accident la ski

24-02-2011
dana focsani
Nu este medic/terapeut
dana focsani
buna ziua!as dori sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.m-am accidentat la ski la sfarsitul luni ianuarie.m-am prezentat la medic la focsani si au zis ca e o entorsa de genunchi stang fapt pentru care mi-au pus piciorul in ghips 2 saptamani.cand mi-au scos piciorul au zic ca nu e bine si ca e ruptura de menisc si intindere de ligamente.nu puteam indoi piciorulsi ma durea f tare intr-o parte a genunchiului spre interior.mi-au recomandat sa incerc si fizioterapie desi daca e ruptura de menisc nu scap fara operatie.am inceput sa fac si proceduri si am mai mers la un medic ortoped la consult.mi-a dat sa fac rmn de urgenta si mi-a spus ca 80 % merg la operatie ca e ruptura de menisc.am facut rmn si la concluzii scrie:-leziune de tip elongativ ligament colateral intern;-edem osos condil femural extern(contuzie osoasa);-epansament lichidian intraarticular;-colectie lichidiana in bursa retro-patelara.cu acest rezultat la rmn e de bine?scap de operatie?cat timp dureaza recuperarea?multumesc
4 comentarii
0
26-02-2011, ora 18:09
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
diagnosticul nu da raspuns la cele mai importante intrebari: starea meniscurilor si a ligamentelor incrucisate. leziunea de colateral intern nu este de importanta majora, extrem de rar il operam (numai in cazuri de instabilitate secundara) o orteza pentru 6 saptamani este suficienta (orteza si nu ghips, ghipsul fiind contraindicat). edemeul osos este frecvent dupa accidentarile genunchiului, intrebarea este starea cartilajului hyalinic deasupra edemului. lichidul intraarticular este iarasi ceva care este frecvent, daca este semnificativ si deranjeaza se poate face o punctie a articulatiei pentru indepartarea lichidului, insa numai in conditii de sterilitate maxima (ca si o operatie). bursa "retro" patelara? poate prepatelara, retropatelar este articulatia genunchiului. oricum nu este important numai daca cumva se infecteaza (rar).
duceti-va la un ortoped bun, care se pricepe si la artroscopii ca sa va consulte, examenul fizic este deobicei mai important si mai sigur ca RMN-ul
0
07-04-2011, ora 23:53
anca29
Nu este medic/terapeut
anca29
Buna seara,

pe14 februarie anul acesta am facut ligamentoplastie la genunchi in urma careia s a efectuat:
- sutura si reinsertia la nivel femural a ligamentului colateral medial (prins cu o ancora de titan)
- sutura si reinsertia (pe femur) ligamentului incrucisat anterior
- reinsertia capsulei postero-interne sau ceva de genul daca am inteles bine din biletul de iesire si spusele doctorului.
Am stat imobilizata cu o orteza fixa 6 saptamani
Intrebarea mea este daca a facut cineva acest gen de operatie si ce sanse de reusita cunoasteti referitor la refacerea LIA fara implant pt ca din spusele doctorului as avea ceva sanse fara a fi nevoie de o noua interventie pt reconstructie cu grefa...sau in ceea ce priveste LMC cam in cat timp se sudeaza pe os..Pe 1 aprilie trebuia sa incep recuperarea dar in orasul meu inca nu am gasit un kinetoterapeut "bland" asa cum mi au recomandat cei care m au operat.
multumesc mult.
0
08-04-2011, ora 00:23
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
depinde cati ani aveti si ce tip de ruptura a ligamentului incrucisat anterior ati suferit.
daca sunteti sub 16 ani, tratamentul este absolut corect
peste 16 tratamentul este interesant, insa nu fara studii amanuntite in acest sens. cautati pe net, technica se numeste "healing response". in cazuri ideale da rezultate bune, insa noi il folosim mai ales la cei sub 16 ani (sau la cei care au sanse sa mai creasca in inaltime)
0
08-04-2011, ora 01:11
anca29
Nu este medic/terapeut
anca29
Din pacate in acest caz, am trecut demult de varsta aceasta, am 30 de ani iar despre LiA nu stiu daca a fost dezinserat cu fragment osos sau sub ce alta forma. Voi cauta mai multe informatii referitoare la aceasta tehica..multumesc frumos pt raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere la „fluierul piciorului” - primul ajutor
  • Cele mai frecvente accidente sportive
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Leziuni și accidente frecvente la sala de forță - și cum le previi
  • Cele mai frecvente accidentări la alergatori (și cum să le eviți)
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •