Ajutor ! Probleme grave în familie

28-08-2024
george25
Nu este medic/terapeut
george25
Buna ziua,

Mă numesc George și am 31 de ani.
Sa fiu direct și să trec la subiect, am probleme grave cu familia, mai ales cu mama. Nu îmi accepta relația cu o femeie mai mare ca mine, ea având 39 de ani. Și când spun că nu accepta apelează la orice, chiar și la viata ei sa renunț la relație. Mă șantajează emoțional, mă blastămă, se amenința că se omoară. Ce-i drept, in ultimele luni a slăbit mult și se vede că o afectează foarte mult relatia.

De ce nu o acceptă? Pentru că este diferența de vârstă, pentru că acea persoana nu a avut o viață destul de liniștită, pentru că fost măritată și simte că nu este femeia potrivită pentru mine.

Chiar daca sunt conștient și eu de unele lucruri în legătură cu relația mea, nu simt sa renunț la ea doar de dragul de a nu suferi parinti sau sa nu ii fac rău.

De cam 3 săptămâni a reapărut și fosta mea in viata, și mi-a răscolit inima, fosta fiind opusul prietenei mele. Mai tânără, mai cuminte, credincioasă și liniștită iar părinților mai i-ar placea că să mă împac cu ea.

In primul rand nu știu cum sa gestionez relația cu părinții mei, ei nu sunt deloc deschiși să înțeleagă nimic, nu accepta un psiholog, un preot, nimic, vorba lor este. Atâta timp cât ești cu ea ne-am pierdut pe noi, nu mai exista. Eu in momentul de față locuiesc cu ei, nu am locuit niciodată singur. Eu vreau sa rup relația cu ai mei și sa devin independent dar nu accepta, mai ales cu prietena mea.

Cum pot sa gestionez relația cu părinții în principal ? Îmi e frica că se întâmplă ceva rău...și chiar simt asta
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •