Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar

©

Autor: Redacția ROmedic

Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
O echipa de la Universitatea McGill din Montreal, Quebec, Canada au descoperit că persoanele care iau antidepresive obișnuite - inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei - ISRS (Fluoxetina, Fluvoxamina, Sertralina, Paroxetina, Citalopram, Escitalopram) - sunt de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar.

„Având în vedere că antidepresivele sunt cunoscute pentru efectul de reducere a formării țesutului osos și de creștere a riscului de fracturi, am fost curioși să vedem în ce măsură sunt afectate implanturile dentare”, spune Faleh Tamimi, profesor la Școala de Medicina Dentară McGill și principalul autor al studiului. „Chiar și așa, am fost surprinși de efectul negativ atât de puternic al medicamentelor ISRS asupra implanturilor orale - aproape la fel cu cel al fumatului - un „inamic” bine-cunoscut al sănătății orale.”

Autorii studiului nu au putut preciza dozele de ISRS care ar putea avea acest efect negativ, însă concluzia studiului este că sunt necesare cercetări mai amănunțite și persoanele care urmează o medicație antidepresivă și vor suporta o intervenție chirurgicală pe os ar trebui să își ia toate măsurile de precauție.

Sursa: McGill University, citată de News Medical

Data actualizare: 26-12-2021 | creare: 17-09-2014 | Vizite: 16944
Bibliografie
People who take antidepressants are twice as likely to have dental implants fail, link: https://www.news-medical.net/news/20140912/People-who-take-antidepressants-are-twice-as-likely-to-have-dental-implants-fail.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum