Dializa peritoneala ar putea fi îmbunătățită cu ajutorul rinichiului artificial

©

Autor:

Dializa peritoneala ar putea fi îmbunătățită cu ajutorul rinichiului artificial
Folosirea unui rinichi artificial purtabil automat în cadrul dializei peritoneale poate îmbunătății rezultatele dializei și poate scădea semnificativ disconfortul pacienților.
Un studiu condus de Asociația Americană de Nefrologie arată că rinichiul artificial poate fi folosit în siguranță și este eficient în eliminarea toxinelor din sânge la pacienții cu insuficiență renală. Dispozitivul a fost testat într-un studiu clinic la care au luat parte cincisprezece oameni. Aceștia au fost supuși la peste o sută de sesiuni de dializă, fără a fi constate evenimente adverse serioase până la o lună de la încheierea ultimei sesiuni de tratament. Tehnologia a permis eliminarea substanțelor reziduale din sânge, potențialul de revoluționare a modului în care s-a făcut dializa de-a lungul istoriei fiind remarcat inclusiv de către oamenii de știință.

Rinichiul artificial este o inovație care poate oferi flexibilitate și portabilitate tratamentului de dializă peritoneală. Tehnologia ajută nu doar la reducerea timpului petrecut pentru dializare, ci și la reducerea deșeurilor și la economisirea resurselor pentru reutilizarea lichidelor de dializă. Lichidul de dializă utilizat este regenerat și reconstituit, fiind transformat în lichid proaspăt. Tehnologia de regenerare din terapia cu un rinichi artificial permite efectuarea dializei cu un volum redus de soluție.

Efectuată pentru eliminarea toxinelor și a metaboliților din sângele pacienților cu insuficiența renală, dializa peritoneală reprezintă la momentul actual o provocare atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți. Inconvenientul major al dializei peritoneale îl reprezintă perioada lungă de timp petrecută la terapie, dar și dimensiunile mari ale aparatului de dializă. În cazul dializei continue ambulatorii, pacientul este nevoit să repete procedura de dializă de minimum trei ori pe zi. Procesul de drenare a lichidului introdus durează zeci de minute, la care se adaugă orele petrecute pentru eliminarea toxinelor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-11-2019 | creare: 15-11-2019 | Vizite: 1180
Bibliografie
Automated wearable artificial kidney may improve peritoneal dialysis, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191108171643.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rinichiul bio-artificial implantabil urmează să fie testat pe oameni
  •