginea pe social media

Telefoanele mobile, selfie-urile și platformele de social media au determinat foarte mult dorință de a apela la chirurgia plastică în rândul femeilor, dar și al bărbaților. În ziua de azi, cu dispozitivele și platformele mobile, vedem literalmente sute, dacă nu mii, de imagini cu noi înșine care documentează lucruri care nu ne plac în legătură cu aspectul nostru, precum și procesul de îmbătrânire. În plus, imaginea promovată de anumiți influenceri este una ideală în care multe persoane încearcă să se încadreze. Cu alte cuvinte, suntem cu toții sub control constant.
 

2. Mai multă acceptare

Persoanele cu operații estetice, obțin de cele mai multe ori imaginea dorită și sunt mai ușor acceptate în societate. Se știe că oamenii frumoși sunt considerați mai plăcuți și li se ivesc mai multe oportunități. Desigur, nu este o regulă bătută în cuie. Contează, în primul rând, atitudinea. Dacă doriți din tot sufletul o schimbare care vă face să vă simțiți mai bine însă, nu va oprește nimeni să faceți asta și nu trebuie să apelați la o astfel de intervenție doar pentru a fi acceptați. În plus, alegeți medicul cel mai bun, care să va rezolve în mod elegant și profesionist problema. Dr. Gad Renert este un astfel de medic, cu siguranță.
 

3. Mai multă accesibilitate

La un moment dat, în trecutul nu atât de îndepărtat, chirurgia plastică a fost numai pentru cei superbogati. Astăzi, cel mai obișnuit pacient este, de obicei, o profesionistă care lucrează, adesea cu o familie cu venituri duble sau o mamă care stă acasă, care acum, după ce a avut copii, ar dori să-și recâștige aspectul fizic pe care l-a avut cândva. Cu alte cuvinte, nu stereotipul de gospodină din Beverly Hills care „și-a mărit sânii”. Procedurile cosmetice, atât chirurgicale, cât și nechirurgicale, au devenit mai accesibile.
 

4. Mai multe progrese tehnologice

Procedurile tehnice utilizate în timpul operațiilor estetice continuă să devină mai sigure și mai fiabile. La fel și instrumentele, și produsele pe care medicii le au acum la dispoziție. Tratamentele nechirurgicale sunt un domeniu în evoluție deosebit de rapidă. Laserele nu existau acum 10 ani. Acum fac minuni pe diferite părți ale corpului. Și Botoxul obișnuia să fie singură neurotoxină de netezire de pe piață. Acum, există alte opțiuni.
 

5. Mai multe beneficii pentru sănătate

Așadar, poate pentru dvs. obținerea buzelor mărite nu va avea avantaje decât să vă crească respectul de sine. Dar în anumite circumstanțe, unele tratamente cosmetice pot fi benefice pentru sănătatea dvs.. Botoxul, de exemplu, ajută în afecțiuni precum migrenele cronice, transpirația excesivă, paralizia lui Bell și, poate, chiar este și cea mai importantă sursă de încredere. În alte cazuri, femeile care aleg o reducere a sânului adesea sunt scutite de probleme precum hernia de disc sau durerile de spate. 
 
Principalele motivații ale celor care au avut sau se gândesc la un tratament cosmetic sunt îmbunătățirea stimei / încrederii în sine. Acest lucru este consecvent atât în procedurile chirurgicale, cât și în cele nechirurgicale, iar aceste motive nu s-au schimbat. În ciuda tuturor schimbărilor în aspectele tehnice ale chirurgiei estetice, dorințele și motivațiile umane rămân aceleași. Cu toții vrem să ne prezentăm tot ce este mai bun în lume. Însă modul în care facem asta depinde de cine suntem.

Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 371
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: