Fiecare reinfecție cu SARS-CoV-2 determină o boală mai gravă

Cercetarea a fost realizată prin evaluarea unor înregistrări electronice de asistență medicală aparținând United States Department of Veterans Affairs, în cadrul cărora au fost incluse 250.000 de persoane care se confruntau cu primul contact cu virusul, 39.000 de persoane care prezentau o reinfectare cu acesta și aproximativ 5 milioane de oameni care nu se îmbolnăviseră niciodată. Mai mult, dintre persoanele care s-au infectat în mod repetat cu SARS-CoV-2, 12,29% au prezentat o singur contact ulterior cu virusul, iar 1% au fost la cea de-a treia sau a patra infectare. Analiza realizată asupra acestora a avut drept scop estimarea ratei de mortalitate și a sechelelor pe o perioadă de 6 luni a acestor persoane, prin compararea celor trei grupuri.
În medie, între primele două infectări durata de timp a fost de 79 de zile, în timp ce distanța dintre cea de-a doua infectare și cea de-a treia a fost de 65 de zile. Rezultatele studiului au certificat o diferență de 10% între rata de apariție a unor sechele post-infecțioase a persoanelor care se aflau la prima infecție cu virusul, procentul aferent acestora fiind de 59,86%, și cea a pacienților care contactaseră din nou SARS-CoV-2, în cazul lor acesta fiind de 69,49%. De menționat, însă, este faptul că aceste procente corespund persoanelor care nu au efectuat vaccinul împotriva COVID-19, întrucât pacienții care fuseseră vaccinați cu una sau două doze de vaccin au înregistrat o scădere a ratei la jumătate sau, în cazul celor imunizați de două ori, la o treime.
De asemenea, analiza a relevat și o rată de 2,14 din 5 a mortalității la persoanele care se confruntau cu o reinfectare, comparativ cu rate de 1,19 și 2,98 aferente sechelelor post-infecțioase și, respectiv, necesității de spitalizare. Autorii mai menționează și faptul că majoritatea sechelelor au fost întâlnite la nivel pulmonar, dar au fost identificate și patologii ale sistemelor cardiovascular, renal, gastrointestinal și neurologic.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Copiii produc anticorpi diferiți ca răspuns la infecția cu SARS-CoV-2
- Rezultatele fals-negative în testarea pentru COVID-19 mai frecvente decât se crede
- Utilizarea plasmei convalescente pentru tratamentul infecției SARS-CoV-2 la copii
- Potrivit unui studiu, o singură doză de vaccin este suficientă persoanelor ce au avut COVID-19
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni