Depunerile de beta-amiloid ar putea fi eliminate, folosind o nouă abordare
Autor: Domșa Dariana

Acumularea de beta-amiloid în creier reprezintă primul pas în dezvoltarea demenței. Deși au existat numeroase încercări de a identifica modalități de eliminare a depunerilor de beta-amiloid înainte de apariția oricăror simptome cognitive, până în prezent eficacitatea metodelor identificate a fost una redusă. În cadrul unui nou studiu, publicat recent în jurnalul Brain, cercetătorii americani au identifica o modalitate de creștere a cantității deșeurilor eliminate din creierul șoarecilor, prin intensificarea unei aberații genetice. Potrivit autorilor, strategia este eficientă inclusiv pentru prevenirea bolile neurodegenerative caracterizate prin acumularea de proteine toxice.
În studiul lor, cercetătorii s-au concentrat asupra fenomenului „readthrough”, care descrie funcționarea improprie a mecanismului de construcție a proteinelor, care duce la apariția unor proteine care funcționează diferit de proteinele obișnuite.
Cercetătorii au studiat șoarecii cu niveluri ridicate de proteine beta-amiloid în creier, pe care i-au tratat folosind apigenină (flavonoid cu efectele antiinflamatoare și antioxidante), sulfaquinoxalina (medicament de uz veterinar folosit în tratamentul coccidiozei), un lichid inert sau un compus placebo fără efect asupra readthrough. Șoarecii tratați fie cu sulfaquinoxalina, fie cu apigenină, au eliminat beta-amiloid mai repede decât șoarecii tratați cu una dintre cele două lichide inactive. Cele două substanțe eficiente în eliminarea depunerilor de beta-amiloid au fost alese din peste 2.500 de compuși.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Asocierile dintre IMC și demență: de ce bărbații subponderali au un risc mai mare de demență decât cei supraponderali?
- Un instrument simplu de diagnostic prezice riscul individual de Alzheimer
- Flavanolii din cacao stimulează oxigenarea creierului și procesele cognitive la adulții sănătoși
- Oamenii de știință identifică o nouă abordare pentru prevenirea convulsiilor
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni