Descoperire: suzeta care măsoară glucoza
©
Autor: Teodorescu Mihai

Utilizate pe scară largă de către adulÈ›ii din întreaga lume, costumele cu biosenzori prezintă È™i dezavantaje, care fac imposibilă utilizarea lor de către sugari. Dimensiunile mari È™i suprafaÈ›a rigidă, care ar putea dăuna pielii delicate a sugarilor, sunt două dintre problemele pe care tehnologia le prezintă. Adaptarea tehnologiei, astfel încât aceasta să răspundă inclusiv nevoilor bebeluÈ™ilor, ar putea fi posibilă, conform oamenilor de È™tiință de la Societatea Chimică Americană.
Cercetătorii au reuÈ™it să dezvolte un bionsenzor care urmăreÈ™te în timp real nivelurile de glucoză din saliva bebeluÈ™ului. Dispozitivul ar putea ajuta la diagnosticarea È™i la tratarea diabetului într-un timp semnificativ redus, la cei mai mici dintre pacienÈ›i. Totodată, dispozitivul ar putea fi configurat pentru monitorizarea altor biomarkeri ai bolii. În prezent, monitorizarea în mod continuu a glucozei la nou-născuÈ›ilor se poate realiza exclusiv în spital È™i necesită străpungerea pielii pentru a ajunge la lichidul interstiÈ›ial.
Monitorizarea stării de sănătate a nou-născuÈ›ilor prin intermediul unor dispozitive purtabile se va putea realiza cu ajutorul unei suzete, pe care este amplasat un biosenzor. Suzeta concepută de cercetători are ataÈ™ată în partea inferioară o cameră de detectare, în care există o enzimă ataÈ™ată la o bandă de electrod. Odată ce saliva bebeluÈ™ului ajunge în camera de detectare, glucoza din fluid este transformată într-un semnal electric slab, ce va putea fi detectat cu ajutorul unei aplicaÈ›ii instalate pe telefonul mobil. În funcÈ›ie de puterea curentului, se poate realiza o corelare cu cantitatea de glucoză din probele de salivă. Suzeta a fost testată exclusiv pe persoane adulte, într-o analiză preliminară la pacienÈ›i cu diabet de tip 1. Cu ajutorul suzetei, anchetatorii au reuÈ™it să detecteze modificări ale concentraÈ›iilor din glucoză din saliva pacienÈ›ilor înainte È™i după masă.
Anterior apariÈ›iei acestui dispozitiv, cercetătorii de la Societatea Chimică Americană au dezvoltat biosenzori purtabili încorporaÈ›i în haine sau care puteau fi lipiÈ›i pe pielea celor mici. Din cauza disconfortului provocat sugarilor în urma purtării pe termen lung a biosenzorilor purtabili, aceste dispozitive nu au continuat să fie utilizate, fiind necesare studii suplimentare pentru perfecÈ›ionarea tehnologiei.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 20-07-2020 | creare: 29-10-2019 | Vizite: 846
Bibliografie
Pacifier biosensor could help monitor newborn health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191023123630.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Pacemaker-ul pulmonar pentru tratarea apneei de somn severe de tip central
- Inteligenţa artificială prezice cu acurateţe cine va avea demenţă în următorii 2 ani
- Cercetarea celulară face un important pas înainte, în urma ultimelor descoperiri
- O nouă tehnologie de livrare țintită a medicamentelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni