Fitness Tracker - dispozitivele care îți contorizează activitatea fizică

©

Autor: Redacția ROmedic

Fitness Tracker - dispozitivele care îți contorizează activitatea fizică
La începutul lui 2015 Apple va lansa cel mai important produs al său din 2010 până astăzi - Apple Watch, un dispozitiv de monitorizare a informațiilor biometrice, asemănător cu alte brățări de fitness disponibile pe piață, precum Nike Fuelband și FitBit Flex.

Pentru că apar tot mai multe astfel de produse de contorizare a activității fizice, este important să știm la ce folosesc și cum le putem utiliza la potențialul maxim:

1. Detecția pașilor

Un algoritm măsoară distanța parcursă pe jos și estimează nivelul de activitate fizică depusă, precum și numărul de calorii consumate.
Optim pentru sănătate: aproximativ 10 000 de pași zilnic

2. Pulsul

Un senzor dispus lângă un led monitorizează fluctuațiile impulsurilor luminoase prin deget (impulsurile indică bătăile inimii).
Optim pentru sănătate: între 60 și 100 de bătăi pe minut

3. Variabilitatea bătăilor inimii

Un dispozitiv măsoară variațiile intervalelor bătăilor inimii. O variabilitate ridicată este un indicator al unei bune stări de sănătate și condiții fizice.
Optim pentru sănătate: variabilitate între 18-44% în timpul odihnei

4. Oxigenarea sângelui

Un dispozitiv monitorizează pulsul și identifică nivelul absorbției de hemoglobină, pentru a vedea cât oxigen ajunge la extremitățile corpului. Acest gadget îi ajută pe atleți să știe dacă s-au recuperat complet în urma unui antrenament.
Optim pentru sănătate: 95-99%

5. Temperatura corpului

Un termometru aplicat pe piele evaluează temperatura la suprafața corpului. Creșteri sau scăderi anormale ale acesteia pot indica prezența unor afecțiuni.
Optim pentru sănătate: 97,6 – 99,6 grade Fahrenheit

6. Somnul

Dispozitive tridimensionale precise detectează mișcările corpului din timpul somnului de noapte. Coroborate cu monitorizarea bătăilor inimii, aceste rezultate indică etapa de somn – superficial, profund, REM.
Optim pentru sănătate: 7-9 ore de somn pe noapte

7. Zahărul din sânge

Senzorii măsoară nivelul de glucoză din fluidele din piele utilizând lumină infra-roșie sau unde radio. Pentru diabetici este o alternativă la metoda clasică, în timp ce pentru celelalte persoane este o modalitate de a vedea în ce fel alimentația influențează starea de sănătate.
Optim pentru sănătate: 80-140 miligrame per decilitru

Data actualizare: 05-01-2019 | creare: 05-01-2015 | Vizite: 1869
Bibliografie
The 7 Most Important Fitness Tracker Measurements, link: https://www.popsci.com/article/7-most-important-fitness-tracker-measurements
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!