Disforia de gen accelerează tranziția la pubertare

©

Autor:

Disforia de gen accelerează tranziția la pubertare
Adolescenții care se confruntă cu incongruența sau disforia de gen (stare în care o persoană are îndoieli cu privire la propria identitate de gen) intră în pubertate mai devreme decât adolescenții care nu au îndoieli cu privire la identitatea lor de gen, sugerează o cercetare condusă de oamenii de știință de la Universitatea Aarhus.
Studiul, unul dintre primele din lume care a examinat corelația dintre disforia de gen la adolescenți și dezvoltarea lor la pubertate, reprezintă o parte din proiectul de cercetare „Better Health for Generations”, demarat încă din anul 1996, în cadrul căruia au fost monitorizate peste 100.000 de sarcini ale femeilor din Danemarca, precum și dezvoltarea copiilor acestora.

În cadrul studiului, copiii în vârstă de 11 ani au fost întrebați despre o posibilă dorință de a fi de sex opus. Aproximativ 5% dintre aceștia au declarat că și-ar dori parțial sau total să fie de sex opus. Informațiile inițiale au fost combinate cu date colectate la intervale de șase luni, cu privire la etapele de pubertate în care se găseau copii.

Rezultatele sugerează faptul că dorința de a fi de sex opus la vârsta de 11 ani a accelerat intrarea la pubertate. Atât fetele, cât și băieții incluși în studiu, care s-au confruntat cu disforia de gen, au intrat la pubertate mai devreme cu două luni decât cei care își acceptau sexul și nu au exprimat dorința de a fi de alt sex.

Studiul nu oferă o explicație pentru rezultatele obținute. De asemenea, autorul studiului, Anne Hjorth Thomsen, studentă la Universitatea Aarhus, subliniază faptul că sunt necesare „mai multe cercetări, înainte de a putea trage concluzii finale”.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-12-2022 | creare: 12-12-2022 | Vizite: 346
Bibliografie
Adolescents who experience gender incongruence enter puberty earlier, study shows, https://www.news-medical.net/news/20221121/Adolescents-who-experience-gender-incongruence-enter-puberty-earlier-study-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Identitatea sexuală și orientarea sexuală
  • Disforia de gen - o creștere a prevalenței și o identificare mai timpurie
  • Cercetătorii descoperă factorii ce pot declanșa pubertatea timpurie
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum