Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității

©

Autor:

Balon intragastric ce poate fi înghițit - cea mai recentă armă împotriva obezității
Baloanele intragastrice sunt folosite de zeci de ani pentru a ajuta persoanele obeze să slăbească. În mod tradițional, acestea sunt introduse în stomac pe cale chirurgicală, însă acum aceste baloane pot fi inghițite. Metoda s-a dovedit a fi eficientă și elimină costuri semnificative, pe lângă evitarea implicațiilor unei intervenții chirurgicale.

În cadrul unui studiu clinic condus de cercetătoarea Roberta Ienca de la Universitatea Sapienza din Roma, 42 de persoane obeze (29 bărbați și 13 femei) au înghițit câte un balon intragastric pliat într-o capsulă. La capătul capsulei este atașat un cateter prin care balonul este umplut cu apă după înghițire. Cateterul este apoi îndepărtat. Întreg procesul durează doar câteva secunde.

Balonul a rămas în stomacul pacienților timp de 16 săptămâni, timp după care o valvă ce se deschide automat a permis golirea balonului. Acesta este apoi excretat în mod natural. Nu s-au raportat efecte secundare grave.

Participanții la studiu au pierdut în medie 15 kilograme în perioada de 16 săptămâni, ceea ce înseamnă aproximativ 31% din greutatea corporală. După această perioadă, pacienții au urmat o dietă mediteraneeană, bogată în legume și săracă în proteine și amidon.

Balonul intragastric este disponibil în Europa în Franța, Italia, Spania, Belgia și Grecia, precum și în Arabia Saudită și Kuweit. Momentan se încearcă obținerii aprobării din partea FDA, pentru a fi disponibil și în Statele Unite.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Congresul European dedicat Obezității ce are loc în Porto (Portugalia) în perioada 17-20 mai.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 29-07-2019 | creare: 19-05-2017 | Vizite: 8063
Bibliografie
Swallowable balloons work to curb obesity: study, link: https://medicalxpress.com/news/2017-05-swallowable-gastric-balloon-results-substantial.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce nu e suficient sportul pentru a slăbi?
  • Unde se duce grăsimea atunci când slăbim?
  • Interacțiunile sociale ar putea fi influențate de dorința de a slăbi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum