Am condiloame cum pot scapa de ele?

05-08-2015
baby888
Nu este medic/terapeut
baby888
Buna, eu si prietenul meu avem condiloame genitale. Am fost la ginecolog si mi-a zis sa i-au condyline si cervugid. Le-am luat si mi-au trecut o perioada negii, dupa care i-ar mi-a aparut. Apoi m-am dus la dermatolog si mi-a ars negii, si acum dinou au aparut. Acesti negi se pot face si in interiorul corpului? Sau pot sa apara pe tot corpul? Am doar 18 ani si vreau sa stiu daca trebuie sa fac testul papanicolau? Va rog din suflet sa imi spune-ti ce sa fac cum sa ma tratez, sunt foarte disperata. Prietenu' meu imi spune ca vrea sa se desparta de mine pentru ca am aceasta problema si a luat si el...
Va multumesc, astept raspuns!
1 comentarii
0
06-08-2015, ora 16:44
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Categoric trebuie sa faceti Papanicolau anual. De asemenea faceti un screening pentru BTS care sa includa analize de hepatita, HIV, trichomonas, gonococ, chlamydia, pentru ca "bucuria" care este hpv nu vine intotdeauna singura. Prietenul trebuie si el testat.
Pentru condiloame exista destul de multe tratamente, majoritatea implica indepartarea tesutului infectat prin metode fizice sau chimice si nu adreseaza problema virusului care ramane oricum in organism. Unele substante, cum este imiquimodul (Aldara), stimuleaza si imunitatea locala si pot avea o durata de succes mai lunga. Ele se pot combina. De asemenea exista imunostimulatoare pe cale generala, cum este Isoprinosinul sau Cimetidina. Trebuie sa mergeti la dermatolog sa va fie prescrise adecvat, pentru ca pot aparea efecte adverse sau recidive, deci trebuie sa aveti un medic care va cunoaste cazul si in ce fel sa se ocupe de eventualele complicatii.
In general cu timpul se dezvolta o imunitate corespunzatoare impotriva HPV si nu mai apar leziuni, de aceea nu apelati de capul dumneavoastra la metode excesiv de agresive.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  •