Mai am sanse sa fiu fertila?

03-09-2008
vanilia
Nu este medic/terapeut
vanilia
Am luat in trecut mai multe pastilute de postinor2. Dar cand m-am maturizat si am vrut un bebelus, a fost extrauterina.Mi-au scos trompa dreapta. La un an de la operatie (de cand mi-a permis doctorita sa raman insarcinata) a inceput sa imi apara tot felul de chisturi (5-7 cm) din luna in luna, dar care au disparut pana la venirea menstruatiei, in urma tratamentului cu antibiotice, ceaiuri si anticonceptionale yasmin.
Mai am sanse sa raman insarcinata, sau pot sa imi iau gandul? Acum nu mai urmez nici un fel de tratament, iau doar yasmin, ca sa previn aparitia chisturilor, si pe urma merg iar la dr.
Astept inca o parere.
16 comentarii
0
04-09-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Evident ca atata vreme cat luati yasmin, sansele de a ramanea insarcinata sunt foarte mici. Acesta e un anticonceptional, nu un pro-concepional.
0
04-09-2008, ora 00:00
vanilia
Nu este medic/terapeut
vanilia
da, stiu asta, multumesc domnule doctor. Ma intrebam daca mai am sanse sa raman insarcinata dupa ce termin cu yasmin, ma refeream in viitor..
0
09-10-2008, ora 00:00
bandyta
Nu este medic/terapeut
bandyta
Domnule doctor am si eu o mare nelamurire.La varsta de 18 ani jumatate am facut un avort.A fost primul si ultimul.Aveam 3 luni jumatate de sarcina si am mintit ca am 2 luni jumatate.Avortul a fost facut cu un fel de "aspirator" si nu prin chiuretaj deoarece am refuzat aceasta metoda.As vrea sa va rog sa-mi spuneti daca mai pot ramane insarcina.Acum imi doresc asta foarte mult.Am 21 ani.Va multumesc!
0
10-10-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunt sanse bune sa puteti ramane insarcinata. Totusi, daca ati incercat sa ramaneti insarcinata timp de un an fara rezultat, este bine sa feceti cateva investigatii.
0
04-02-2009, ora 12:42
gabry81
Nu este medic/terapeut
gabry81
Domnule doctor am 27 de ani cu 10 ani in urma am facut un avort aveam 3 luni am faut complicatii miau perfirat uterul (10- 15cm ) nu mai stiu sigur am facut o hemoragie interna si asa am ajun in sala de operatie, in 2004 am facut o alta operatie din cauza ca nu mau curatet bine dupa acel avort si am facut o infectie si miau scos ovarul drept medicii care mau operat in Italia miau garantat ca pot ramane insarcinata dar nimik dupa acel avort nu am mai ramas si nu am lut niciodata anticonceptionale, am inceput sa fac niste analize totul bine duar ca miau gasit PROLACTINA 37 ginekolokul meu care este medik primar la spitalul unde imi fac toate aceste analize mia dat sa fac un tratament cu PARLODEL pt 3 luni mai am de luat duar o luna dar nimik nici un semn acum in februarie in prima zi de ciklu trebuie sa merg sa ma programeze pt ca sa fac o ISTEROSALPINCOGRAFIE pt a vedea daca am trompele infundate, este posibil ca din cauza acelei infectii sa mi se infundat trompele ??? Dv ce sfaturi imi dati ??? eu ma tratez in Italia pt ca aici mam stabilit sotul meu nu are nici o problema eu sunt aia care nu pot ramane insarcinata. V multumesc din suflet!!!! Gabriela
0
08-02-2009, ora 11:54
manuica
Nu este medic/terapeut
manuica
Buna ziua domnule am 34 de ani in urma cu 9 ani am facut un avort deoarece doctorul la care am mers la control a zis ca nu sint insarcinata ci ca am flora vaginala inflamata ca as avea o raceala, dupa doua saptamini de tratament cu antibiotice prescrise de domnul doctor ammers sa-mi faca un eco la care mi-a zis ca sint insarcinata si trebui sa fac avort, apoi dupa o luna jumatate am ramas din nou insarcinata si am facut sarcina extrauterina, iar medicul respectiv ma trata de fiere ca am fierea marita. dupa acest episod nefericit cam la3 ani am mers laTIMISOARA la prof.MUNTEANU unde mi sa facut o interventie unde mi sa descoperit ca am endometrioza am facut un tratament cu diferonelin dupa care nu am ramas.Apoi au urmat foarte multe tratamente care nu au dat nici un rezultat.Am mers 4 ani la rind la Sovata si tot nimic.Am facut o simulare artificiala si tot nimic.Anul trecut am mers in Ungaria si am facut un FIV unde mi sa prins adica ramasesem dar am pierdut.acum am facut un tratament naturist cu brinca ursului 4 luni la rind.ciclul dupa acest tratament mi sa reglat imi venea la 33, 34 acum imi vine la 29 de zile.va rog sa-mi spuneti si mie pe timpul tratamentului naturist in primele 2 luni 1n ziua a18a ma luau dureri pe trompa apoi ma durea uterul groasnic, iar in ultima luna in ziua a16a si ntot asa cu dureri.v a rog sa-mi spuneti mi sa desfundat trompa cumva si as putea ramine si eu insarcinata.VA multumesc din suflet si va doresc multa sanatate.
0
07-06-2009, ora 12:39
martes_lili
Nu este medic/terapeut
martes_lili
domunele doctor am 31 de ani si vreau sa raman gravida acum 3 ani am avut o sarcina extrauterina si am ramas fara trompa drapta si nu reusesc sa raman gravida fac sex de atunci cu partenerul meu neprotejat si nimica ce se intampla?ce pot face?imi doresc un copil, mai am sanse sa raman sau ce modalitatii mai exista de a avea un copil va rog din suflet sa imi datii un sfat si sa ma indrumatii.va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
0
12-09-2009, ora 13:53
andreia-stefania
Nu este medic/terapeut
andreia-stefania
Buna ziua, ma numesc stefania si sunt din constanta.Acum 8 ani am facut un avort, la 17ani, acum am24, de 4 ani incerc sa raman gravida, fara succes.Am facut mai multe tratamente si acestea tot fara succes.Nu mai stiu ce sa fac?As dori daca se poate sa ma indrumati, sa-mi dati un sfat.-
0
12-10-2011, ora 01:00
ana-larysa
Nu este medic/terapeut
ana-larysa
domnule doctor am cateva saptamani cu niste simtome foarte ciudate am dureri de cap ameteli oboseala tendinta de a vomita si intro seara am sangerat dar doar un pic o pata de culoare roz ce credeti ca ar putea fi ca insarcinata eu nu mai pot fi ca am avut 3 sarcini extrauterine si mi-au scos ambele trompe
0
14-10-2011, ora 00:48
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un consult la medicul dv este absolut necesar. Nu amânaţi prea mult.
0
24-10-2011, ora 19:18
mami0
Nu este medic/terapeut
mami0
am 32 ani, in 1999 am nascut o fetita la 3 ani am ramas dinnou insarcinata si am facut un chiuretaj dapa care d-na doctor la care mergeam mi-a montat un sterilet pentru 5 ani.Dupa aceasta perioada am scos steriletul totul era bine am luat o perioada de vreo 3-4 luni anticonceptionale Rigevidon fara sa mi le recomande vreun doctor de 1an jumate nu am mai luat nimic dar nu mai pot sa raman insarcinata acum cand imi doresc sa mai am un copil.As dori sa stiu daca mai am vreo sansa sa raman insarcinata ?va multumesc
0
24-10-2011, ora 19:23
mami0
Nu este medic/terapeut
mami0
daca uterul meu are marimea L 5.44cm si H 3.31cm este normal mai pot avea copii
0
24-10-2011, ora 20:59
missdidi
Nu este medic/terapeut
missdidi
As dori sa stiu daca pot ramane insarcinata.
Am 22 de ani si sunt casatorita de 2ani timp in care nu am folosit anticonceptionale si totusi nu pot ramane insarcinata.
Nu am facut nici un avort si nici nu am folosit anticonceptionale nici inainte.
Tin sa mentionez ca menstruatia nu imi vine regulat cateodata depaseste si intervalul acela de 34 zile.Acesta sa fie motivul?
Doctorul meu ginecolog nu a gasit nici o problema.
Am avut acum ceva timp o infectie care am tratat-o si de atunci nu mai am probleme.
Exista sansa de a ramane insarcinata vreodata?
Imi doresc foarte mult si sunt dispusa sa incerc diferite tratamente si remedii naturiste daca acestea ar ajuta cu ceva.
Multumesc
0
25-10-2011, ora 08:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Incercarea de a ramanea insarcinata fara succes de mai bine de un an corespunde definitiei infertilitatii de cuplu. Un consult homeopatic atat al dv cat si a sotului este alternativa de prima alegere, in acest caz.
0
12-03-2012, ora 21:56
anata
Nu este medic/terapeut
anata
Stimate D.le Doctor,
am 29 de ani si am fost insarcinata. Desi varsta este perfecta, situatia mea profesionala, materiala si relatia mea sentimentala instabila (relatie la distanta) m-au impiedicat sa merg inainte cu sarcina desi imi doream. A fost prima data si imi pare enorm de rau, daca as fi gandit clar ca acum cu siguranta nu as fi recurs la acest lucru... poate as fi gasit un alt sprijin in alta parte. Oricum, acest avort prin aspiratie l-am facut pe 9 ianuarie 2012. Sarcina avea 7 saptamani. La control d.l doctor a zis ca totul e ok. Pe 8 februarie am avut menstruatie, insa pe luna martie inca nu a venit. Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? Dupa cat timp pot sa incerc sa raman iarasi insarcinata... in speranta ca voi putea iar. Multumesc mult.
0
13-03-2012, ora 23:26
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca regulă generală, întârzieri de până la 10 zile sunt considerate a face parte din normalitate. Deci, deocamdată nu aveţi niciun motiv să fiţi îngrijorată, cu atât mai mult cu cât februarie este o lună puţin mai scurtă. Pe de altă parte, dacă vedeţi că se face 18 martie şi sângele tot nu se arată, ar fi potrivt să programaţi o vizită la doctorul dv.

Cu viitoare prilejuri, nu ar fi rău să aveţi în vedere că dacă am aştepta idealul ca situaţiile materiale, profesionale şi sentimentale să fie, toate, deplin rezolvate, am putea aştepta sfârşitul vieţii şi am rămânea fără niciun copil. Deci, căsătoria şi venirea copiilor trebuie privite ca începuturi de drum şi nu ca încununări de drum. Toate poveştile se termină cu o căsătorie, eventual cu "au avut mulţi copii", după care înţelegem că eroii nu au mai făcut nimic notabil în toată viaţa lor, a urmat vacanţa mare. Dar sunt poveşti... Dimpotrivă, la primul copil veţi realiza că până atunci aţi pierdut timpul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ovulatia si fertilitatea dupa nastere
  • Șansa de a ramâne însarcinată
  • Obiceiuri nesănătoase care îţi afectează fertilitatea
  • Alimentația bogată în seleniu ar putea îmbunătăți fertilitatea la femei
  • Testul de fertilitate care indică dacă este scăzută rezerva de ovule
  • Este demonstrat de știință: stresul afectează negativ fertilitatea
  • Durata somnului poate influența fertilitatea masculină
  •