Despre aparatele Carriere Motion și beneficiile pentru pacienți

©

Autor:

Despre aparatele Carriere Motion și beneficiile pentru pacienți
Cele mai comune afecțiuni ale ansamblului oro-facial pentru care pacienții se adresează cabinetului medicului specialist ortodont sunt cele de aliniere dentară (ocluzie sau mușcătură). Ocluziile dentare (mușcăturile) defectuoase sau anormale, după gradul de afectare a pacientului, pot fi împărțite în mai multe categorii sau clase. Astfel prima categorie (clasă) include ocluziile anormale ușoare, în care mușcătura este aparent normală, dar dinții superiori depășesc în suprapunere dinții inferiori. A doua categorie (clasă) include retrognatismul, adică dinții superiori depășesc cu mult în suprapunere dinții inferiori. Iar a treia categorie (clasă) include prognatismul, manifestat atunci când dinții inferiori depășesc cu mult în suprapunere dinții superiori.

Tratamentul recomandat de medicul specialist ortodont presupune diagnosticarea corectă a ocluziei anormale și analizarea prealabilă a opțiunilor pe care acesta le are la îndemână pentru realizarea scopului propus, corectarea anomaliei constatate. De cele mai multe ori tratamentul presupune montarea aparatelor dentare potrivite, reglarea și ajustarea acestora în timp, în funcție de etapele prestabilite. În cazul ocluziilor severe, din a doua și a treia categorie, tratamentul poate include, în funcție de pacient, extracții dentare și/sau chirurgie maxilo-facială.

Carriere Motion Din fericire, atât pentru pacient, cât și pentru medicul ortodont, există dispozitivele medicale Carriere Motion, oferite în România prin intermediul Dent America Distribution. Acestea sunt dedicate claselor doi și trei de ocluzie defectuoasă și se constituie în instrumente eficiente în repoziționarea dinților și crearea spațiului necesar pe maxilare, cu limitarea la maxim a extracțiilor dentare și/sau a soluțiilor chirurgicale. Aparatele Carriere Motion au fost special concepute pentru aplicarea forței necesare în vederea alinierii corecte a molarilor și tratarea ocluziei, astfel încât mușcătura pacientului să fie adusă din categoriile doi sau trei în prima categorie (ocluzie ușoară), care poate fi tratată cu ajutorul aparatelor clasice. Designul acestor aparate este unul anatomic, ceea ce permite o mișcare naturală nu doar a molarilor, ci și a întregului segment peste care acestea sunt montate. În ceea ce privește confortul pacientului, acestea sunt ușor de purtat și pot fi comandate în diverse culori sau chiar transparente.

Recomandarea medicului specialist ortodont este ca acest tip de aparate să fie folosit la începutul tratamentului ortodontic, tocmai pentru asigurarea unei corecții rapide și ușoare, aproape fără efort suplimentar. Studiile arată faptul că aparatele Carriere Motion scurtează cu până la patru luni tratamentul de specialitate. Montarea acestor dispozitive presupune folosirea unor ligaturi elastice, care controlează mișcarea naturală a maxilarelor și danturii, fără a mai fi nevoie de alte dispozitive (arcuri, tije, aparate externe etc.), iar rezultatele sunt uimitoare. Tratamentul poate fi completat tot cu aparate oferite de același distribuitor sau cu orice alt tip de aparat dentar, folosit pentru tratarea ocluziilor ușoare (prima categorie).

În cadrul cabinetului nostru ortodontic oferim posibilitatea montării acestui tip de dispozitiv medical, Carriere Motion, pentru categoriile de ocluzii menționate anterior, concomitent cu asigurarea celor mai bune alternative pentru obținerea rezultatului final dorit, anume un zâmbet frumos și sănătos.

www.ancaoltean.ro

Data actualizare: 03-01-2023 | creare: 03-01-2023 | Vizite: 139
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: