alergie sau nu?

20-03-2007
didilar
Nu este medic/terapeut
didilar
buna.am un baietel de 1 an si 8 luni si i-au aparut pe picior mai intai si apoi la o diferenta de 1 luna pe mana stanga, niste bubite mari rosii, tari si in mijloc puriginos transparent care provoaca mancarimi.apar cate 3, 4 si aproape de incheieturi.am fost la medic si mi-a dat claritin, au trecut la scurt timp.ce poate fi?mi-au dat sa fac analize copilului, dar peste o luna.
multumesc
2 comentarii
0
20-03-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca bubitele au trecut temportar sub Claritine, atunci e posibil sa fie o alergie, posibil dermatita atopica. Medicul alergolog poate recomanda dozarea Ig E, care indica o posibila alergie, se pot administra (dupa efectuarea analizelor) antialergice sau tratament de scurta durata cu corticosteroizi locali (Elocom). De asemenea, regim alimentar fara ciocolata, alune, conservanti, capsuni, fragi, rosii, etc. si clatirea lenjeriei si a asternuturilor foarte bine (exista in farmacii si detergent hipoalergenic pentru copii).
Exista si o afectiune virala "boala gura-mana-picior" care poate duce la eruptia acestor vezicule; in majoritatea cazurilor trece de la sine.
0
20-03-2007, ora 00:00
didilar
Nu este medic/terapeut
didilar
va multumesc mult pt raspuns si multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: