Acneea - o mare problemă!

13-12-2010
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cel mai eficient tratament al acneei nu este cel local. Pe piaţă există o multitudine de creme şi soluţii pentru acnee şi punctele negre. Tratamentele cosmetice pot rezolva parţial problema la suprafaţă, dar tratamentul cel mai eficient al acneii este cel care rezolvă cauza: problemele emoţionale şi tulburările metabolismului pielii. Acneea este definită ca o erupţie cutanată în zone ale feţei sau toracelui, mai frecvent la adolescenţi, dar poate apare la orice vârstă, fiind datorată interacţiunii dintre bacteriile florei normale a pielii şi o piele anormal de grasă. Practic, prin secreţia crescută de sebum, se blochează eliminarea şi apar punctele negre. Colonizarea foliculului de păr de către bacteria numită «Propionibacterium», produce inflamaţia şi apar coşuri purulente şi noduli roşii. Leziunile se localizează pe fată, pe tegumentele trunchiului, mai ales pe spate, dar şi la nivelul pielii capului.
Există multiple forme clinice de acnee, iar medicina naturală are multiple posibilităţi în tratamentul acestei afecţiuni.
.
Acneea juvenilă, apare atât la fete cât şi la băieţi, atingând apogeul la vârsta de 17 ani.
Fără îndoială boala generează depresii, anxietate şi handicap social şi profesional, ceea ce închide cercul vicios. Fetele au observat desigur accentuarea erupţiei în perioada ciclului menstrual, iar concepţia că rezolvarea problemei se produce după începerea vieţii sexuale sau că abstinenţa determină agravarea ei, rămâne doar o legendă.
Sunt multiple macerate glicerinice care pot ajuta in acnee:Extract din muguri de smochin- Ficus carica MG=D1, este un mare reglator neurovegetativ - şi combinat cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1, un mare drenor al pielii, poate duce la obţinerea de rezultate foarte bune. Schema de folosit este Extract din muguri de smochin- Ficus carica MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, combinat cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG=D1 2 ml în apă, la prânz, timp de 2-3 luni de zile.
Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG=D1 este indicat în special în stări de debilitate psiho-fizică după situaţii stresante şi în sindroame de neurastenie şi astenie generală. De aici şi indicaţia în acneea juvenilă şi chiar în furunculoza feţei şi corpului, împreună cu Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1, ca mare drenor al pielii şi reglator al seboreei. Schema indicată ar fi Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 3 ml în apă dimineaţa şi Extract din muguri de nuc- Juglans regia MG= D1, 3 ml în apă seara, zilnic, 2-3 luni sau în perioada stresantă (minim o lună de tratament).
Schema cel mai frecvent folosită ar fi Extract din muguri de coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 3 ml în apă, dimineaţa, Extract din muguri de nuc- Juglans regiaMG=D1, 3 ml în apă, la prânz. Această schemă include un preparat de re-echilibrare a stresului şi un reglator al secreţiei de sebum.
Donavital este un produs fitoterapic destinat tratamentului tulburărilor de natură hormonală a femeii. Este util în acneea cauzată de un exces de estrogeni mai ales la pubertate. Donavital reglează tulburările hormonale a femeilor normalizând nivelele de estrogeni şi progesteron. În tratamentul acneei poate fi administrat ca tratament unic sau împreună cu una din schemele menţionate. Administrarea se face dimineaţa, 4 ml înainte de masă, în doză unică zilnică. Pentru consolidarea rezultatelor se recomandă cure de 3-6 luni.
Tratamentul homeopat este o opţiune bună în tratamentul acneei, dar în acestă situaţie este un tratament strict individualizat, adresat fiecărei persoane în parte şi a modului în care fiecare îşi trăieşte stresul vieţii.
.
Acneea pustuloasă - este o formă suprainfectată de acnee, în care leziunile sunt reprezentate de pustule purulente, care după vindecare lasă cicatrici profunde.
Aici trebuie tratat în primul rând terenul imunitar care a permis apariţia acestui tip de evoluţie şi stimulatoarele imunitare sunt esenţiale:
Imunogrip, suc proaspăt de Echinaceea purpurea, de 3 ori pe zi, 4 zile cu 4 zile pauză, minim 2 luni de zile
Extract din muguri de coacaz negru- Ribes nigrum MG=D1 3 ml în apă, dimineaţa cu Extract din muguri de porumbar- Prunus spinosa MG= D1, 3 ml în apă, seara, 2 luni de zile, alternativ cu tratamentul cu Imunogrip, pentru întărirea rezistenţei la stres a organismului. Cele două scheme, de câte 2 luni fiecare, se pot alterna (2 luni o schemă, 2 luni cealaltă, timp de 6-12 luni, în funcţie de situaţia stresantă prin care trece persoana în acel moment).
Pe lângă tratamentul local şi cel general, regimul de viaţă şi alimentaţia sunt deosebit de importante: perioade de relaxare, lungi plimbări în natură, pentru oxigenarea organismului, cu inspir şi expir profund de aer curat, mese regulate, minim de 3 ori pe zi, ultima masă cu 3 ore înainte de culcare. Consum de alimente uşoare, naturale, cât mai proaspete, fructe, legume, cereale, carne de peşte şi seminţe (dovleac, susan, fistic, nuci, alune - bogate în minerale şi uleiuri esenţiale). Evitarea prăjelilor, condimentelor, cofeinei şi băuturilor alcoolice.
În medicina tradiţională chineză, pustulele acneei înseamnă mici izbucniri de furie pe piele (mânie neexprimată sau frustrare), aşa încât persoana trebuie să-şi conştientizeze propria reacţie interioară şi să înlocuiască mânia, furia şi frustrarea cu acceptarea, toleranţa şi iubirea. Rugăciunile şi meditaţiile pot ajuta foarte mult în acest sens.

_
Copyright - Dr. Sorina Soescu
_
18 comentarii
0
28-04-2011, ora 20:54
Oana994
Nu este medic/terapeut
Oana994
Buna!

Am 17 ani si am acnee de 2 ani.. am folosit majoritatea produselor de pe piata in zadar.. apoi am consultat un dermatolog care mi-a prescris un gel de curatare de la Avene ( Cleanance) crema Brevoxyl ziua si Retin-A seara, iar o data pe luna doxicilina, 1 pe zi timp de 10 zile.. fac tratamentul de 1 an jumate si pot sa spun k am avut momente in care aratam bine, dar pt scurt timp:( am acnee doar in zona obrajilor si barbiei(mai rar)..Nu mai supooort:( vreau sa scap odata de problema asta care deseori ma deprima, mananc sanatos, beau 2 l de apa pe zi +ceaiuri si fac sport, ce as putea face altceva? Va rog Mr Nick imi puteti da un sfat despre un alt tratament? Ce parere aveti despre Roaccutane? Multumesc.
4
12-07-2011, ora 22:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră Oana994, în primul rând îmi cer iertare pentru faptul că vă ofer un răspuns atât de tardiv. Am avut de răspuns la mii de mesaje pe e-mail, Romedic şi Facebook! (nu mă scuz, doar vă spun adevărul).
În al doilea rând, vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:
- Tenul dv. este gras, că nu aţi făcut această precizare?! Dacă da, în ce zone este? (în zona pomeţilor, a bărbiei, a frunţii, a nasului etc.) Dacă nu, este mixt, normal sau uscat?!
- Cum sunt coşurile pe care le aveţi? (inflamatorii sau noninflamatorii? - sunt piogene şi au supurat vreodată? (au produs şi au eliminat puroi?) Dacă da, după ce puroiul s-a eliminat, dacă s-a eliminat din vreo formaţiune, starea respectivei formaţiuni s-a agravat sau s-a ameliorat până la vindecare?)
- Aţi observat vreo similitudine între mâncatul unui tip anume de mâncare şi apariţia coşurilor?
- Coşurile sunt însoţite şi de prurit (mâncărimi)? Sunt grupate sau sunt împrăştiate?
- În zona în care sunt prezente ele, aţi observat dacă pielea se descuamează, dacă se cojeşte, se exfoliază?
- V-au rămas cicatrici în urma vindecării coşurilor?
- Vă ştiţi alergică, hipersensibilă sau intolerantă la vreo substanţă anume, la vreun aliment?
- Coşurile apar în număr mai mare îmediat înainte de menstruaţie, în timpul eidupă ea sau cu mult în afara ei?
- Aţi observat că vă apar coşuri după ce vă administraţi anumite medicamente alopate? Dacă da, după ce medicamente?
- Apariţia coşurilor este influenţată pozitiv de frig, de căldură, de apă caldă, de apă rece sau de umezeală?!
- V-aţi făcut vreodată analize medicale la sânge? Dacă da, ce analize nu au avut valori normale?
_
Cam atât, pentru început :-) (vă rog să faceţi tot posibilul să îmi răspundeţi la întrebări, pentru că doar aşa îmi veţi oferi şansa să fac tot posibilul să vă ajut, de vreme ce întrebările de mai sus fac parte dintr-o anamneză relativ succintă, o anamneză fără de care nu pot să-mi dau seama de cauza care vă determină tulburarea dermatologică).
_

Ca şi fapt divers, trebuie să ştiţi că acneea are mai multe cauze, de la cauza hormonală locală sau sistemică până la cauza infecţioasă şi cauza tulburării de keratinizare. Cea mai frecventă este cauza hormono-infecţioasă!
Dacă v-aş recomanda un tratament relativ costisitor, dar care tratează acneea, v-aţi putea permite să-l achiziţionaţi?
_

Însănătoşire grabnică!
0
25-10-2012, ora 15:18
OanaConstance
Nu este medic/terapeut
OanaConstance
Buna, Me again...Intre timp mi-am pierdut contul...Vreau sa-ti marturisesc ca starea mea s-a agravat:( Am urmat timp de 5 luni Roaccutane de disperare! Intr-adevar fata mea a aratat bine dupa tratament, dar pt scurt timp(3 luni) :((((Mi-a revenit acneea intr-o forma mult mai grava, pana acum am consultat 4 dermatologi, fiecare imi prescria altceva...de la antibiotice pana la creme naturiste. Analizele sunt bune, cu exceptia colesterolului, este mai mare din cauza trat. cu roac. SUNT DISPERATA!!!! Acum iau Disulone :) Numai cred in nimic, chiar am fost rabdatoare dar uneori cred ca sunt blestemata:( Am uitat sa mentionez, diagnosticul meu este Acnee Inflamatorie...As vrea detalii despre Clearogen, crezi ca m-ar putea ajuta? Astept mesajul tau.Multumesc din suflet..Sa-ti dea Dzeu sanatate pentru tot ceea ce faci!
0
25-10-2012, ora 20:07
caminico
Nu este medic/terapeut
caminico
Salutare tuturor! Si eu am probleme cu acneea de vreo 15 ani si e din ce in ce mai rau...Am citit schemele de tratament homeopat si le voi incerca. Daca cineva le-a incercat deja si e dispus sa ne impartaseasca experienta i-as fi recunoscatoare! Sanatate!
0
12-11-2012, ora 23:17
simona20
Nu este medic/terapeut
simona20
Buna ziua,
Am o problema creia nu ii gasesc rezolvare; va voi spune cate ceva despre istoricul medical, cu siguranta exista o legatura undeva.
In urma cu 5 ani am fost diagnosticata cu sindromul ovarelor polichistice, drept urmare am luat diane 35 ca tratament, ceea ce a dus la disparitia ovarelor (pe durata tratamentului).
Problema este ca, de fiecare data cand fac o pauza (si am facut de 3 ori in ultimii 3 ani) imi apar pe scalp niste bubitze, cosuri, care ma mananca teribil. La nici o luna de la stoparea tratamentului cu anticonceptionale, parul incepe sa imi cada groaznic si imi apar aceste bubite.
Am facut fel si fel de tratamente, diprosalic, dalibur (ceva de genul), antibiotice, am folosit sapun cu sulf, sampon special la recomandarea dermatologului si nimic nu pare sa aiba efect. Daca incep iar sa iau anticonceptionale, dispar ca prin minune, dar nu pot lua pastilele aceastea toata viata!
Ce as putea face? parul se ingrasa a doua zi de la spalare, la radacina e uleios :( exact a doua zi dupa baie, incep sa apara cosuletele, adica se fac mai mari si ma mananca :(
Acum folosesc sapun moale vegetal de la Hofigal si Chelstop si as spune ca vad o imbunatatire, nu mai cade asa de mult insa bubitzele isi fac de cap.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc anticipat,
Simona
4
26-11-2012, ora 02:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră OanaConstance, da, sistemul dermatologic Clearogen v-ar putea ajuta. Vă las în rândurile ce urmează mai multe detalii despre acest sistem.
Sistemul Clearogen trebuie folosit minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea lui timp de încă minim 3-6 luni, pentru a regla activitatea glandelor sebacee, activitate perturbată de DHT-ul epidermic (dihidrotestosteronul din piele), şi pentru a desensibiliza pielea.
În cazuri rare (1-5 la 1000) Clearogen produce o exacerbare, o înrăutăţire a acneei, în prima parte a terapiei, adică în primele 30 de zile, apoi produce stoparea apariţiei de noi leziuni acneice, în partea mediană a terapiei, ca în final să producă vindecarea mult aşteptată, în timpul sau după minim 60 de zile, în 95% din cazuri, conform studiilor clinice supervizate de dermatologul american Alex Khadavi M.D.
Uscarea feţei este relativ normală (uscăciunea apare din cauza peroxidului de benzoil). Vă puteţi trata uscarea prin folosirea unei creme hidratante.

ATENŢIE!
La începutul tratamentului este recomandat să folosiţi cantităţi mici din cele 3 produse, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active. Înainte de a folosi produsele, de asemenea, este indicat să vă testaţi pielea, pentru a vedea când de tolerantă este cu acţiunea acidului salicilic, peroxidului de benzoil şi a celorlalte substanţe active, printre care şi sulful (Aplicaţi cele 3 produse, în ordinea recomandată în prospect, respectând indicaţiile, pe o porţiune de piele de pe faţă (pe nas, de pildă), timp de 3 zile la rând. Dacă nu va apărea o roşeaţă intensă, însoţită de o mâncărime puternică, veţi putea folosi sistemul dermatologic fără a întâmpina vreo reacţie de intoleranţă sau hipersensibilitate).
Evitaţi contactul cu ochii, buzele şi hainele! (contactul cu hainele, de pildă, poate produce discoloraţii, iar contactul cu buzele, din păcate, în majoritatea cazurilor, produce uscare şi descuamare).
_

În principiu, Clearogen se utilizează decât o singură dată pe zi, seara, în 3 paşi simpli:
1. Agentul de curăţare sub formă de spumă (Foaming Cleanser) - Se foloseşte pentru a elimina uşor impurităţile, excesul de sebum şi bacteriile care stau la baza producerii acneei.
Se întinde spuma peste pielea udă. Spălarea feţei se va face prin masare uşoară, nici prea mult, dar nici prea puţin (în medie minim 30 de secunde, maxim 1 minut şi jumătate-2 minute). După spălare nu vă ştergeţi pe faţă cu absolut nimic, aşteptaţi ca faţa să se usuce fără a fi ştearsă cu ceva anume.
2. După ce v-aţi spălat şi aţi aşteptat ca pielea să se usuce, puteţi să folosiţi Toner-ul (Clarifying Toner).
Toner-ul echilibrează producţia de sebum, reduce iritaţiile/roşeaţa şi dimensiunea porilor. Se foloseşte prin intermediul unei dischete cosmetice de bumbac. Se pune o cantitate mică de toner pe dischetă şi se aplică pe întreaga faţă. Se lasă să se usuce timp de 5 minute!
3. După ce v-aţi aplicat şi toner-ul, puteţi să folosiţi ultimul produs din gama Clearogen - Loţiunea antiacneică (Acne lotion). Loţiunea conţine substanţe foarte complexe care combat acneea. Se utilizează după curăţarea şi tonifierea pielii. Loţiunea se aplică pe întreaga suprafaţă a feţei, prin masare uşoară.

Atenţie! Toate cele 3 produse se folosesc doar o dată pe zi (de preferat seara). A doua zi dimineaţă NU trebuie să vă spălaţi pe faţă, pentru că substanţele din Clearogen se eliberează în regim lent pe tot parcursul a 24 de ore (Clearogen este prevăzut cu sistem de eliberare retard).
_

Pe tot parcursul folosirii sistemului Clearogen, este indicat să folosiţi o cremă cu acţiune hidratantă, antiinflamatoare şi antiiritantă, de genul celei din gama Deuteria Cosmetics, adică:----------*
Dacă nu puteţi să o achiziţionaţi pe cea pe care o puteţi vizualiza accesând link-ul oferit, cel de mai sus, vă rog să vă cumpăraţi orice altă cremă pentru ten sensibil, cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneice, dar fiţi foarte atentă să fie non-comedogenică, să nu aibă textură grasă, să fie hipoalergenică şi să conţină ingrediente cât mai naturale.
Crema trebuie aplicată pe ten, la minim 30 de minute de la folosirea ultimului produs din sistemul Clearogen, seara!

FOARTE IMPORTANT!
NU este indicat să folosiţi pudră sau fond de ten, pentru că inhibaţi cel puţin parţial respiraţia celulară a pielii, regenerarea superficială şi procesul de vindecare iniţiat de Clearogen.
Sistemul Clearogen este disponibil în România, SUA şi unele state ale UE (în România se găseşte la preţ dublu faţă de SUA!).
_

Consultaţi medicul dermatolog, pentru a primi mai multă consiliere de specialitate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
4
26-11-2012, ora 02:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă caminico, vă urez însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
4
26-11-2012, ora 03:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă simona20, vă recomand să consultaţi un medic fitoterapeut, specialist în tratamente pe bază de plante, căci există multe preparate naturiste care se adresează tratării sindromului ovarelor polichistice, de la Donavital+Propolicium, ovule, până la tinctură de creţişoară+Vitex agnus-castus, capsule+năpraznic, capsule ş.a.m.d.
Foarte bun pentru un păr sănătos este sistemul dermatologic Regivero!
_

ATENŢIE! Nu ignoraţi faptul că omul este o fiinţă constituită din trup şi suflet. Aşadar, înfruntaţi-vă boala, pentru a o trata, pe două fronturi, pentru că boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea spirituală. Recurgeţi la calea medicală şi calea duhovnicească (spirituală), în acelaşi timp, nu separat.
CALEA MEDICALĂ: Apelaţi la ajutor medical. Consultaţi un medic. Dacă nu doriţi să vă trataţi cu medicamente sintetice, alopate, adresaţi-vă un medic fitoterapeut, pentru a fi tratată cu remedii din plante.
CALEA SPIRITUALĂ: Concomitent cu mersul la medic, cereţi ajutor şi de la Dumnezeu, căci fără El nu vă puteţi vindeca niciodată.
Cum puteţi să apelaţii la calea spirituală? Uitaţi cum:
- să aveţi credinţă în Dumnezeu!
- discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un preot duhovnic, faceţi-vă) şi spovediţi-vă păcatele corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie (este foarte, foarte, foarte important să vă spovediţi corect; dar ce înseamnă spovedire în mod corect şi complet?! înseamnă să vă cercetaţi conştiinţa în profunzime şi să vă identificaţi păcatele din îndreptarul de spovedanie; odată identificate ele trebuie confesate preotului duhovnic cu căinţă, la timpul trecut (de pildă: să spuneţi "am minţit", nu să spuneţi "mint", ca şi când vă doriţi să minţiţi în continuare); în timpul spovedaniei trebuie să vă spuneţi toate păcatele, fără să ascundeţi voluntar vreunul; trebuie să nu vă dezvinovăţiţi, aruncând vina pe unii semeni de-ai dv.; trebuie să nu divulgaţi păcate străine, adică păcate ale semenilor dv.; trebuie să nu spuneţi nume de persoane care v-au atras către păcat ori care din vina dv. au păcătuit şi trebuie să luaţi decizia de a vă schimba viaţa în bine.
- mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie (în fiecare duminică şi sărbătoare) şi la Sfântul Maslu;
- ţineţi post în Postul Paştelui (Postul Mare), Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Postul Sfintei Marii şi Postul Naşterii Domnului, dar şi afara acestor posturi, în zilele de luni, miercuri şi vineri (postul reprezintă înfrânarea de la a mânca de dulce şi de la a face felurite păcate);
- spuneţi rugăciuni dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin, folosind o pravilă de rugăciune (spuneţi cât de des puteţi şi vreţi rugăciunea inimii: Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântule al lui Dumnezeu, pentru Născătoarea de Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătoasa). Rugăciunea trebuie spusă cu credinţă şi răbdare!
- rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare;
- beţi aghiasmă mică, strict în zilele în care sunteţi curată trupeşte (adică înfrânată de la orice fel de contact sexual), dimineaţa, pe stomacul gol, iar apoi mâncaţi una sau mai multe bucăţele de anafură;
- faceţi o sfeştanie în casă;
- citiţi Sfânta Scriptură, mai ales Sfânta Evanghelie (Sfânta Evanghelie este compusă din cele 4 Evanghelii după Matei, Marcu, Luca şi Ioan);
- citiţi câte 3 psalmi, zilnic, din Psaltire, cu binecuvântarea duhovnicului;
- faceţi cât mai multe fapte bune necondiţionate, faptele milei sufleteşti şi trupeşti (ajutaţi-i pe cei neajutoraţi, învăţaţi-i pe cei neînvăţaţi, sfătuiţi-i pe cei nehotărâţi, mângâiaţi-i pe cei întristaţi, iertaţi-i pe cei care v-au greşit şi vă greşesc, rugaţi-vă la Dumnezeu pentru duşmanii dv. şi pentru toţi oamenii, oferiţi de mâncare celor flămânzi, oferiţi apă celor setoşi; oferiţi haine celor goi, oferiţi un zâmbet, iubire, înţelegere, toleranţă, o strângere prietenoasă de mână, etc.) etc.
- purtaţi la gât o cruciuliţă sfinţită;
- tămâiaţi-vă întreaga casă, etc.
În final, într-o singură frază, să faceţi tot posibilul să aveţi un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea trupului şi a sufletului - funcţia fizică (să aveţi grijă de trupul dv., folosindu-l în scopuri pozitive), funcţia mentalo-psihică (să aveţi grijă de gândirea şi sentimentele/emoţiile dv., menţinându-le cât mai mult pe lungimea de undă a pozitivismului) şi funcţia spirituală (să aveţi grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele dv. să nu vă îndepărteze de Dumnezeu, ci să vă apropie).
_

În complet altă ordine de idei, ca şi o formă de psihoterapie, ca să înţelegeţi mai bine de ce există suferinţa în viaţa dv., vă rog să citiţi rândurile de mai jos, cu atenţie şi răbdare:
Misterul suferinţei este acesta: Este greu de acceptat suferinţa. Suferinţa scandalizează uneori, declanşează revoltă, nemulţumire, reproşuri adresate lui Dumnezeu, ridică un zid între om şi Dumnezeu. De ce nu evită, de ce nu înlătură Dumnezeu suferinţe aparent inutile? Suferinţa este o taină în spatele căreia se află mâna iubitoare a lui Dumnezeu, Care ştie tot şi vede tot.
În timpul prigoanei creştinilor şi a martirilor, Sfântul Pavel spunea primilor creştini din Roma: "toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu". Chiar şi cele dureros de inexplicabile. Nu acceptăm că fericirea şi binele nu sunt în realitate cele pe care le dorim sau la care visăm. Noi privim lucrurile şi evenimentele dintr-o perspectivă strict personală, vedem doar realitatea imediată şi doar un fragment din ea. Ne agăţăm de existenţa terestră ca fiind unică şi definitivă şi ne considerăm existenţa unica dimensiune a unei fericiri la care visăm în funcţie de educaţia primită, de influenţele manifestate asupra noastră, şi nu de puţine ori de ceea ce aşteaptă alţii de la noi. De la Iisus încoace, durerea şi suferinţa au căpătat alte simboluri şi
dimensiuni. Durerea şi suferinţa sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne determină să ne transformăm. Iisus a acceptat şi a trăit toate suferinţele umane: indiferenţa, nerecunoştinţa, trădarea, calomnia, minciuna, ura, durerea morală şi fizică. Însuşi adversarii săi erau uimiţi de atitudinea Lui de neînţeles: "Pe alţii i-a izbăvit, iar pe Sine nu se poate izbăvi".
Dumnezeu nu te împiedică să eviţi durerea şi suferinţa, dar vrea să atribui un sens de purificare personală durerilor şi suferinţelor tale, chiar dacă uneori par nedrepte şi disproporţionate. Suferinţa nu îi purifică pe aceia care suferă din cauza orgoliului rănit, din gelozie, invidie sau ură. Aceasta este într-adevăr o cruce grea, dar neroditoare. Crucea reală pe care trebuie să o porţi asemenea lui Iisus constă în necazurile din viaţa de zi cu zi, întâmplările neplăcute şi neaşteptate, caracterul dificil al unei persoane alături de care convieţuieşti, planuri eşuate, speranţe neîmplinite, boli, lipsuri materiale, ... Orice durere, orice suferinţă acceptată şi consacrată lui Dumnezeu aduce pacea în suflet şi o blândă stare de împăcare. Trebuie să ai o atitudine hotărâtă şi să-ţi porţi crucea cu demnitate, trebuie să ai disponibilitatea de a-ţi consola şi ajuta semenii aflaţi în lipsuri şi suferinţe, trebuie să ai diponibilitatea de a dărui din puţinul tău celui ce are nevoie.
Ajută-l pe cel căzut să-şi poarte crucea. "De aceea, îndemnaţi-vă şi zidiţi-vă unul pe altul... vă rugăm însă fraţilor, dojeniţi pe cei fără rânduială, îmbărbătaţi pe cei slabi la suflet, sprijiniţi pe cei neputincioşi, fiţi îndelung răbdători faţă de toţi. Luaţi seama să nu răsplătească cineva, cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmaţi cele bune unul faţă de altul şi faţă de toţi" (1 Tesaloniceni 5 :11, 14-15).
Există mii de lucruri ce ne pot îndepărta unii faţă de alţii, dar în mod misterios suferinţa şi durerea ne fac să fim uniţi.
Suferinţa se poate manifesta în viaţă sub forme diverse. În mod de neînţeles pentru noi, Iisus îi proclamă fericiţi pe cei ce plâng, pe aceia care au o viaţă grea, copleşită de boală, infirmitate, sărăcie, defăimare, nedreptăţi... Evangheliile, exemplul vieţii sfinţilor şi înţelepţilor continuă de sute de ani să propovăduiască rolul purificator al suferinţei. Teoretic, totul pare simplu şi acceptabil până în momentul în care ne confruntăm personal cu această "sperietoare". Atunci uităm de tot ce am citit, tot ce am învăţat, nu mai credem în învăţăturile spirituale, chiar respingem încurajările sau susţinerea celor din jur, ne considerăm nedreptăţiţi, dar Dumnezeu ne înţelege şi are răbdare. Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm. Să acceptăm chiar dacă nu întelegem.
După lunga purificare în drumul către luminare în care Sfântul Augustin voia să înţeleagă fără să creadă, în cele din urmă va trăi revelaţia că nu este nevoie să înţelegi pentru a crede, ci să crezi pentru a înţelege, deoarece credinţa purifică mintea făcând-o aptă să pătrundă subtilităţile spirituale sau măcar să accepte cu smerenie neînţelegerea misterelor spirituale. Chiar şi misterul suferinţei.
Omule, orice suferinţă obiectivă acceptată şi consacrată lui Dumnezeu îţi va fi de folos, pentru că te va ajuta să te transformi, după cum urmează: "Un fluviu voia să străbată deşertul ca să ajungă la mare. Când văzu însă nisipul imens, îl cuprinse frica şi se plânse: 'Deşertul mă va usca şi arşiţa soarelui mă va distruge'. Atunci auzi o voce care-i spuse: 'Încredinţează-te deşertului'. Dar fluviul răspunse: 'Oare mai voi fi eu însumi? Nu-mi voi pierde identitatea?'. Dar vocea îi răspunse: 'În niciun caz nu vei putea rămâne ceea ce eşti'. Fluviul se încredinţă deşertului. Norii l-au supt şi l-au purtat peste întinsul nisipului fierbinte. La capătul celălalt al deşertului s-a transformat în ploaie. Din nori a curs un fluviu mai frumos şi mai proaspăt decât înainte. Fluviul se bucură şi spuse: 'Acum sunt cu adevărat eu însumi'". Vezi, tu, scump om, eşti fluviul, iar deşertul este Dumnezeu.
Încredinţează-te lui Dumnezeu şi El va face din tine un fluviu şi mai frumos. Te va transforma, dar transformarea va atrage după sine şi suferinţă. Nu fugi de suferinţă. Toţi caută fericirea, nimeni nu vrea durere, dar nu poţi vedea curcubeul fără măcar puţină ploaie; cu alte cuvinte, nu te vei mântui niciodată prin răsfăţ şi desfătare, ci prin suferinţă, ţine cont ce-ţi spun.
Deci, de ce îngăduie Dumnezeu suferinţa în viaţa ta, omule? Îţi vine să crezi sau nu, pentru că te iubeşte! El nu vrea ca tu să îţi pierzi sufletul, ci să ţi-l mântuieşti, căci de aceea trăieşti pe pământ. Însă cum să facă El să te determine să îţi aduci aminte de El, să te apropii de El, să laşi deoparte răul şi să îmbrăţişezi binele? Aşa cum aurarul bagă aurul în topitoare şi îl lasă în foc până ce vede că devine cu desăvârşire curat, tot astfel face şi Dumnezeu: îngăduie ca trupul tău să fie încercat în suferinţă, atât cât sufletul găzduit de trupul tău să devină curat şi să dobândească mântuire. Prin urmare, suferinţa ta este o binefacere, pentru că atunci când trupul îţi suferă, sufletul ţi se sfinţeşte, cu condiţia să accepţi suferinţa fără să te plângi şi să fii recunoscător pentru ea; să nu te revolţi, să nu te văicăreşti toată ziua, să nu te scandalizezi şi să nu cârteşti împotriva lui Dumnezeu.
Suferinţa nu este nici pedeapsă, nici blestem, ci este o mână întinsă de Dumnezeu ţie. Dacă viaţa ta ar fi plină doar de plăceri, te-ai mai gândi la Dumnezeu? Dacă tu nu ai gusta suferinţa, de unde ai învăţa că nu aici, pe acest pământ, este viaţa ta, că nu aici se epuizează rostul existenţei tale, ci că eşti chemat spre viaţa veşnică? (Bibliografie: "Misterul suferinţei", de preotul Benone Tănase; "Bolile şi credinciosul", Ieromonahul Grigorie, Editura Evanghelismos; Arhimandrit Serafim Alexiev, "Rostul pătimirilor", Editura Sophia, 2009).
_

SPER că nu v-a deranjat ce v-am scris în rândurile de mai sus.
Consultaţi medicul, pentru a primi mai multă consiliere de specialitate, în vederea diagnosticării corecte şi a prescrierii unui tratament cu scopul de a vă dărui vindecarea mult aşteptată.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
26-11-2012, ora 19:44
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Buna Mr.Nick iau de 7 luni la inceput am luat cate 3 pe zi, iar din august medicul mi-a dat 4 pastile/zi cu 2 zile pauza pe saptamana, iar acum cand am fost la control mi-a mai dat sa iau pana la jumatea luni ianuarie, asta ar insemna sa iau peste 9 luni. Mi se pare cam mult sa iau atat timp, tu ce sfat mi-ai da?
4
29-11-2012, ora 09:45
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!

Stimată/Stimate dră/dnă/drule/dle play01, ce anume luaţi de 7 luni? (nu aţi precizat, dar intuiesc că este vorba despre un medicament antiacneic). Respectaţi îndrumările medicului dv. curant!
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
29-11-2012, ora 18:38
play01
Nu este medic/terapeut
play01
Imi cer scuze am scris in graba si nu am scris exact esentialul, iau Roaucutane
0
05-12-2012, ora 22:13
eugena
Nu este medic/terapeut
eugena
Buna seara.Fata mea in virsta de 14 ani are de un an multe bubite pe fata, frunte si scalp.Bubitele sunt unele rosii, altele au puroi, sunt si puncte negre.Face tratament homeopat de o luna, parca sunt si mai multe.Mentionez ca fata nu are ciclu menstrual deocamdata.Ce ne sfatuiti?tratamentul homeopat este pt doua luni dat de medic.
0
01-02-2013, ora 21:51
eugena
Nu este medic/terapeut
eugena
Mr Nick nu mai activeaza in cadrul ro medic?
0
26-06-2013, ora 07:01
Roxana Nico1981
Nu este medic/terapeut
Roxana Nico1981
Buna, Mr. Nick. Am 31 de ani si ma confrunt de peste 10 ani cu problema pe care o dezbateti mai sus: acneea. Am ten mixt, seboreic. Initial am descoperit-o mergand la endocrinolog (fortata de felul in care arata fata mea, mai mult fruntea si obrajii), pe atunci aveam sindrom de ovare polichistice. In acea faza am primit recomandari de la endocrinlog si dermatolog sa iau diane 35 (aveam toata zona T cu pustule care se ingalbeneau, pe unele le stoceam...). Am luat o perioada de vreo 3 ani Diane ( medicii mi le-au schimbat ca aveam dureri de cap cu Jasmine), cu ceva intreruperi si mi-a fost bine, mai putin in perioada de pauza. Si asa tot am luat anticonceptionala mai mult pentru problema asta, ca sa am fata curata si era perfect. Am luat din 2002 pana in 2009. De atunci nu le mai iau, am scapat de ovare polichistice dar m-am pricopsit cu alte probleme: ovare imbatranite si un nodul la san, iar de atunci problema cosurilor a reaparut. Dupa aprox un an de cand am oprit anticonceptionalele mi-au reaparut cosurile pe fata, mult pe obraji spre tample si in barbie(cele mai multe). Din 2010 tot merg la dermato si am luat: Skinoren, Zynerit, gama Acne out, antibiotice (nu mai tin minte denumirea), pana cand am ajuns la Roaccutane. Am refacut toate analizele hormonale si mi-au iesit valori normale la toate. Diagnosticul: acnee tardiva. Toate tratamentele mentionate au avut ceva efecte doar pe perioada tratamentului si putin dupa. De o luna le iau (am avut mari dubii si am tot amanat momentul dorind sa raman gravida) si o sa le opresc in curand ca mi se usuca tare rau buzele si crapa, plus ca m-au inspaimantat si celelalte reactii, mai ales partea cu malformatiile la copii. La inceput de Roaccutane mi-au aparut mai multe, in barba desigur (unde am si ceva pilozitate - pentru care am urmat si multe sedinde de SPL si acum laser pt epilare definitiva, dar fara prea mari rezultate). Acum, spre sfarsitul lunii s-a ameliorat putin partea cu acneea, de vreo saptamana nu mi-au mai aparut, dar am in continuare barba rosie, am puncte negre si albe sub piele care se transforma in pustule, unele dureroase si multe semne. Nu mai am incredere in nimic, dar dupa cele ce am citit aici pe forum parca as fi dispusa sa mai incerc si unul din cele doua produse: Mibazon sau Donavital. Poate voi reusi sa zambesc si sa merg cu capul sus si eu cu ajutorul lor. Ce imi recomanzi? Sa cer parerea dermatologului meu despre aceste produse. Daca stia de ele cred ca imi recomanda:( Acum am si crema Acneout de la Biotrade si Sensibio H2O pentru demachiere (il folosesc din 2002).

Astept un raspuns
Multumesc
4
05-08-2013, ora 13:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Fiinţă scumpă ce eşti, play01, îmi cer iertare pentru răspunsul extrem de întârziat.
Iei (sau ai luat, în cazul în care nu mai iei) Roaccutane? Ufff, păi medicamentul acesta este extrem de nociv. Sper, totuşi, că nu ai avut niciun efect advers notabil/grav.
Mesajul meu, ţinând cont că este tardiv, pică exact ca o nucă în perete, şi-atunci nu ştiu dacă mai are vreo importanţă să îţi mai scriu ceva cu privire la întrebarea ta "mi se pare cam mult să iau atât timp, tu ce sfat mi-ai da?", cu atât mai mult cu cât eu nu i-aş recomanda să ia Roaccutane nici celui mai mare duşman al meu.
Mai ai probleme cu acneea? Sper că nu!

Toate cele bune îţi (re)doresc!
Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ce ai nevoie.
Îmbrăţişează inima ta şi sărută sufletul tău (frăţeşte),
Mr. Nick
4
05-08-2013, ora 13:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Fiinţă scumpă ce eşti, eugena, şi în cazul tău răspunsul meu este tardiv. Îmi pare rău!
Ţinând cont că ai precizat faptul că fata ta în vârstă de 14 ani nu are ciclu menstrual, te rog, totuşi, dacă poţi şi vrei, să îmi răspunzi la următoarele întrebări:
1. (fata ta) a experimentat următoarele semne caracteristice: telarhă (creşterea sânilor) şi pubarhă (apariţia pilozităţii sexuale)? Dacă răspunsul tău va fi NU, trebuie să ştii că fetele care nu au semne de telarhă sau pubarhă, prin urmare nu au semne de iniţiere a pubertăţii până la vârsta de 14 ani, sunt considerate a avea amenoree primară, cu toate că amenoreea primară reprezintă absenţa apariţiei menstruaţiei până la vârsta de 16 ani.
Tu ai specificat clar faptul că fata ta 'nu are ciclu deocamdată', iar eu, din această afirmaţie, am dedus că ea nu a experimentat încă menarha, aşa numita menstruaţie primă, de început. Mă înşel? Dacă nu a experimentat-o, înseamnă că amenoreea ei este de natură hipogonadotropă, în care nivelele FSH (hormonul foliculostimulant) şi LH (hormonul luteinizant) sunt foarte scăzute, acest fapt conducând la stimularea insuficientă a ovarelor, care nu produc suficiente cantităţi de estrogeni (hormoni sexuali feminini) pentru a stimula endometrul (mucoasa uterină), astfel rezultând amenoreea hipogonadotropă, un tip care se întâlneşte în pubertatea întârziată.
În cazul în care fata ta prezintă acele semne caracteristice, dar totuşi NU are ciclu, înseamnă că poate să sufere de un alt tip de amenoree. Spre exemplu, de:
a) amenoree hipergonadotropă, în care nivelele FSH şi LH sunt crescute, dar ovarele nu răspund la stimularea hipofizară a FSH şi LH (puţin probabil, însă, să sufere de aşa ceva).
b) amenoree normogonadotropă, în care nivelele FSH şi LH sunt în limite normale, axul hipotalamo-hipofizo-ovarian fiind perfect funcţional, ea putându-se datora unei dereglări ovariene, unui exces de cortizol pus pe seama unei tulburări a glandelor suprarenale, unei obstrucţii de evacuare a sângelui menstrual sau chiar a unui sindrom de ovare polichistice pus pe seama unui eventual exces de androgeni. Cauzele pot fi MULTE!
2. Când aţi consultat medicul (tu împreună cu fata ta) în legătură cu acele bubiţe dezvoltate pe faţă şi scalp, care a fost diagnosticul primit? Un tip de acnee? Dacă da, ce tip? Acnee juvenilă apărută pe fondul unui exces de sebum? Acneea, de cele mai multe ori, are şi o cauză hormonală, mai ales atunci când este implicată şi seboreea (secreţia excesivă a glandelor sebacee), dar are şi alte cauze, de la unele intoxicaţii şi unele carenţe de vitamine şi minerale (vitamina B5, în special + zinc) până la unele dezordini de alimentaţie şi o cheratinizare foliculară anormală (la nivelul pielii).
3. Bubiţele respective sunt rezistente la tratamentele antiacneice pe care fiica ta şi le-a aplicat până acum, presupunând că şi-a aplicat unele, adică nu s-au vindecat nicicum, ci au rămas la fel sau chiar au devenit mai grave?

Homeopatia o poate ajuta, dar nu imediat, ci în timp, asta însemnând că tratamentul homeopat are nevoie chiar de câteva luni să producă un echilibru în urma căruia să intervină mult aşteptata vindecare.
Sfatul meu este să consultaţi şi un medic endocrinolog; un astfel de medic o poate îndruma pe fiica ta către conduita terapeutică necesară vindecării. Evident, ar fi indicată şi o vizită la un dermatolog!
_
Toate cele bune vă doresc amândurora!
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu tot ce aveţi nevoie.
Îmbrăţişează inimile voastre şi sărută sufletele voastre (frăţeşte),
Mr. Nick
4
05-08-2013, ora 15:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!

Fiinţă scumpă ce eşti, Roxana Nico1981, acneea ta are o cauză complexă, să ştii.
Dacă aş fi în locul tău, cu ACORDUL medicului meu curant, aş face următorul tratament (sau mai bine zis aş lua):
INTERN, pentru trup!
❶ Donavital - tinctură cu vitex agnus + extract din mlădiţe şi fructe de zmeur; se administrează 4 ml înainte de masă, diluat în puţină apă, dimineaţa, în doză unică zilnică (pentru consolidarea rezultatelor se recomandă cure de 3-6 luni).
Vitex Agnus Castus (Mielăreaua) este un arbust mediteraneean. În Anglia, arbustul este cunoscut din anii 1570, când John Gerarde, cunoscut botanist al acelor vremuri, vorbeşte despre puterea vindecătoare a Vitex agnus castus în inflamaţiile tractului genital la femeie. În 1930 un cercetător german, Dr. Gerhard Madausm cunoscând beneficiile acestei plante asupra patologiei genitale feminine, efectuează o serie de experimente pe animale, ajungând la concluzia că fructele de Vitex agnus castus au activitatea biologică cea mai mare, ele conţinând glicozide iridoide (agnuside, aucubine), uleiuri volatile (cineol), alcaloizi (viticine), flavonoide (casticine, izovitexine, apigenine), acizi graşi esenţiali (acid oleic, linolenic, palmitic, stearic) şi ale substanţe cu calităţi terapeutice impresionante. Numeroase studii ulterioare au demonstrat capacităţile acestei plante de a regla secreţia ovariană şi a restabili echilibrul endocrin al femeii. Principiile active din Vitex agnus castus inhibă creşterea celulelor canceroase la nivelul sânului, ovarului, colului uterin, stomacului şi colonului.
Vitex agnus castus ameliorează sau tratează acneea indusă de dezechilibre hormonale, atât la femei cât şi la bărbaţi (acneea în care leziunile inflamatorii coexistă cu un exces de sebum!) şi echilibrează hormonal organismul după naştere precum şi după utilizarea anticoncepţionalelor.
Mai multe informaţii despre Vitex poţi citi accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Vitex_Agnus_Castus, _un_miracol_pentru_sistemul_hormonal_feminin, _dar_nu_numai_066672.html

(Donavitalul poate fi înlocuit cu un tratament pe bază de angelică (pulbere de angelică în combinaţie cu pulbere de flori şi seminţe de ţelină (se ia de patru ori pe zi, înainte de masă, câte o jumătate de linguriţă de pulbere (angelică amestecată omogen cu ţelină), timp de 2-3 luni, perioadă în care se consumă, preponderent, vegetale şi puţine lactate, 40-50% din hrană fiind alcătuită din crudităţi)).
Mai multe informaţii despre Angelică poţi citi accesând link-ul de mai jos:
http://forum.romedic.ro/prod/Angelica, _Angelica_Archangelica, _trateaza_tulburarile_digestive, _neuro-psihice_si..._067921.html

EXTERN!
❷ Clearogen. După cum am scris şi în cadrul unui mesaj de mai sus, sistemul Clearogen trebuie folosit minim 60 de zile pentru a observa primele ameliorări, iar după observarea ameliorărilor, se va continua folosirea lui timp de încă minim 3-6 luni, pentru a regla activitatea glandelor sebacee, activitate perturbată de DHT-ul epidermic (dihidrotestosteronul din piele), şi pentru a desensibiliza pielea. În cazuri rare (1-5 la 1000) Clearogen produce o exacerbare, o înrăutăţire a acneei, în prima parte a terapiei, adică în primele 30 de zile, apoi produce stoparea apariţiei de noi leziuni acneice, în partea mediană a terapiei, ca în final să producă vindecarea mult aşteptată, în timpul sau după minim 60 de zile, în 95% din cazuri, conform studiilor clinice supervizate de dermatologul american Alex Khadavi M.D.
Sistemul este compus din 3 produse!
La începutul tratamentului este recomandat să foloseşti cantităţi mici din cele 3 produse, pentru a favoriza adaptarea pielii la acţiunea biochimică a substanţelor active. Înainte de a folosi produsele, de asemenea, este indicat să îţi testezi pielea, pentru a vedea cât de tolerantă este cu acţiunea acidului salicilic, peroxidului de benzoil/sulfului şi a celorlalte substanţe active (Aplică cele 3 produse, în ordinea recomandată în prospect, respectând indicaţiile, pe o porţiune de piele de pe faţă (pe nas, de pildă), timp de 3 zile la rând. Dacă nu va apărea o roşeaţă intensă, însoţită de o mâncărime puternică, vei putea folosi sistemul dermatologic fără a întâmpina vreo reacţie de intoleranţă sau hipersensibilitate).
Evită contactul cu ochii şi buzele! (contactul cu buzele, din păcate, în majoritatea cazurilor, produce uscare şi descuamare).

În principiu, Clearogen se utilizează decât o singură dată pe zi, seara, în 3 paşi simpli:
1. Agentul de curăţare sub formă de spumă (Foaming Cleanser) - se foloseşte pentru a elimina uşor impurităţile, excesul de sebum şi bacteriile care stau la baza producerii acneei. Se întinde spuma peste pielea udă. Spălarea feţei se va face prin masare uşoară, nici prea mult, dar nici prea puţin (în medie minim 30 de secunde, maxim 1 minut şi jumătate-2 minute). După spălare NU te şterge pe faţă cu absolut nimic, aşteaptă ca faţa să se usuce fără a fi ştearsă cu ceva anume.
2. După ce te-ai spălat şi ai aşteptat ca pielea să se usuce, poţi să foloseşti Toner-ul (Clarifying Toner).
Toner-ul echilibrează producţia de sebum, reduce iritaţiile/roşeaţa şi dimensiunea porilor. Se foloseşte prin intermediul unei dischete cosmetice de bumbac. Se pune o cantitate mică de toner pe dischetă şi se aplică pe întreaga faţă. Se lasă să se usuce timp de 5 minute!
3. După ce ţi-ai aplicat şi toner-ul, poţi să foloseşti ultimul produs din gama Clearogen - Loţiunea antiacneică (Acne lotion). Loţiunea conţine substanţe foarte complexe care combat acneea. Se utilizează după curăţarea şi tonifierea pielii. Loţiunea se aplică pe întreaga suprafaţă a feţei, prin masare uşoară.
Atenţie! Toate cele 3 produse se folosesc doar o dată pe zi (de preferat seara). A doua zi dimineaţă NU trebuie să te speli pe faţă, pentru că substanţele din Clearogen se eliberează în regim lent pe tot parcursul a 24 de ore (Clearogen este prevăzut cu sistem de eliberare retard).

Pe tot parcursul folosirii sistemului Clearogen, este indicat să foloseşti o cremă cu acţiune hidratantă, antiinflamatoare şi antiiritantă, de genul celei din gama Deuteria Cosmetics, adică: ----------*
Dacă nu poţi să o achiziţionezi pe cea pe care o poţi vizualiza accesând link-ul oferit, cel de mai sus, te rog să îţi cumperi orice altă cremă pentru ten sensibil, mixt sau gras, cu tendinţa la a dezvolta leziuni acneice, dar fi foarte atentă să fie non-comedogenică, să nu aibă textură grasă, să fie hipoalergenică şi să conţină ingrediente cât mai naturale.
Crema trebuie aplicată pe ten, la minim 30 de minute de la folosirea ultimului produs din sistemul Clearogen, seara!
FOARTE IMPORTANT!
NU este indicat să foloseşti pudră sau fond de ten, pentru că inhibi cel puţin parţial respiraţia celulară a pielii, regenerarea superficială şi procesul de vindecare iniţiat de Clearogen sau ORICE alt tratament antiacneic topic.

(Dacă NU îţi permiţi efortul financiar de a-ţi cumpăra Clearogen, poţi folosi Mibazon, o dată pe zi, seara, aplicat după spălare, timp de 14 zile).

INTERN, pentru suflet!
❸ Medicul tratează, dar NUMAI Dumnezeu vindecă. În acest sens, fă tot posibilul să ai un regim de viaţă echilibrat, ţinând cont de trilogia funcţională esenţială pentru supravieţuirea sufletului (să ai grijă ca gândurile, cuvintele şi faptele tale să nu te îndepărteze de Dumnezeu, ci să te apropie). Fă cât mai multe fapte bune NECONDIŢIONATE, care să izvorască din bunătate şi din iubire, nu din interes ascuns, frică, ruşine, obligaţie, compromis, mândrie, slavă deşartă, etc.; bineînţeles, ţine cont de poruncile date de Dumnezeu, spovedeşte-te, împărtăşeşte-te, etc. Dar asta ştii deja!
_

Toate cele bune îţi doresc!
Dumnezeu să te binecuvânteze cu tot ce ai nevoie.
Îmbrăţişează inima ta şi sărută sufletul tău (frăţeşte),
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
06-08-2013, ora 02:47
Roxana Nico1981
Nu este medic/terapeut
Roxana Nico1981
Buna, Mr Nick! Multumesc pentru raspunsul prompt. Vreau sa va anunt ca am renuntat sa mai vizitez medicul meu dermatolog (mi-am pierdut increderea in acesta) si totodata, dupa o luna de tratament cu Roaccutane, am renuntat si la acesta. Acneea oricum nu se ameliorase prea mult (nu a avut timp, cred) si a revenit la in zona barbiei la fel ca inainte de tratament si intre timp folosesc AcneOut de la Biotrade dimineata si seara si ma spal cu sapun de casa, plus infuzie de ceai de pelin (la recomandarea unei cunostinte). Vreau sa spun, ca de cand fac baie de aburi cu pelin, parca nu mai ies atatea pustule ca inainte, cel putin nu se fac mari, ies sub forma puncte cu grasime la suprafata pielii insa, petele raman. O sa incerc tratamentul recomandat de dvs pas cu pas. As dori sa stiu daca au contraindicatii si daca mai este nevoie sa consult parerea medicului meu curant.
Multumesc pentru ajutorul fizic si sufletesc. Am nevoie intr-adevar de ambele. Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •