Alopecie androgenica

21-12-2017
lasthope
Nu este medic/terapeut
lasthope
Buna ziua, din cate am cautat si am citit in ultimii ani, problema cu care ma confrunt eu acum, si anume alopecie androgenica, are doua solutii testate si confirmate. Fie Minoxidil de 5%, fie Finasterida. Am inceput sa folosesc Minoxidil de prin martie, cu speranta ca voi reusi sa cresc parul pierdut in zona din fata. Ideea este urmatoarea. Tatal meu are alopecie androgenica si din ce mi-a spus, parul a inceput sa ii cada cam pe la aceeasi varsta ca si a mea. Eu am observat fire de par in cada sau pe perna cam de pe la 18 ani, dar pana in martie anul asta (acum am aproape 23 de ani) nu prea am facut mare lucru, o masca de par ici colo, sperand ca nu ma confrunt cu alopecie. Oricum, frica mea s-a adeverit si chiar daca nu este diagnosticata de un doctor, sunt sigur ca ma confrunt cu problema asta.
Nu mi-a cazut foarte mult par de cand am inceput prima data sa urmaresc evolutia parului meu, pana acum sa spunem ca am pierdut de la Norwood 1 pe la Norwood 2.5 sau ceva asemanator, deci inca mai am speranta sa mentin o forma cat de cat acceptabila.

(Pun si poza in cazul in care vorbesc despre nave extraterestre, pentru utilizatorii mai putin documentati)
https://smhttp-ssl-33667.nexcesscdn.net/manual/wp-content/uploads/2017/02/norwood-scale-for-men.jpg

Acum ideea este ca ar cam trebui sa trec pe Finasterida, dar din cauza ca mi-e frica de efectele adverse destul de frecvente, am decis sa astept si sa incerc sa aman, cu speranta ca poate se mai descopera ceva nou intre timp care sa nu imi afecteze intern.

Dar cum Minoxidil nu a avut decat efect de stopare oarecum a alopeciei, nu prea am ce sa fac altceva daca vreau sa imi pastrez parul. Intrebarea mea este, cat de safe este Finasterida, sau mai bine zis, cat de recomandata si folosita este in Romania, in problemele de alopecie si daca se obtine greu o prescriptie de la doctorul specialist. Si de asemenea, ar fi recomandat sa imi fac analize la testosteron/tiroida/alte chestii de genul inainte sa incep cu tratamentul de Finasterida?

Si inca o intrebare, stiu ca mai exista si "Saw Palmetto", care are un efect similar cu Finasterida, dar este mai slab, care este denumirea in farmaciile din Romania si as putea sa cumpar asa ceva fara prescriptie?
1 comentarii
0
20-01-2018, ora 21:00
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Lasă Finasterida pentru bolnavii de prostată și să știi că niciun vasodilatator nu o să -ti oprească căderea părului. Vrei vasodilatatoare? Nu trebuie decât să faci sport. Nu o să oprească căderea părului dar o să fii atrăgător pentru doamne prin alte mijloace. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: