acnee in sarcina

27-07-2009
greentroia
Nu este medic/terapeut
greentroia
buna
sunt insarcinata in 16 sapt si de 3 sapt am o eruptie acneica pe fata si usor pe piept
nu am avut antecedente de acnee in trecut, sarcina merge bine dar fata mi s-a umplut de mici cosuri
am vreo sansa sa dispara in timpul sarcinii?
din ce cauza mi-a aparut?
si ce pot sa fac?
momentan folosesc Skinoren gel
dar rezultatele nu sunt incurajatoaare
1 comentarii
0
28-07-2009, ora 20:50
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Naturopat Holistic Elisei Adam
Acneea in timpul sarcinii este normala din cauza dezechilibrului hormonal produs de HCG (Human Corionic gonadotrophin) si nu numai.
Skinoren-ul este foarte bun, va va ajuta si la eradicarea petelor hiperpigmentare(melasma).

Durata tratamentului cu gelul Skinoren 15% poate varia de la o persoana la alta si depinde de gradul de severitate al acneei. In general, o ameliorare semnificativa apare dupa aproximativ 4 saptamani de tratament.
Pentru a obtine rezultate foarte bune, gelul Skinoren 15% se poate administra timp de cateva luni. Daca dupa prima luna de tratament nu apare nici o ameliorare a acneei sau daca aceasta se agraveaza, tratamentul cu gelul Skinoren 15% trebuie intrerupt si trebuie avute in vedere alte modalitati terapeutice.

Sarcina si alaptare
Pana in prezent nu s-au observat efecte nocive asupra sarcinii sau sanatatii fatului/noului-nascut, consecutive tratamentului cu acid azelaic, substanta activa din gelul Skinoren 15%.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, medical dumneavoastra va decide daca este oportun sa utilizati acest medicament.
Sugarii nu trebuie sa vina in contact cu tegumentul sau sanul tratat.

Numai Bine;)
Adaugă un comentariu / răspuns