Expunerea la un vierme parazit comun este asociată cu o funcție pulmonară inferioară și astm la bărbații mai tineri

©

Autor:

Expunerea la un vierme parazit comun este asociată cu o funcție pulmonară inferioară și astm la bărbații mai tineri
Bărbații mai tineri expuși la Ascaris lumbricoides - limbrici - au avut o reducere izbitoare a funcției pulmonare și șanse de aproape cinci ori mai mari de a avea astm bronșic în comparație cu cei neexpuși, în cadrul unui studiu recent publicat în Jurnalul de Alergie și Imunologie Clinică, unul dintre jurnalele medicale ale Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie. Efectele au fost independente de fumat și de alte expuneri, cum ar fi acarienii de praf.
O descoperire neașteptată a studiului a fost că, în rândul femeilor, funcția pulmonară nu a fost semnificativ mai scăzută în urma expunerii la paraziții Ascaris. De fapt, persoanele de sex feminin seropozitive la parazit păreau să aibă un risc mai redus de astm, comparativ cu restul. Cercetarea actuală este prima de acest gen care arată diferențe substanțiale de gen în ceea ce privește expunerea la helminți (viermi paraziți) și rezultatele ulterioare la oameni.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că infecția cu Ascaris în Europa ar putea fi un factor de risc trecut cu vederea pentru astm și sănătatea respiratorie. S-a presupus anterior că infecțiile cu viermi rotunzi nu au fost semnificative în Europa, dar noile descoperiri indică faptul că expunerea ar putea fi mult mai frecventă decât se presupunea. Pentru persoanele afectate, acest lucru poate duce la leziuni pulmonare grave cu riscul de a avea o afectare pe termen lung a funcției pulmonare.

Infecțiile cu viermi paraziți sunt în mod normal considerate a fi o problemă aproape exclusiv în țările cu venituri mici și medii. Constatările actuale prezintă însă viermii paraziți ca o problemă inclusiv în Europa. Studiul actual este, de asemenea, primul care raportează o legătură între funcția pulmonară redusă și expunerea la Ascaris lumbricoides, potrivit cercetătorilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 346
Bibliografie
Exposure to parasitic roundworm linked with lower lung-function and asthma in younger men, link: https://www.news-medical.net/news/20220104/Exposure-to-parasitic-roundworm-linked-with-lower-lung-function-and-asthma-in-younger-men.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum