Acnee vulgara - reactii adverse

Buna ziua,
Am fost la un consult pentru acnee sambata si am primit un tratament pentru acnee vulgara (asta scria pe reteta). Acesta este compus din Sotret (pastile) si isotrexIN Gel.
Am inceput acest tratament duminica (pastile de 3x zi, gel dimineata).
Marti seara am observat o iritatie in zonele in care aplic gelul, precum cea din aceasta imagine http://postimg.org/image/q7617q5cl/. Aceasta iritatie este insotita de usturime (la o frecare mai mare si la aplicarea unui nou strat de gel) + o usoara descumare a pielii.
Este normala aceasta reactie, ar trebui sa ma ingrijorez?
Multumesc!
Am fost la un consult pentru acnee sambata si am primit un tratament pentru acnee vulgara (asta scria pe reteta). Acesta este compus din Sotret (pastile) si isotrexIN Gel.
Am inceput acest tratament duminica (pastile de 3x zi, gel dimineata).
Marti seara am observat o iritatie in zonele in care aplic gelul, precum cea din aceasta imagine http://postimg.org/image/q7617q5cl/. Aceasta iritatie este insotita de usturime (la o frecare mai mare si la aplicarea unui nou strat de gel) + o usoara descumare a pielii.
Este normala aceasta reactie, ar trebui sa ma ingrijorez?
Multumesc!
4 comentarii

Buna ziua,
Ambele substante usuca foarte tare pielea si la inceput pot sa dea iritatii. Opriti isotrexinul( macar cateva zile ) si utilizati o crema hidratanta puternica, iar daca iesiti din casa e obligatoriu o crema cu factor de protectie 50+ la 2-3 ore. Ambele produse sunt fotosensibile. In mod normal cele doua produse nu se asociaza pentru ca e aceeasi substanta, dar fiecare medic are schema lui de tratament.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog
Ambele substante usuca foarte tare pielea si la inceput pot sa dea iritatii. Opriti isotrexinul( macar cateva zile ) si utilizati o crema hidratanta puternica, iar daca iesiti din casa e obligatoriu o crema cu factor de protectie 50+ la 2-3 ore. Ambele produse sunt fotosensibile. In mod normal cele doua produse nu se asociaza pentru ca e aceeasi substanta, dar fiecare medic are schema lui de tratament.
O zi buna,
Artenie,
medic dermatolog

Am inteles!
Inca o intrebare: este posibil ca acest tratament sa aibe efecte asupra greutatii? Ingrasare, de ex.
Inca o intrebare: este posibil ca acest tratament sa aibe efecte asupra greutatii? Ingrasare, de ex.

Buna ziua,
Nu am avut nici un pacient care sa acuze asa ceva. Tratamentul este doar toxic hepatic; poate aveti pofta de mancare de la pastilele de protectie hepatica.
O zi buna,
Dr Artenie,
medic dermatolog
Nu am avut nici un pacient care sa acuze asa ceva. Tratamentul este doar toxic hepatic; poate aveti pofta de mancare de la pastilele de protectie hepatica.
O zi buna,
Dr Artenie,
medic dermatolog

Buna ziua,
Este foarte probabil; nu m-am gandit la aceasta optiune.
Pentru protectie hepatica folosesc Liv. 52, iar din cate am cautat se pare ca acesta creste apetitul, ceea ce duce la cresterea in greutate.
Ar cam fi timpul sa ma apuc de miscare pe perioada tratamentului.
Multumesc!
Este foarte probabil; nu m-am gandit la aceasta optiune.
Pentru protectie hepatica folosesc Liv. 52, iar din cate am cautat se pare ca acesta creste apetitul, ceea ce duce la cresterea in greutate.
Ar cam fi timpul sa ma apuc de miscare pe perioada tratamentului.
Multumesc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 403sotret-roacutanne
- 3Sunt medicii constienti de efectele emotionale ale acneei?
- 8acneea dispare vreodata?
- 5din nou despre yasmin...va rog
- 3tratament naturist pentru acnee
- 8Demodex Foliculorum + Stafilococ Alb Hemolitic
- 0acnee postcortizonica
- 1continuarea tratamentului cu roacutane sau.nu ?
- 4va rog sa ma ajutati: am probleme cu tenul
- 4Informatii despre acnee, sugestii sau propuneri
- 3Yasmine sau Diane35..in tratamentul Acneei!
- 4Cosuri in cap
- 1acnee, pete, vergeturi
- 6Acnee
- 1Acnee recidivată după isotretinoin oral
- 3Acnee
- 5Acneea vulgara
- 2Tratament naturist pentru acneea hormonala
- 2Acnee
Mai multe informații despre: acneea acneea vulgara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: