Durata somnului poate influența fertilitatea masculină

©

Autor:

Durata somnului poate influența fertilitatea masculină
Orele de somn prea puține sau prea multe pot influența capacitatea bărbaților de a avea urmași. Somnul ideal este cel de 7-8 ore, potrivit cercetătorilor de la Boston University School of Public Health.

Studiul prezentat la întâlnirea anuală a Societății Americane pentru Medicina Fertilității a urmărit 790 de cupluri care încercau să conceapă un copil, de mai puțin de șase cicluri menstruale. Partenerii au completat chestionare cu privire la tiparele de somn și problemele legate de somn. Potrivit rezultatelor, bărbații care au dormit mai puțin se șase ore sau mai mult de nouă ore au avut cu 42% mai puține șanse să le rămână soția însărcinată, indiferent de perioada lunii.

Cel mai probabil explicația este una hormonală: testosteronul este esențial în reproducere, iar cea mai mare parte a acestui hormon se eliberează la bărbați în timpul somnului. Există mai multe studii care fac legătura între numărul orelor de somn și nivelul de testosteron.

Acest studiu face o asociere între somn și fertilitatea masculină, fără a stabili o relație de cauzalitate. Totuși, asocierea a rămas puternică și atunci când au fost luate în considerare vârsta și greutatea partenerilor, frecvența raporturilor sexuale și alți factori despre care se cunoaște că pot afecta fertilitatea.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-01-2019 | creare: 20-10-2016 | Vizite: 1135
Bibliografie
Sleep can affect male fertility, link: https://medicalxpress.com/news/2016-10-affect-male-fertility.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina si infertilitatea masculina
  • Ovulatia si fertilitatea dupa nastere
  • Șansa de a ramâne însarcinată
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum