Dispozitiv LED implantabil folosește lumina pentru a trata cancerele profunde

©

Autor:

Dispozitiv LED implantabil folosește lumina pentru a trata cancerele profunde
Studiul investighează utilizarea terapiei fotodinamice cu ajutorul unui dispozitiv LED wireless miniaturizat pentru a induce moartea celulară printr-un mecanism de piroptoză. Aceasta implică utilizarea unui fotosensibilizator, în acest caz pigmentul Rose Bengal, care este activat de lumina emisă de LED pentru a genera specii reactive de oxigen și a induce moartea celulară în culturi de celule de adenocarcinom colorectal uman HT-29.
Dispozitivul, având un volum de 23 mm³, include un circuit imprimat, o antenă cu nucleu de ferită și LED-uri verzi care emit la 573 nm. Alimentarea wireless este realizată prin frecvențe radio, iar dispozitivul este capabil să inducă efecte fotodinamice adecvate pentru studii clinice.

Rezultate

Evaluările de laborator au arătat că dispozitivul este eficient în producerea de oxigen singlet necesar pentru terapia fotodinamică. Studiile de inactivare fotodinamică a celulelor HT-29 au demonstrat că tratamentul cu Rose Bengal în combinație cu expunerea la lumină reduce semnificativ activitatea metabolică celulară, indicând moartea celulelor prin piroptoză. Aceasta a fost confirmată de modificările morfologice celulare observate prin microscopie și de testele de citotoxicitate.

Dispozitivul oferă o metodă promițătoare pentru tratamentul tumorilor profunde, datorită capacității de a induce răspunsuri imunogenice locale prin piroptoză. Potențialul său de a fi implantat și alimentat fără conexiuni fizice directe aduce beneficii considerabile în cercetarea preclinică și posibil în tratamentul clinic, evitând intervențiile chirurgicale repetate.

Concluzii

Studiul a demonstrat capacitatea unui dispozitiv LED wireless miniaturizat de a induce efecte fototerapeutice printr-un mecanism de piroptoză celulară, oferind o nouă direcție în terapia fotodinamică pentru tratamentul cancerului. Viitoarele cercetări vor trebui să valideze aceste descoperiri în modele in vivo și să exploreze integrarea acestei tehnologii în strategii terapeutice complexe.

Această cercetare subliniază un pas înainte în utilizarea terapiei fotodinamice pentru inducerea morții celulare imunogene și poate deschide calea pentru noi modalități de tratament al cancerului situat profund. Dispozitivul prezentat a demonstrat o integrare reușită a tehnologiei LED într-un format extrem de mic, evidențiind potențialul său în aplicații clinice viitoare.

sursa: Science Daily
foto: Notre Dame News

Data actualizare: 11-07-2024 | creare: 11-07-2024 | Vizite: 152
Bibliografie
Implantable LED device uses light to treat deep-seated cancers, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/07/240709184149.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: