adeverinta medicala

22-02-2017
kik
Nu este medic/terapeut
kik
Buna seara.Am nevoie de un sfat de la un medic.am depresie pt care urmez tratament insa eu vreau sa ma angajez.Cumprocedez ca sa pot sa beneficiez de adeverinta ca nu sufar de boli cronice siinfectioase care imi trebuie pt a ma angaja pt ca medicul meu de familie nu doreste sa imi dea pe motivul ca depresia este o boala cronica si nu sunt apt de munca.Un sfat va rog Multumesc!
10 comentarii
0
22-02-2017, ora 20:06
Psiholog Angelica Pana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Angelica Pana
buna seara! sugestia mea este sa va adresati in ambulatoriul de psihiatrie pentru a lua legatura cu un medic psihiatru, acesta este in masura sa va scrie o recomandare,
Sa va fie, bine!
Sanatate!
0
22-02-2017, ora 20:17
kik
Nu este medic/terapeut
kik
deci un medic psihiatru poate sa imi dea o recomandare prin care pot primii adeverinta medicala de la medicul de familie?.Multumesc pt raspuns
1
22-02-2017, ora 20:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Sfătuiește-te cu medicul care ți-a dat medicația, pentru că depinde ce formă de depresie ai. Chiar și o depresie severă cu medicație și psihoterapie se poate ține sub control.
Nu toată lumea care are depresie stă acasă sau se pensionează.
Acum depinde și unde te angajezi, anumite posturi cer atenție și concentrare maximă și atunci depresia poate pune probleme pentru că vine la pachet și cu tulburări de atenție și concentrare.
Eu știu că pentru angajare se cere aviz de la psiholog și de la medicul de medicina muncii, nu de la cel de familie. Iar dacă în urma evaluării se constată că funcționarea cognitivă nu-i afectată în așa fel încât să corespundă fișei postului, poate să-ți dea apt pentru angajare.
0
22-02-2017, ora 20:38
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Cel mai bine este sa va adresati medicului psihiatru care va vede si va da reteta in fiecare luna.El este cel mai in masura sa decida daca depresia dumneavoastra va afecteaza sau nu capacitatea de a munci. In luarea acestei decizii este important pe de o parte unde vreti sa va angajati, pe ce pozitie si care va vor fi responsabilitatile, iar pe dea alta parte simptomele prin care s-a manifestat depresia in cazul dumneavoastra, precum si raspunsul la tratament.
0
22-02-2017, ora 20:48
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna seara
Pentru angajare aveti nevoie de o fisa de aptitudini completata de medicul de medicina muncii. El va putea solicita examen medical de specialitate pentru acele categorii de risc in care se incadreaza postul pe care il vizati la angajare.
Aceasta fisa vi se inmaneaza de catre angajator, iar examenul medical se efectueaza obligatoriu inainte de semnarea contractului de munca.
Prezentati-va inclusiv la examenul psihologic, gradul de depresie si felul in care va poate afecta nu poate fi decisa decat de un psiholog/psihiatru.
Orice angajat cu aptitudine condiţionată sau inapt temporar va intra într-un program de supraveghere specială, în care medicul de medicina muncii va urmari evoluţia afecţiunii depistate până la vindecarea / stabilizarea ei, si va tine legătura cu medicul de familie sau medicul specialist.
Succes!
0
22-02-2017, ora 21:02
kik
Nu este medic/terapeut
kik
Mie mi se cere adeverinta medicala de la medicul de familie ca nu sufar de boli cronie si infectioase pe caremedicul de familie nu mi-o da nu de la medicina muncii de aceea nu stiu unde sa merg sa o obtin
1
22-02-2017, ora 21:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Legislațía pentru angajare este pentru toată lumea la fel, așa cum ți-am spus și eu și colegii mei: medicina muncii+ psihologia muncii. Pe ce post te angajezi de-ți cere numai de la medicul de familie?
Dacă-ți cere numai de la acesta, ia o adeverință de la psihiatrul care ți-a dat tratament în care să specifice că nu-ți este afectată capacitatea de muncă pentru postul respectiv și du-o la medicul de familie ca-n baza ei să-ți dea adeverința de care ai nevoie. Dar mai întâi interesează-te la angajator, să nu-ți ceară ce ți-am spus noi și-atunci nu mai ai nevoie de cea de la medicul de familie.
0
22-02-2017, ora 21:24
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Cereti angajatorului fisa de medicina muncii, conform LEGII 319/2006, a sanatatii si securitatii in munca. Cu ea mergeti la medicina muncii si acolo veti fi indrumat mai departe. Medicul de familie nu are niciun rol aici.
Cunoasteti-va drepturile, dar si obligatiile, si comunicati-le si angajatorului dvs.
Succes.
0
22-02-2017, ora 21:32
kik
Nu este medic/terapeut
kik
Ma angajez pe postul de lucrator comercial la dedeman si imi cere doar adeverinta medicala de la medicul de familie
0
23-02-2017, ora 11:21
epona
Nu este medic/terapeut
epona
Vorbiti cu medicul de familie sa nu scrie nimic despre depresie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul