Afte care nu raspund la tratament de o luna de zile

14-08-2011
ivanovsanda
Nu este medic/terapeut
ivanovsanda
Buna ziua. Copilul meu are 1 an si trei luni. Am mers mult la plaja dupa 6 seara si a facut baie in mare. Baga tot ce prinde in gura de mititel, mai ales acum ca ii ies 4 maseluteDe o luna de zile i-a aparut stomatia aftoasa in gat si nu in gura. Dupa 15 zile am crezut ca nu mai are nimic insa dupa cateva zile a inceput sa verse tot ce inghitea. Medicul a spus ca are afte in gat din nou. N-am mai mers la plaja insa dupa cateva zile i-au aparut una cate una si in sptaele buzei de jos. I-am tot dat, Bioparox, 5 zile, tantum spray zilnic, aftolizol, glicerina boraxata cu nistatin, kalium bichromicum, borax si alte med homeopate, ii clatesc gurita cu apa cu bicarbonat dupa masa, ii dau numai mancare semi-lichida sa nu si le irite cu ceva care zgarie si ele tot reapar. Va rog sa ma ajutati, de la ce apar? Si cum sa scapam de ele ?
3 comentarii
0
14-08-2011, ora 21:46
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu are voie sa manance oua, ciocolata, cereale, sucuri carbogazoase, branza, rosii, capsune, citrice, alimente prea reci sau prea fierbinti...ii dai prea multe medicamente...glicerina boraxata sau violet de gentiana e suficient, si trebuie bine hidratat cu ceai de musetel..daca persista, recidiveaza si copilul refuza sa manance, se poate administra o solutie local cu cortizon si anestezic.ar trebui vazut din nou de un pediatru.
0
14-08-2011, ora 21:50
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dupa ce se vindeca cumpara-i un sirop cu vitamine [ in special vitamine din complexul B ] pentru a se putea apara mai bine contra infectiilor.
0
17-08-2011, ora 15:39
ivanovsanda
Nu este medic/terapeut
ivanovsanda
Doamna doctor, multumesc pentru raspuns. Eu ii dau numai galbenus de ou, odata pe saptamana, Nici din acesta nu are voie ? Ciocolata nu a gustat inca. Cereale ii dau 7 korn si din orez in lapte. Acestea sunt permise? Nu ii mai dadusem de ceva timp deloc nici din restul alimentelor si tot nu ii trec aftele. Deci intrebarea mea era daca are voie acel un galbenus pe saptamana si cerealele car se dau al 4-6 luni, orez si 7 korn. Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar aftele bucale?
  • Ce sunt aftele bucale și cum să le tratezi
  •