Alopecie

30-11-2022
SebastianS
Nu este medic/terapeut
SebastianS
Buna seara, vin cu o problema care nu mi-a dat pace ani de zile, inca de pe la varsta de 13 ani am inceput sa am probleme cu acneea, la inceput stiam ca este ceva normal insa intre timp a inceput sa fie foarte severa, fata imi era plina de buboaie cu foarte multe radacini, apoi s-a extins si pe spate, spatele fiind acoperit in totalitate de cosuri, ele avand o culoare rosiatica spre negru, de pe spate s-au extins pana pe scalp. Parintii mei la vremea aceea au spus ca este vremea sa merg la medic, problema mea avansase foarte tare timp de 2 ani. Dupa cateva vizite la diferiti medici si nici o rezolvare, problema mea a avansat si mai tare, m-am ales si cu o alopiecie de toata frumusetea pe care la inceput nici nu am bagat-o in seama, nu stiam ce este, m-am gandit ca este tot acnee, deja aveam foarte multe cosuri pe scalp. Tin minte, la inceput a fost doar un "cosulet" in crestetul capului si observasem ca imi cazuse parul in jurul lui, la cateva zile acel "cosulet" a ajuns la dimensiunile cam cat a unei corcoduse si dureri foarte mari insotit si de un miros foarte urat, de nici nu ma puteam atinge in zona aceea, nu mai zis sa pun capul pe perna. Din nou, alte vizite la medic, nimic care sa ma ajute nici de data asta, acneea era inca acolo din ce in ce mai severa cam pe tot corpul. Cam pe la varsta de 16 ani, am gasit un medic care pot spune ca m-a ajutat, domnul doctor mi-a prescris un tratament de Roaccutane timp de 6 luni, aproximativ 80% din acnee disparuse, apoi dupa terminarea tratamentului, domnul doctor a considerat ca este timpul sa se ocupe de problema cu alopecia(umflatura de pe scalp), am fost programat pentru o interventie chirurgicala. A venit si ziua mult asteptata, mi s-a facut o mica incizie in zona cu pricina, din curiozitate in timp ce dansul inca isi facea treaba l-am intrebat, ce este, cum arata, spunandu-mi ca este un lichid grasimos, totul s-a terminat cu bine, eram forte multumit pentru prima data. Dar asta nu a durat foarte mult, dupa doar cateva luni de zile mi-a aparut fix in acelasi loc o alta umflatura dar m-ai mare, dupa cateva zile a mai aparut alta umflatura, dupa alte cateva zile a aparut inca una, crestetul capului deja era in proportie de 60% chel si cu acele gogoloaie. Am inceput sa ating zona unde a avut loc aceea incizie, simteam un fel de lichid la atingere pielea era foarte subtire in zona aceea, la o apasare putin mai ferma zona unde a fost inchizia a cedat si a inceput sa imi curga nu lichidul grasimos de care imi spunea domnul doctor, ci puroi. Alta vizita la medic, alta incizie, problema inca revenea. Vreau sa spun ca din momentul acela, am renuntat complet, nu am mai vrut vizite la medic, nici nu voiam sa mai aud.
Astazi dupa aproape 6, 7 ani, in timp umflaturile au disparut, insa in urma lor au ramas foarte multe cicatrici, crestetul capului, este plin de cicatrici, denivelari si par pe alocuri.
Insa stiu ca problema este inca acolo, inca am o zona care nu este deformata situata chiar langa o denivelare ramasa in urma unei umflaturi, insa la atingere este moale si se simte ceva lichid in interior insotit de o mica durere plus o tenta de miros urat. Stiu ca am renuntat complet si ca mi-am pierdut increderea de sine in gasirea unei rezolvari, dar cosider ca mai bine lupt decat sa trec prin acelasi cosmar. Va multumesc.
1 comentarii
0
30-11-2022, ora 14:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cititi despre hidrocolonoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • Peste 200 de gene implicate în apariția cheliei
  • Inteligența artificială ajută la crearea de plasturi cu microace ce regenerează părul la șoareci
  •