Alunita zgariata | Forumul Medical ROmedic

Alunita zgariata

31-07-2016
Robertgz
Nu este medic/terapeut
Robertgz
Buna ziua!

Cateva zile in urma m-a intepat un tantar pe picior si am scarpinat/zgariat o alunita mica. Nu arata prea bine, credeti ca ar trebui sa ma duc la un consult?

Poza: https://s31.postimg.org/uyqzhudd7/image.jpg
2 comentarii
0
01-08-2016, ora 12:27
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Orice traumatism al unui nev poate produce modificari ale nevului in urmatoarea perioada - de obicei dupa 4-5 luni. Trebuie sa mergeti sa va monitorizeze un medic dermatolog- de preferat ar fi dermatoscopie computerizata- fotofinder pentru a observa daca apar modificari.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
18-08-2016, ora 19:48
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Are perfecta dreptate Doamna Doctor Claudia Artenie, asa spun si eu sa mergeti la un medic dermatolog pentru un control medical adica: mai intai se uita la leziune cu dermatoscopul (unde se poate vedea foarte bine ce fel de pigment contine leziunea, acesta o poate mari de 30 sau 40 de ori), apoi sa faci o dermatoscopie (cartografie) digitala Fotofinder, adica se totografiaza fiecare leziune, si se stabileste un scor de risc dermatoscopic.acest scor dermatoscopic reiese din softul realizat de FotoFinder si instalat in calculator care este compus din 3 culori alb, galben si rosu ceea ce inseamna:daca ne arata alb inseamna ca nu este nicio problema, daca ne arata galben inseamna ca leziunea respectiva trebuie urmarita si daca ne arata culoarea rosie atunci indica excizie/interventie chirurgicala a nevului respectiv.
Va recomand sa mergeti de cel putin de 2 ori pe an la control la medicul dermatolog, adica o data la 6 luni, intr-un interval de un an de zile.
Daca medicul curant constata ca acel nev trebuie indepartat chirurgical, si eu va recomand tot pe cale chirurcicala sa o indepartati acea leziune, si apoi trimisa la examenul histopatologic. Este interzisa indepartarea unei lezini suspecte prin medode laser, CO2, cauterizare, crioterapie, etc, etc, pentru ca se poate nimeni nu poate garanta ca celulele din acea leziune sau distrus complet, si nu se stie ce poate sa apara si pe de alta parte nu se poate trimite la examenul histopatologic ca sa se stie ce a fost de fapt. In concluzie.eu am vazut acea poza si du-te mai repede la un control la medicul dermatolog, si excizeaza acea leziune prin metoda chirurgicala cu bisturiu. numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  • Aluniță ruptă
  •