alergie sau nu?
buna.am un baietel de 1 an si 8 luni si i-au aparut pe picior mai intai si apoi la o diferenta de 1 luna pe mana stanga, niste bubite mari rosii, tari si in mijloc puriginos transparent care provoaca mancarimi.apar cate 3, 4 si aproape de incheieturi.am fost la medic si mi-a dat claritin, au trecut la scurt timp.ce poate fi?mi-au dat sa fac analize copilului, dar peste o luna.
multumesc
multumesc
2 comentarii
Daca bubitele au trecut temportar sub Claritine, atunci e posibil sa fie o alergie, posibil dermatita atopica. Medicul alergolog poate recomanda dozarea Ig E, care indica o posibila alergie, se pot administra (dupa efectuarea analizelor) antialergice sau tratament de scurta durata cu corticosteroizi locali (Elocom). De asemenea, regim alimentar fara ciocolata, alune, conservanti, capsuni, fragi, rosii, etc. si clatirea lenjeriei si a asternuturilor foarte bine (exista in farmacii si detergent hipoalergenic pentru copii).
Exista si o afectiune virala "boala gura-mana-picior" care poate duce la eruptia acestor vezicule; in majoritatea cazurilor trece de la sine.
Exista si o afectiune virala "boala gura-mana-picior" care poate duce la eruptia acestor vezicule; in majoritatea cazurilor trece de la sine.
va multumesc mult pt raspuns si multa sanatate
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7alergie cred la o atingere mai dura
- 1echimoza ca reactie alergica
- 0operata de strabism si dupa o luna am facut o alergie de la ata medicala
- 3alergie la prezervative
- 5alergia la soare.. sa ma ascund de soare, sa nu ma mai machiez niciodata si sa nu mai merg la mare?
- 4alergie sau un semn de boala?
- 2alergie la intepaturile de viespi
- 6bubite si iesiri in afara ale pielii
- 8Alergie ciudata
- 9O alergie sau urticarie păcătoasă provocata de ce...?
- 4Alergie la nichel
- 9Intoxicatie, prednison
- 3Alergie, laringita cronica si fata foarte umflata
- 3Alergie proteina lapte de vaca?
- 4Alergie, nu stiu ce sa mai fac ! AJUTOR!
- 3mancarime de la praf, miros de vopsea si alte lucruri...
- 5alergie de la suzeta
- 3alergia la un decongestionant nazal
- 1Bubite Sangerii pe piept dupa Tomograf
- 1Alergie nedepistata!!...
Mai multe informații despre: Reactia alergica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: