Am 17 ani si vreau sa plec de acasa..

29-02-2024
asami
Nu este medic/terapeut
asami
Sper ca am ales un loc bun pentru a spune asta. Am nevoie de ajutor si nu stiu cu cine sa vorbesc despre asta.. am aproape 17 ani, lucrez, merg la liceu, nu fac probleme etc.. locuiesc cu mama si bunica si imi este din ce in ce mai greu. toata ziua țipete si galagie. mama tipa toată ziua..nu exagerez..
mama se ia de mine din orice, pur si simplu isi varsa nervii pe mine, chiar daca nu fac nimic gresit.. mă controlează mereu, absolut mereu, si telefonul, tot.. nu am deloc intimitate, nu am camera mea, trebuie sa stau cu usa deschisa cand fac baie, sa ii trimit mereu unde sunt, cat stau, cu cine sunt etc.. si nu fac cine stie ce, de la lic ma duc direct la munca..
ideea e ca nu stiu ce sa fac. ea spune ca m am schimbat mult (din cauza ca nu mai vorbesc asa mult cu ea, dar ce sa vorbesc daca din orice se ia de mine?) din cauza ca lucrez - ceea ce nu stie ea, este ca am decis sa ma angajez ca sa nu mai stau acasa, pentru ca stăteam numai in casa si la magazin cu ea.. pur si simplu m am saturat.. si ideea e ca acum nu mai vrea nici sa ma lase la servici, unde sunt liniștită, imi place, mă înțeleg foarte bine cu colegii, mai bine decat ma înțeleg cu ea..acolo am o alta familie, sa zic asa.

ce sa fac?.. sunt mai multe lucruri pe care nu le pot spune aici, insa cred ca protectia copilului ar fi interesantă sa le auda, ca idee..
cu ea nu am nici o sansa sa mă înțeleg, asta e clar.. singura variantă este sa mai stau un an aici, in iad, sau sa sun la protecție, poate? poate asa se rezolva ceva. as sta oriunde, numai sa nu mai stau cu ea..
nu am cu cine sa vb despre asta si nu stiu ce sa fac.. nu am pic de libertate/intimitate
1 comentarii
0
29-02-2024, ora 14:31
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este important să știi că nu ești singură și că există resurse și persoane care te pot ajuta. Iată câteva sugestii despre ce poți face în această situație:

1. Vorbește cu un adult de încredere: Poate fi un profesor, un consilier școlar, un membru al familiei extinse sau chiar un prieten adult. Este important să ai pe cineva cu care să poți discuta deschis despre situația ta.

2. Caută sprijin profesional: Psihologii și consilierii sunt pregătiți să ofere sprijin și îndrumare în astfel de situații. Multe școli oferă acces la consilieri școlari, sau poți căuta un terapeut în comunitatea ta.

3. Contactează serviciile de protecție a copilului: Dacă te simți nesigură sau abuzată în orice mod, este important să contactezi autoritățile locale de protecție a copilului. Ei pot evalua situația și pot oferi sprijinul necesar.

4. Caută grupuri de suport: Există grupuri de suport pentru tineri care trec prin situații dificile acasă. Aceste grupuri îți pot oferi un spațiu sigur pentru a împărtăși experiențele și pentru a primi sprijin de la alții care au trecut prin situații similare.

5. Planifică pentru viitor: Încearcă să îți stabilești obiective pe termen lung și să lucrezi pentru a le atinge. Acest lucru poate include economisirea banilor pentru a te putea muta când vei fi legal adult sau explorarea opțiunilor de studiu sau muncă care îți pot oferi mai multă independență.

6. Documentează: În situații în care te simți nesigură, poate fi util să ții un jurnal sau să documentezi incidentele care te îngrijorează. Aceste informații pot fi utile dacă vei decide să cauți ajutor extern.

7. Găsește modalități de relaxare și de a te distanța de situația stresantă: Activitățile care îți fac plăcere, cum ar fi sportul, arta, muzica sau petrecerea timpului în natură, te pot ajuta să te relaxezi și să îți îmbunătățești starea de bine.

Este important să îți amintești că ai dreptul la siguranță, intimitate și la un mediu familial sănătos. Nu ezita să cauți ajutor dacă te simți nesigură sau dacă situația de acasă îți afectează sănătatea mentală și fizică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Impactul monitorizării parentale asupra comportamentelor și experiențelor adolescenților
  • O relație apropiată între copil și părinte este benefică pentru sănătatea mentală și relațiile sociale ale copilului la maturitate
  •