Ajutor: e cancer?

09-10-2007
adriana29
Nu este medic/terapeut
adriana29
Am facut mai multe analize, nu stiu daca e cancer, va rog ajutati-ma!

Videocolposcopie:
Vulvar - mici formatiunipailare cu acidofilie crescuta
Col cu z de ectopie; buza post cu remaniere cu numeroase orificii glandulare cu schita EAA periorificial liniara disev sangerand la atingere

HPV pozitiv cu tipurile 18, 33, 51.

Frotiu clasa II Binfectios si inflamator tip Bethesda

Microbiologie:
celule epiteliate pavimentoase: superficiale - frecvente in placarde mici; intermediare - frecvente in placarde mici; parabazale - rare; bazale - absente;
leucocite-relativ frecvente; hematii-absente; flora microbiana saraca; levuri-absente; tricomonas absent;
flora microbiana -tip: Gram (+) bacili Doderlein rari; Gram (-) bacili fini relativ frecventi
9 comentarii
0
16-10-2007, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Nu va speriati, cele descrise mai sus nu indica in nici un caz cancer de col uterin, mai ales avand in vedere ca rezultatul testului Papanicolau este clasa II, adica aspect inflamator. Insa aspectul colposcopic este de cervivcita cu zone de ectopie, adica de modificari ale mucoasei, si, de asemenea, infectie cu papilomavirus. Aceste argumente (virusul papiloma si cervicita cronica) sunt factori de risc pe termen lung pentru cancerul de col uterin, dar numai in masura in care nu supravegheati problema si va neglijati. probabil ginecologul va va efectua cauterizare si va urmari cervicita si leziunile vulvare pana la remisia acestora. Dupa tratament, daca infectia cu virus papiloma dispare, pe viitor ar fi bine sa va vaccinati, intructa exista si in Romania vaccin impotriva Papiloma virus (HPV) care pe termen lung confera protectie impotriva cancerului de col. Se numeste Silgard sau Cervarix si se administreaza in 3 doze. Multa sanatate!
0
18-10-2007, ora 00:00
adriana29
Nu este medic/terapeut
adriana29
Multumesc frumos!
0
01-05-2009, ora 21:33
alinuttzzaa
Nu este medic/terapeut
alinuttzzaa
acum 1 an jum in urma unor mancarimi ingrozitoare jos, am aflat ca am papiloma virus CIII.am facut tratamente cu diverse ovule, spalaturi cu apa cu bicarbonat, pastile cuminol si nici un rezultat.am repetat testul papanicolau o data la doua luni si o singura data a disparut virusul fiind prezenta doar candida dar a reaparut la ultimul test.am urmat tot ce mi-a zis medicul, am luat 3 luni imunostim ca sunt cu imunitatea la pamant, nu stiu ce sa mai fac.va rog sa imi dati cateva sfaturi cu privire la aceasta problema si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1 credeti ca ar trebui sa mai consult si alt medic ginecolog?
2.in cat timp dispare acest virus, avand in vedere ca il am de 1 an jumate
3.pot transmite acest virus partenerului chiar si prin sex protejat?

va multumesc
0
02-05-2009, ora 05:58
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru infectia cu Papiloma virus se poate folosi tratamentul cu Isoprinosine 3 g pe zi in cure de cate osaptamana, repetate, pt. castimuleaza imunitatea. Daca dispare, ideal ar fi savavaccinati cu Silgard sau cervarix.
0
02-05-2009, ora 05:59
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Se poate transmite si partenerului chiar cu prezervativ dar riscul e mult mai scazut iar la barbati infectia e asimptomatica, desi o pot trimite mai departe.
0
02-05-2009, ora 17:42
alinuttzzaa
Nu este medic/terapeut
alinuttzzaa
are vreo legatura candida cu papiloma virus?nu e nici o problema daca iau isoprinosine fara stirea medicului ginecolog?am citit despre modul de administrare si scrie k un comprimat e de 500mg si se iau 2 comprimate de 3 ori pe zi? asa e?va rog sa ma lamuriti, cate pastile sa iau pe zi si cat dureaza tratamentul. va multumesc, o zi buna
0
10-05-2009, ora 08:01
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
In general nu exista o legatura intre papiloma virus si Candida - Isoprinosina de ia in general 2cp x3 pe zi, timp de10 zile pe luna, cam 3 luni; creste imunitatea si in multe cazuri ajuta organismul sa se debaraseze de virus.
0
12-02-2010, ora 12:11
crushnarcis
Nu este medic/terapeut
crushnarcis
In urma efectuarii testului papanicolau am primit rezultatul urmator: frotiu sarac inflamator, rare polimorfonucleare, celule pavimentoase superficiale si intermediare, prezente celule metaplazice si endocervicale. NILM negativ pentru leziuni intraepiteliale si malignitate. Puteti sa ma ajutati va rog cu o interpretare pe intelesul meu. Multumesc
0
12-02-2010, ora 19:50
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Nu exista risc de cancer, ci doar o inflamatie usoara a colului uterin (polimorfonucleare).
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.