Părinți egoisti

04-04-2024
Lolitas
Nu este medic/terapeut
Lolitas
Buna ziua, as dori câteva păreri în legătură cu o problema pe care o am în legătură cu părinții mei.
Din fosta relație, am doi copii, această relație s a terminat in 2016, de atunci m-am întors acasă la părinții mei, timp in care ne am ajutat reciproc. Nu am avut altă relație până acum doi ani, relație din care avem un copil. până acum am stat cu ai mei, dar soțul meu vrea sa ne mutam cu părinții lui. Problema e ca ai mei sunt de părere că nepoții cei mari ar trebui sa rămână în continuare cu ei, si sa mă mut doar eu cu sotul si copilul ce l avem impreuna. In loc sa incurajeze pe cei mari că ar trebui să mă urmeze, simt că încearcă săi pună împotriva mea, și pur și simplu ne șantajează emoțional, că ei îi iubesc prea mult și că ei ce fac acum, rămân singuri!??. Spun că o nu o sa le fie bine celor mari, și că mai bine o să fie langa ei. Eu nu pot să înțeleg aceasta parere a lor, deoarece eu cred că copiii ar trebui sa stea toți cu mine, oriunde as fi eu ! Va rog sa îmi spuneți ce părere aveți despre această situație și cum ar trebui sa o gestionez. Mulțumesc
6 comentarii
0
05-04-2024, ora 00:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Copiii ce parere au?
0
05-04-2024, ora 09:25
Lolitas
Nu este medic/terapeut
Lolitas
Buna, copiii ar vrea cu ei, dar sa fiu și eu acolo, dar nu vor să aleagă, le este puțin frica de necunoscut, și îi înțeleg. Dar bunicii, mă rănesc prin faptele lor, îi întreabă fara să știu eu, pe cine ar alege. Nu mă așteptam să fie așa de egoisti, !
1
05-04-2024, ora 09:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parerea mea este sa ii luati cu dv. si, in timp, daca nu se simt bine acolo, sa hotarasca ei daca se intorc la bunici.
1
05-04-2024, ora 11:11
Psiholog Valentina Ghiță
Psihologie, București
Psiholog Valentina Ghiță
Buna ziua, sanatos, firesc si chiar legal (pentru ca inteleg ca este vorba de doi minori) este ca cei doi copii sa locuiasca cu dvs. Totusi, decizia lor (a copiilor) conteaza, intrucat nu ar ajuta nimanui sa fie mutati intr-un alt mediu (care da, va presupune schimbari poate mai greu de acceptat si suportat in acest moment) in ciuda dorintei lor.

Recomandarea mea este sa va concentrati pe rezolvarea situatiei si mai putin pe motivele pentru care parintii dvs. au aceasta atitutide. Inteleg ca incearca influentarea copiilor dar, pentru linistea dvs si a familiei dvs, nu va lasati atrasa in acest joc. Copiii au la scoala un psiholog/consilier cu care ati putea discuta si care sa ii ajute sa inteleaga si sa clarifice ce isi doresc de fapt si ce ar fi mai bine pentru ei? Si care sa ii ajute cu tranzitia in noul mediu daca aceasta va fi decizia?
1
05-04-2024, ora 12:12
Lolitas
Nu este medic/terapeut
Lolitas
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns aveți dreptate. Am vorbit cu copiii și le-am explicat că o să facem cumva să le fie bine lor, și schimbarea va fii încetul cu încetul. Tot ce contează aici este bunăstarea lor, asta este pe primul loc.
0
10-04-2024, ora 10:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In situatia ta Lolitas poate fi de folos o sesiune de psihoterapie de familie cu cei 2 copii in care sa ai sprijinul unui psihoterapeut pentru a inteleg mai bine ce isi doresc cei mici si ce ii impiedica sa accepte schimbarea. Si poate o sesiune cu parintii tai in care sa inteleaga (cat de bine pot) ca aceasta mutare e spre binele copiilor.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul