Un nou dispozitiv pentru diagnosticarea cancerului mamar

©

Autor:

Un nou dispozitiv pentru diagnosticarea cancerului mamar
În cadrul companiei UE Lifesciences ce are sedii în Statele Unite și în India a fost dezvoltat dispozitivul iBreast Exam, o alternativă cu un cost redus de monitorizare a sănătății sânilor utilă mai ales în zonele și comunitățile care nu au acces la metodele tradiționale de diagnostic a cancerului mamar.

Acesta a fost creat pentru a ajuta la reducerea incidenței cancerului mamar în rândul femeilor care au acces limitat sau nu au deloc acces la serviciile de screening pentru cancerul mamar.

Testul efectuat cu ajutorul dispozitivului este nedureros, durând mai puțin de 5 minute. Dispozitivul poate fi folosit de orice medic sau personal medical.

Dispozitivul analizează diferențele de elasticitate dintre țesutul mamar malign și cel sănătos, iar senzorul tactil măsoară și analizează duritatea și compoziția țesutului când este aplicat pe piele.

Acesta a fost testat într-un studiu clinic prezentând specificitate ridicată și rezultate performante. Toate leziunile maligne au fost identificate de către dispozitiv, prezentând eficiență și precizie mai mare decât analiza manuală prin palpare de către clinician.

Sursa: Medgadget

Data actualizare: 07-12-2016 | creare: 07-12-2016 | Vizite: 2765
Bibliografie
iBreastExam: Low Cost, Point-of-Care Breast Health Test, link: https://www.medgadget.com/2016/12/ibreastexam-low-cost-point-care-breast-health-test.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  •