Ajutati-ma sa nu pierd relatia

17-02-2009
jefenson
Nu este medic/terapeut
jefenson
am si eu o problema mare de tot, am si eu o prietena de 9 ani, avem amandoi 26 de ani si acum a zis ca sa luam o pauza sa se gandeasca ce vrea, ca ea crede ca nu ne mai potrivim, eu o iubesc f mult si nu vreau sa ne despartim chiar mai mult am vrut sa o cer in castoria, am intrebat-o si daca are pe altcineva si mi-a zis sincer ca nu are.Am gresit si eu cu ea ca am fost prea posesiv cu ea si nu am mai vrut sa mai iesim in oras am stat tot in casa.Ce pot sa fac va rog ajutati-ma ca eu nu vreau sa o pierd.
10 comentarii
0
17-02-2009, ora 17:25
enyko_me
Nu este medic/terapeut
enyko_me
Draga JEFENSON, cred ca ar trebui sa i oferi mai multa libertate si sa nu o sufoci atat de mult..habar n ai ce nasol este pentru o femeie sa suporte gelozia celuilalt, mai ales in cazul vostru, cand totusi, aveti o relatie de 9 ani si urmeaza sau urma sa va casatoriti..e vb aici de viitorul vostru..cred ca mai bn ati vorbi si sa o intrebi ce i place sau nu din ceea ce faci, si sa indreptati lucrurile..si fara atata geloie, ca asta nu indreapta lucrurile, le inrautateste!
0
17-02-2009, ora 17:43
jefenson
Nu este medic/terapeut
jefenson
Aveti dreptate i-am spus ca vreau sa ma schimb sa nu mai fiu asa de gelos, am ajuns sa ii controlez mobilul de numere straine am fost un prost, ea mi-a zis ca nu crede ca o sa ma schimb vreodata
0
17-02-2009, ora 18:03
enyko_me
Nu este medic/terapeut
enyko_me
si prietenul meu este la fel de gelos si, crede ma, este foarte neplacut..asa m am saturat de geloia lui, incat m am saturat, nu mai am rabdare..este in joc viitorul ei, la ata se gandeste si ea..arata i ca o iubesti, e o fiinta, nu un obiect al tau.schimba te si arata i ca te ai schimbat!per ca sa va impacati si sa te chimbi!fericirea unui om este cel mai important lucru!
0
17-02-2009, ora 18:58
jefenson
Nu este medic/terapeut
jefenson
vb de parca esti chiar prietena mea asa zice si ea catre mine, ce pot face sa o cuceresc iarasi sa-i pot demonstra ca o sa ma schimb
0
17-02-2009, ora 19:06
enyko_me
Nu este medic/terapeut
enyko_me
si mie mi se intampla acelasi lucru, insa nu eu sunt cea geloasa...fiind femeie, stiu ce isi doreste si ea de la tine, acelasi lucru pe care mi l as dori din partea prietenului meu..incearca sa te schimbi, arata i ca te ai schimbat, in primul rand nu mai fi gelos, nu i mai controla viata, telul, etc..fii atent cu ea si comunicati ceea ce va place sau nu in relatia voastra, ceea ce nu va place sa chimbati si sa incercati sa nu mai repetati greselile facute...arata i ca esti sprijinul ei, ca nu esti numai iubitul ei ci si prietenul ei cel mai bun..uneori, a te comporta ca un prieten cu iubita ta, este cel mai bun lucru in rezolvarea pb..si nu o sufoca atat de mult!i cere ti iertare...asta mi as dori si eu din partea prietnului meu care face acelasi lucru ca si tine..iubiti va mult, pana la urma si arata i asta!gelozia nu este o dovada de iubire, ci de neincredere si, de egoism in acelasi timp..
0
17-02-2009, ora 19:41
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Mda, ce pot sa spun...de la teorie la practica este cale lunga!Gelozia nu este un lucru ce-l poti controla, ci doar vindeca!
jefenson, eu spun sa iti iei prietena de mana, sa mergeti impreuna la o consiliere de cuplu si pe parcurs vei reusi sa infrunti aceasta boala, pt ca dupa parerea mea, gelozia este o boala si daca nu vei reusi sa o incatusezi, vei ramane singur mereu.Diferenta dintre tine si prietenul lui enyko, este ca tu vrei cu adevarat sa incerci sa te schimbi, iar el nu accepta si da vina tot pe ea!As aprecia faptul sa aud ca ai fost la un psiholog ;)
Pt ca mai mult ca sigur problema este la tine si nu la prietena ta!!
0
17-02-2009, ora 20:04
jefenson
Nu este medic/terapeut
jefenson
nu jaquelinne nu am fost la nici un psiholog dar doar acum in prag de a pierde o relatie de 9 ani mi-am dat seama ce posesiv am fost si eu o iubesc foarte mult si din acesta cauza vreau sa ma schimb si daca imi acorda o sansa o sa-i demonstrez, trebuie doar sa vrei si ai sa poti, iti dau un exemplu eu am fumat de la varsta destul de frageda(anurajul) si fumam mult dar daca am avut vointa m-am lasat de fumat de 2 ani deci daca vrei cu adevarat poti nu-ti trebuie psiholog sau alte prosti de a te lasa de fumat
0
17-02-2009, ora 21:34
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Atunci iti doresc succes!!
0
17-02-2009, ora 22:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Stii vechea zicala:lupul isi schimba parul dar naravul ba?Acum spui asa pt ca esti la un pas de a o pierde, dar cand te vei simti stapan pe tine din nou, vei recurge la vechile obiceiuri!Se poate sa ma insel si poate ca puterea ta este mult prea mare, la fel ca si dorinta de a te schimba!!Imi doresc sa fie asa cum spui!
In legatura cu fumatul...si eu am fumat destul de mult si pot sa ma mandresc cu faptul ca, in urma cu 10 ani am renuntat de tot la tigari si chiar am reusit!Eu sunt genul de persoana care, daca isi propune ceva, reuseste fara doar si poate!
0
16-05-2023, ora 17:00
Costin4u2
Nu este medic/terapeut
Costin4u2
Răspunsurile ți le ai dat singur, nu o meriți sau nu te merita ea pe tine. Ia-o cum vrei și cum îți cade ție bine. Nu sunteți un lucru sa pui proprietate pe el sunteti oameni când vei înțelege asta o sa devii om.

Eu am o vorba buna dacă nu iti place de mine poți sa pleci. Nu încerca să mă schimbi cum vrei tu ca nu sunt o păpușă și tu păpușarul. Ma accepți sau pleci.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul