Alopecie androgenetica

06-03-2019
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Buna ziua, am fost la un medic dermatolog zilele trecute cu speranta ca voi lua prescriptie pentru Finasterida. Parul meu s-a degradat in ultimul timp, dar inca cred ca poate fi salvat. Am incercat si Minoxidil ceva timp, prescris de un alt medic dermatolog vreo 2 ani in urma, dar nu prea a avut efect. Atat medicul dermatolog de zilele trecute, cat si cel de acum 2 ani, au refuzat sa imi dea prescriptie pentru Finasterida pe baza ca sunt inca tanar (24 ani) si pot suferi de pe urma efectelor adverse.

Planul meu era sa incep cu o doza mica, 0.25 mg si sa cresc treptat doza, asa incat sa imi pot obisnui organismul cu pastilele, dar evident ca nu a fost posibil din moment ce nu am pastilele.
Nu stiu ce pot sa fac mai departe. Adica pot merge la un alt dermatolog, dar sunt alti bani irositi pe consultatie, ca nu am trimitere, plus ca nu e garantat ca imi va da prescriptia. La farmacie stiu ca nu e posibil sa iau fara prescriptie, deci am ramas fara solutii.

Niste recomandari, ce as mai putea face? O sa incerc si cu dermaroll, am auzit ca are efect pozitiv asupra cresterii parului, dar chiar si asa, Finasterida e cel mai important instrument in lupta impotriva calvitiei.
4 comentarii
0
07-03-2019, ora 10:06
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Rezultate foarte bune aveti si daca faceti mezoterapie injectabila sau dermapen sau Prp mai multe sedinte la inceput, apoi ptr intretinere.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
07-03-2019, ora 13:40
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Buna ziua,
Am citit despre studiile realizate pe baza folosirii dermapenului in alopecia androgenetica si de aceea am dat comanda de un dermaroller cu ace de 1.5 mm. Stiu ca nu are aceeasi eficienta ca dermapenul, dar principiul pe care se bazeaza ambele, cred eu ca e similar.
Cat despre alte metode de tratament pe care le-ati mentionat si dumneavoastra, din pacate situatia financiara nu imi permite multe sacrificii, asa ca trebuie sa gasesc o solutie optima si functionabila, de aici si parerea ca Finasterida era cea mai convenabila solutie in raportul pret/rezultate obtinute.
0
22-11-2022, ora 18:32
FSR
Nu este medic/terapeut
FSR
Salut! Daca nu te deranjeaza o excursie in afara orasului tau, poti merge la Sibiu la Dr. Moscu Bogdan. Este dispus sa prescrie Propecia pentru orice pacient cu alopecie androgenetica care are peste 18 ani. Mie personal mi-a oferit reteta si sunt foarte multumit

Un doctor de nota 10, foarte implicat si pasionat de ceea ce face, care iti explica fiziologia din spatele problemei tale si iti da mai multe optiuni de tratament
0
11-08-2023, ora 12:09
Peggy S.
Nu este medic/terapeut
Peggy S.
Bună ziua,

Înțeleg frustrarea pe care o simți în legătură cu problema căderii părului și dificultatea în obținerea unei prescripții pentru Finasteride. Este important să ai în vedere că fiecare dermatolog are propriile considerații și precauții în ceea ce privește prescrierea acestui medicament, mai ales în cazul persoanelor tinere. Adversele efecte sunt o preocupare legitimă.

Înainte de a lua decizii importante cu privire la tratamentele, ar putea fi benefic să consulți mai mulți specialiști. Poate fi de ajutor să discuți deschis cu dermatologul despre temerile tale legate de efectele adverse și să îi împărtășești dorința ta de a încerca Finasteride. De asemenea, poți să discuți cu ei despre alternativi, cum ar fi tratamentele topice, suplimentele sau chiar schimbările de stil de viață care pot susține sănătatea părului.

Am observat că ești interesată și de utilizarea dermarollerului, ceea ce poate fi o idee bună. Este important să fii consecventă și răbdătoare cu orice tratament alegi. În ceea ce privește Finasteride, te sfătuiesc să continui să cauți opinii de la specialiști și să discuți cu aceștia despre opțiunile disponibile.

----------*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • Chelia poate să devină istorie
  • Chelia, tratată cu ajutorul unui plasture
  •