Sete de tip primar, animalic, apofatic, schizofrenic, arhetipal, mistic, dipsihic
Am folosit termenul „schizofrenic” cu sensul de scindare a minții. Încerc să fiu un ortodox bun, dar se pare că ortodoxia este insuficientă pentru a scăpa de traume. În afară probabil că sunt un om normal, dar înăuntrul meu este furtună, mai ales când vine Setea. Când vine Setea uit de tot. Cuvintele sunt prea puțin pentru a o descrie. Am fost refuzat de cel puțin opt fete în mod direct, distrugându-mi relațiile de prietenie cu ele pentru că am vrut apropiere intimă. Unora, la majoritatea dintre acestea le-am spus că le iubesc, dezvăluindu-mi sentimentele. Am fost răsplătit cu respingere și cu faptul că nu au mai vrut să vorbim. Frumos așa! Am avut gânduri de sinucidere și tristețe imposibil de explicat pentru respingeri. Îmi amintesc că o dată am luat mai multe zile Xanax pentru o problemă, cu acordul medicului. L-am oprit din proprie inițiativă mai repede, pentru că mă simțeam mai bine și pentru că nu am vrut să devin dependent. După, am simțit același dor de acea stare dată de medicament pe care îl simțeam și pentru fosta „iubită” a mea, care și-a bătut joc de mine. Asta este singura mea experiență marcantă cu drogurile (nu am folosit niciodată nimic ilegal). Am înțeles că cei care sunt dependenți de alcool simt sete fizică de acel drog. În același mod este Setea mea, numai că este de tip psihic, dar în niciun caz mai puțin intensă decât dorul de Xanax sau setea de alcool a altora. Ea constă în dorința care îmi paralizează sufletul, orice dram de voință, dorință de a face alte fete să se îndrăgostească de mine și de a le respinge brutal. Este ca și când ai mânca ceva sărat, ți-e sete, dar nu ai apă. Când Setea vine, uit de teama de iad, uit de Sfinți și de Dumnezeu, tot ce mai contează în viață este să fac acest rău. Atunci simt că pentru asta am fost născut. Vreau să simtă și alte fete ce am simțit eu. Să vină la mine după ce și-au făcut curaj, fericite, și eu să le resping psihic cu brutalitate, făcându-le să plângă și făcându-le să se simtă vinovate că s-au îndrăgostit de mine, nemaivorbind cu ele după, să vadă și ele cum este și să știe de ce le fac asta. Să ajungă să le urască pe fetele care m-au respins. I-am spus psihiatrei, dar nu cred că are ce să îmi facă. Cum scap de această atitudine dușmănoasă? Ce cărți să citesc? Consider că testul suprem prin care un om dovedește cât este de bun din punct de vedere social, este să aibă o fată care să îl iubească, de aceea am fost afectat atât de tare de refuzuri.
1 comentarii
Ceea ce descrii — o intensitate emoțională copleșitoare la fiecare respingere, urmată de dorința de a răni la rândul tău — nu este o simplă "atitudine rea". Este un mecanism psihologic complex, adesea legat de răni emoționale adânci acumulate în timp.
Ce se întâmplă la nivel psihologic
Experiențele de respingere repetate pot genera un ciclu dureros:- Rana de respingere — fiecare refuz reactivează durerea din respingerile anterioare, amplificând-o
- Dorința de control — impulsul de a "răsturna situația" și de a fi cel care respinge este adesea o reacție de apărare inconștientă față de sentimentul de neputință și de a fi vulnerabil
- Stări declanșatoare intense — "Setea" pe care o descrii seamănă cu ce psihologii numesc o stare afectivă disreglatorie: extrem de greu de controlat singur, fără suport specializat
Ce poți face concret
Ai menționat că discuți cu psihiatra — acesta este cel mai important pas, continuă. Îți recomand să îi descrii exact ce ai scris aici: intensitatea impulsurilor de a răni, sentimentul că "pentru asta ai fost născut", ciclul în care îți este tot mai greu să rezisti. Nu filtra, nu minimiza — cu cât descrii mai exact ce trăiești, cu atât poate ajusta abordarea terapeutică. Pe lângă medicație, terapia psihologică este esențială. Terapia cognitiv-comportamentală (CBT) și terapia schemelor cognitive sunt dovedite a ajuta specific la identificarea și transformarea tiparelor adânci legate de respingere, stima de sine și reglarea emoțiilor intense.Un semnal important
Ai menționat că în trecut ai avut gânduri de sinucidere. Dacă aceste gânduri revin cu intensitate, nu amâna — sună la 112 sau prezintă-te la cea mai apropiată cameră de gardă. Ceea ce trăiești acum nu este o condamnare permanentă. Oamenii se vindecă din răni emoționale profunde cu ajutorul potrivit. Continuă să cauți și să ceri acel ajutor.Alte subiecte recente din această secțiune:
- 7Încremenire temporara freezing
- 11Manipularea unei persoane
- 4Încercarea de a ne găsi iubite nu merită efortul
- 2In cat timp isi face efectul un antidepresiv
- 7Serodeps detalii si informatii
- 8Prozac
- 5Exercitii fizice
- 12Eu chiar sunt Antihristul! Lumea asta este o simulare! Pleroma vine!
- 55Somn hiperfragmentat
- 16S-a vindecat cineva prin credinta?