Ac anti-tiroidperoxidaza - Testosteronul.ff mari.consecinte?

10-02-2009
Miha1981
Nu este medic/terapeut
Miha1981
buna seara,
de curand am fost diagnosticata cu ovare polichistice si hipotiroidie, asta dupa ce am inceput sa fac analize pt ca in octombrie am pierdut o sarcina.
azi mi-am ridicat prima serie de analize( recomandate de un endocrinolog) si la toate ma incadrez in valorile normale mai putin la acestea doua.

Ac anti-tiroidperoxidaza = 304 v.min=0 v.max=35
Testosteronul = 161 v.min=65 v.max=119

va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna asta in cazul meu? exista tratamente eficiente de reglare a acestor hormoni ? o sa am probleme pe viitor la incercarea de a ramane din nou insarcinata sau sa mentin sarcina?
va multumesc anticipat,
4 comentarii
0
11-02-2009, ora 06:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Testosteron crescut- hiperandrogenism - ovare polichistice - sterilitate.Deci cauza avortului si a acestor analize crescute sunt ovarele polichistice.Trebuie sa te intorci la endocrinolog cu rezultatele si sa iei tratament pentru aceasta boala.Altfel vei avea probleme in a purta o sarcina.Numai bine!
0
15-02-2009, ora 13:27
Miha1981
Nu este medic/terapeut
Miha1981
va multumesc pentru raspuns, deja am programarea la endocrinolog pe marti..sa ma ajute si Dumnezeu si atunci ma voi vindeca..
0
25-02-2009, ora 22:02
Miha1981
Nu este medic/terapeut
Miha1981
M-am reantors cu o intrebare.. edocrinologul mi-a dat tratament pt urmatoarele 3 luni cu :
- euthyrox 50 = cate 1 pastila dimineata
- utrogestan 100 = cate 2 pastile /zi...dim si seara...din ziua 15 pana in a 24 a CM
- anticonceptionale Chloe, din prima zi a urmatorului ciclu

Problema ar fi urmatoarea: de 8 zile sunt pe acest tratament, iar in ultimele 5 zile am avut mici secretii maronii.pana ieri ziua 22 a CM cand am avut cateva ore bune dureri foarte mari in zona ovarelor(INTEPATURI) si de mijloc...dupa masa am constatat ca am eliminat o cantitate destul de marisoara de sange mai mult maroniu inchis si cu cheaguri...apoi nimik...nici durere, nici menstruatie..pana azi cand pe la pranz iar au inceput sangerarile si intepaturile...acum au fost mai curate...dar foarte putine cantitativ fata de CM normal...si nu stiu daca intr-adevar e menstruatie sau doar chisturile care se sparg...pt ca ieri am luat si prima pastila de Chloe sa nu pierd ziua daca era menstruatia.si atunci ma intreb daca mai trebuie sa continui cu utrogestanul ca mai am 2 zile de luat..

va multumesc,
0
11-05-2009, ora 17:48
Miha1981
Nu este medic/terapeut
Miha1981
buna ziua, revin cu analize : la finalul celor 3 luni de tratament am refacut analizele cerute de doctor..si cum el e in concediu nu-l pot intreba ce inseamna si daca trebuie sa mai continui cu anticonceptionalele...caci le termin peste 1 saptamana iar din euthyrox mai am jumatate de folie...acum analizele sunt refacute in ziua 18 de la inceputul ultimei menstruatii iar atunci le-am facut in ziua 5 inainte sa incep tratamentul.:

INSULINA rezultat 23, 68 uu/ml, ; val. ref intre 2, 6 - 24, 9 ;acum 3 luni o aveam de 26, 66

TESTOSTERON rezultat 1, 49 nmol/L ; val. ref 0, 22 - 2, 9 ; acum 3 luni = 161 ng/dl val.ref 65 -119

17-OH-Progesteron rezultat 0, 65 ng/ml ( aici nu stiu dupa care faza sa ma iau ca referinta ca sunt trecute mai multe) iar acum 3 luni la o alta clinica : rezultat 3, 2 ng/ml : val ref 0, 2 - 3, 4

PROLACTINA rezultat 13, 1 ng/ml val ref 4, 79 - 23, 3 ( doar acum am facut-o )

TSH rezultat 4.100 uu/ml val ref 0, 270 - 4.200 ; in trecut am facut urm analize asemanatoare : FSH = 6, 4 mUI ( ziua 5 ), ac. antitiroglobulina = 42 UI/ml val ref - pana la 115 ; Ac anti-tiroidperoxidaza = 304 UI/ml unde val ref = 0 - 35 ; iar in octombrie dupa pierderea sarcinii am facut chiar un TSH = 5, 12 uUI/ml val ref 0, 25 - 5

GLUCOZA rezultat 101, 2 mg/dl val ref 70 - 105 ; acum 3 luni glicemia era 94 mg/dl cu val ref 70 - 115

au iesit mai bune de data asta...sa am speranta ca ma vindec si ca in curand ma pot gandi la o noua sarcina? la ginecolog iarasi am 3 sapt de asteptat la programare pana sa aflu daca au mai disparut chisturile sau nu...

va multumesc anticipat...si astept cu sufletul la gura un raspuns care sa-mi dea speranta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.