SomnaPatch - plasturele care diagnostichează apneea de somn

©

Autor:

SomnaPatch - plasturele care diagnostichează apneea de somn

O echipă de cercetători din cadrul companiei Somnarus Inc a dezvoltat și testat un plasture care poate diagnostica apneea de somn, indiferent de nivelul de severitate la care se află.

Platurele, numit SomnaPatch, cântărește mai puțin de 30 de grame și înregistrează presiunea nazală, saturația de oxigen din sânge, pulsul, efortul respirator, durata somnului și poziția corrului în timpul somnului.

Plasturele a fost comparat cu polisomnograful din cadrul laboratorului de somn, rezultatele indicând o potrivire clinică de 87,4% la un interval de încredere de 95% cuprins între 81,4% și 91.9%. În cadrul analizei, au fost comparate înregistrările din timpul somnului a 174 de persoane, oferite simultan de plasturele SomnaPatch și de polisomnografie.

Rezultatele au fost surprinzătoare și pentru autorii dispozitivului. Studiul le-a arătat că 38 de utilizatori din 39 s-au descurcat cu activarea și montarea dispozitivului doar citind instrucțiunile care veneau împreună cu acesta, înregistrând somnul pentru cel puțin 4 ore. Aceste informații sunt de asemenea importante pentru autori, pentru că le arată că dispozitivul e ușor de folosit, confortabil și nu afectează somnul, comparativ cu alte dispozitive care se foolosesc acasă, dificil de utilizat și care întrerup odihna.

Autorii vor folosi rezultatele testelor pentru a solicita aprobarea dispozitivului de către F.D.A. (Food and Drug Administration).

Studiul a fost publicat într-un supliment al jurnalului Sleep.

Sursa: Medical Xpress

Sursa foto: Somnarus, Inc


Data actualizare: 12-06-2019 | creare: 06-06-2017 | Vizite: 1996
Bibliografie
New disposable, wearable patch found to effectively detect sleep apnea, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-disposable-wearable-patch-effectively-apnea.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stimulatorul lingual care ajută persoanele cu apnee nocturnă să respire normal
  • Un nou tratament pentru problemele de respirație cu care se confruntă bebelușii prematuri
  • Studiu: apneea în somn ar putea cauza pierderi de memorie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum