Prozac
Buna ziua!Știe cineva daca se va mai găsi prozac in tara și de ce nu se găsește? Mulțumesc
6 comentarii
Lipsa Prozac din farmacii este o problemă care apare periodic și are, în general, cauze logistice sau de aprovizionare.
Cauze posibile ale lipsei de pe piață
- Întreruperi temporare în lanțul de aprovizionare de la producător sau distribuitor
- Proceduri administrative legate de reautorizarea sau reimportul medicamentului în România
- Creșterea cererii față de stocurile existente în anumite perioade
Ce puteți face în această situație
- Fluoxetina generică (ex. Fluoxin) conține exact aceeași substanță activă ca Prozac, în aceeași concentrație — efectul terapeutic este echivalent. Medicul poate prescrie rețeta cu denumirea comună internațională fluoxetinum, iar farmacistul poate dispensa oricare variantă disponibilă
- Contactați medicul psihiatru sau de familie care v-a prescris tratamentul — el poate modifica rețeta fără a schimba substanța activă
- Verificați în mai multe farmacii sau farmacii online autorizate, disponibilitatea poate varia de la un lanț la altul
Se gaseste Fluoxin. Are aceeasi substanta activa.
Eu iau Fluoxin in loc de Prozac si este foarte bun.
Eu iau Fluoxin in loc de Prozac si este foarte bun.
In Deva nu se găsește deloc!Îmi aduce cineva din Franța cu rețetă dar nu știu cât o să mai poată!
Înțeleg situația — disponibilitatea medicamentelor generice variază mult de la un județ la altul, chiar și în cadrul aceluiași lanț farmaceutic.
Opțiuni practice când fluoxetina nu se găsește local
- Farmacii online autorizate ANMDM — farmaciile cu autorizație de vânzare la distanță livrează prin curier în toată țara, inclusiv în Deva. Rețeta compensată sau necompensată poate fi onorată la distanță. Pe site-ul oficial ANMDM există lista actualizată a farmaciilor autorizate online.
- Farmacii din localitățile apropiate — Hunedoara, Simeria sau Orăștie sunt accesibile; un telefon înainte de drum poate confirma disponibilitatea stocului.
- Discuție cu medicul despre un înlocuitor temporar — dacă fluoxetina în orice formă rămâne indisponibilă, medicul psihiatru poate evalua tranziția la un alt antidepresiv echivalent din aceeași clasă (sertralina sau escitalopramul sunt de regulă mai ușor de găsit). Această decizie aparține exclusiv medicului care cunoaște istoricul tratamentului și poate gestiona schimbarea în siguranță.
Prozacul se poate comanda din strainatate si prin firmele Farma Expres, Reteaua 2.0., si Eumed.
Vi-l aduc cam in 10 zile dupa trimiterea retetei.
Vi-l aduc cam in 10 zile dupa trimiterea retetei.
Reteaua2.0 îmi aduce.Multumesc mult.Eram curioasa de de nu se găsește în țară!!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 7Serodeps detalii si informatii
- 5Exercitii fizice
- 8Eu chiar sunt Antihristul! Lumea asta este o simulare! Pleroma vine!
- 45Somn hiperfragmentat
- 15S-a vindecat cineva prin credinta?
- 2Psiho traumele cronice se pot trata vindeca?
- 0Imi doresc o prietena
- 7Pronoia? Delir paranoid?
- 7Tehnică bombă pentru a elimina tristețea că nu suntem iubiți de fete
- 2Cofeina atacuri de panica