Ajutați-mă! Părinții mei nu îl acceptă pe prietenul meu

17-02-2019
DenisaDaniela
Nu este medic/terapeut
DenisaDaniela
Bună seara! Mai pe scurt : Părinții mei nu îl acceptă pe prietenul meu din cauza faptului, spun ei, "este țigan"!
Pentru mine nu are nicio importanță..Avem o relație de aproximativ un an de zile..Eu am 25 de ani, el 31... îmi este și rușine să vorbesc despre asta...Am trecut prin multe până acum.Ne am ascuns tot timpul, ne am întâlnit pe ascuns prin parcuri.. Îmi este tare rușine să povestesc..El tot timpul a fost alături de mine, a acceptat situația asta, a înțeles de ce am ales să ascund totul... Îl iubesc, el mă iubește, însă de ceva timp a renunțat să mai lupte pt relația noastră pe motiv că s a saturat sa stea ca un ghimpe în coasta părinților mei.. Niciodată nu ar accepta ideea ca eu să mă cert cu ai mei pentru el.
A luat decizia să ne despărțim, de fapt mi a spus că Intr un fel "ai mei deja au decis pentru noi" pentru că nu vor nici macar să audă de el.. nici macar nu au fost curioși să îl cunoască...
Acum nu știu ce trebuie făcut : să îmi ascult inima sau...
Habar nu am... Aștept sfaturi și păreri! Mulțumesc!
8 comentarii
0
18-02-2019, ora 09:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
La 25 de ani ești capabilă să iei cele mai bune decizii pentru tine. Părinții trebuie să învețe să-ți respecte deciziile și să fie alături de tine. Ai o discuție serioasă cu ei și adu-le argumente în favoarea alegerii făcute și convinge-i că îți e bine în relația asta.
Presupun că la vârsta ta te poți întreține singură în așa fel încât să nu depinzi de părinți. Mai devreme sau mai târziu vor accepta decizia ta dacă vor observa că îți e bine. Poate ați făcut rău că v-ați tot ascuns, pentru că dacă vedeau că relația continuă și ești fermă în hotărârea ta v-ar fi lăsat în pace. Totul este să fii convinsă că băiatul e cel mai potrivit pentru tine, că este ceea ce dorești, că vă simțiți bine împreună.
Mentalitatea asta că-i țigan trebuie să dispară, pentru că trebuie să analizezi omul și nu etnia. Elemente negative sunt și de o parte și de alta, iar dacă tu vei considera că e cel mai potrivit pentru tine, merită să lupți pentru dragostea ta.
S-ar putea ca el să se simtă jignit că l-ai ascuns de ochii celorlalți și să nu fie sigur de sentimentele tale, dacă a decis să plece.
0
23-02-2019, ora 12:39
DenisaDaniela
Nu este medic/terapeut
DenisaDaniela
Consider că eu nu pot fericită cu el din cauza lor.Tot timpul vor să mă influențeze în alegerile mele.Ori de câte ori le spun că doresc să fiu cu el sau pur și simplu să merg in vizită la el, se opun și chiar m-au întors din drum..Oare să fie problema și la mine? Oare ei să fii contribuit oarecum la nehotărârea mea?
Nu mai știu ce să cred.Nu vreau să mă mai las influențată de ei.M am săturat să se joace un pic cu mintea mea doar pentru că ei trăiesc după principii..Simt că voi pierde tot ce am clădit păna acum în relația noastră și nu vreau asta.. Însă nu reușesc să o scot la capăt cu părinții mei..Ce să fac? Ce argumente să le aduc pentru ai convinge că relația mea nu este o joacă?
Și ultimul lucru pe care mi l doresc este ca iubitul meu să sufere din cauza asta...Nu merită
1
04-03-2019, ora 14:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca nu-ti e usor Denisa sa te imparti intre el si parintii tai. Insa parintii adevarati isi lasa copiii sa ia propriile lor decizii, chiar si in situatii in ce nu le convin. Ai putea eventual incerca sa-i inviti pe ai tai la o terapie de familie pe tema asta. Dar inainte de asta e important sa fii tu cu adevarat convinsa de ceea ce-ti doresti si poate ar fi util sa incepi tu cu o sesiune individuala in cadrul terapiei de familie.
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
0
09-03-2019, ora 20:31
DenisaDaniela
Nu este medic/terapeut
DenisaDaniela
Bună seara din nou! Mulțumesc mult pentru sfaturi! Aș vrea să vă țin la curent un pic cu ce s-au întâmplat într-un final în relația noastră.Parintii mi-au spus foarte clar că ei nu vor accepta "țigan" in viața lor și dacă eu voi alege să merg mai departe cu această relație, împotriva voinței lor, ei nu vor mai dori sa vorbească cu mine niciodată și chiar mă vor renega.Pe scurt : "Uită că ai părinți!"...
Nu știu ce să mai cred, ce să mai fac..totul este anapoda și habar nu am pe ce cale să apuc..Nu știu dacă mai am vreo șansă să îi pot convinge să îl accepte pe iubitul meu in viața mea și apoi a lor, întrucât s-au declarat rasiști.Mi-au spus că asta este singura lor rugăminte la adresa mea : Să nu am iubit/viitor soț, "țigan".Iubitul meu a clacat din cauza situației.Si nici eu nu sunt departe...
Nu doresc să sufere nimeni, repet.Ce mai pot face? Mulțumesc!
3
11-03-2019, ora 08:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă îți dorești relația, mergi mai departe și într-un final părinții o vor accepta. Oricât de multe lucruri îți spun acum, ești copilul lor și multă vreme nu vor sta departe de tine. Dar fă o analiză temeinică și vezi dacă e ceea ce-ți dorești, dacă această relație te împlinește cu adevărat, fără să ții cont de etnie. Dacă el ca om e ceea ce-ți trebuie și te face fericită. Până la urmă tu trăiești cu el în casă, nu părinții.
0
06-11-2020, ora 21:01
DenisaDaniela
Nu este medic/terapeut
DenisaDaniela
Bună seara! Am revenit cu un update. Relația mea este la fel, trecem prin aceeași situație cu părinții mei, nu vor să accepte nici în ruptul capului relația noastră.
Oare să aleg liniștea din relație și să continui chiar dacă nu mă simt pe deplin împlinită, făcând niște compromisuri doar pentru siguranța zilei de mâine? Și aici mă refer din punct de vedere emoțional, iubitul meu putând fi un tată exemplu pentru copiii noștri și un soț minunata făcând tot ce îi stă în putință pentru a mă face fericită...Am trecut prin 2 relații nasoale și acum încrederea mea in bărbați este aproape de limita minimă, din cauza asta mă gândesc la compromisuri.
Ori să las lucrurile așa și să aștept să îmi ofere viața ce dorește ea? Sau pot risca să îmi fac o altă relație care poate fi, din nou, eșuată și să fiu dezamăgită pentru a mia oară...
Am nevoie de un sfat..Din cauza părinților, imaginea iubitului in ochii mei, s a schimbat în rău, din păcate...CEEE FAC???
1
07-11-2020, ora 13:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Trăiește-ți viața așa cum simți, pentru că e viața ta și dacă renunți la un bărbat numai pentru că nu-l vor ai tăi, se vor simți ei bine, dar s-ar putea să-ți reproșezi toată viața. Nu etnia contează, contează omul și cum funcționează relația. Nu-ți poate garanta nimeni că dacă vei avea o relație cu un român vei fi mai fericită.
2
08-11-2020, ora 18:10
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
are poola groasa țîganu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul