Femeile se pot confrunta cu depresia în timpul sarcinii și post-partum, în ciuda tratamentului cu antidepresive
©
Autor: Domșa Dariana

Studiul prospectiv de cohortă, intitulat „Optimizarea managementului medicamentelor pentru mamele cu depresie”, a inclus 88 de femei însărcinate. Fiecare dintre participantele la studiu au fost evaluate la fiecare patru săptămâni din momentul recrutării în studiu și până la naștere și ulterior la șase și 14 săptămâni post-partum (după naștere). Rezultatele au arătat că, în ciuda alegerii acestor femei de a continua tratamentul cu antidepresive în timpul sarcinii și după sarcină, simptomele lor au persistat.
Noua cercetare a arătat, de asemenea, că femeile însărcinate care iau inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei pentru a-și trata depresia au arătat o stare de sănătate suboptimă, inclusiv un indice de masă corporală crescut, infertilitate, migrene, tulburări tiroidiene și astm. O istorie a tulburărilor de alimentație a prezis scoruri ridicate ale traiectoriei depresiei.
Depresia și anxietatea perinatală sunt probleme larg răspândite, afectând 20% dintre femei în timpul sarcinii și după naștere. Se estimează că aproximativ 500.000 de sarcini anuale în SUA vor avea ca rezultat femei care au sau vor avea boli psihiatrice în timpul sarcinii. Depresia afectează și copilul unei femei, studiile indicând că un copil a cărei mamă a suferit de depresie sau anxietate în timpul sarcinii are riscuri mai mari, la rândul său, de a suferi în timpul vieții de probleme de sănătate mintală.
sursa: News Medical
Data actualizare: 10-03-2022 | creare: 10-03-2022 | Vizite: 614
Bibliografie
Pregnant and postpartum women experience depression, anxiety despite treatment with antidepressants, link: https://www.news-medical.net/news/20220304/Pregnant-and-postpartum-women-experience-depression-anxiety-despite-treatment-with-antidepressants.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Simptomele depresiei persistente ameliorate mai repede cu o nouă formă de stimulare magnetică transcraniană
- Riscul de amintiri false mai mare atunci când cunoști foarte bine un subiect
- Căldura și yoga - două elemente care pot ameliora simptomele depresive
- Antiinflamatoarele eficiente în tratarea depresiei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Depresie - un tratament ok?
- Serdolect, Solian, Rispolept
- Despre paroxetin
- Eficienta antidepresive
- Fobia socială tratată cu escitalopram!
- Insomnie
- Intrebare seroxat in sarcina
- Ciocolata și antidepresive
- Cipralex și alcool