Sifilis nou diagnosticat

Buna, sunt pacient reinfectat cu sifilis acu-s 3 luni am descoperit si am urmat un tratament, moldamin de 1200000 in fiecare fesa timp de 3 săptămâni, azi am refacut analiza de rpr cantitativ, inițial in spital am facut-o si aveam inaintea inceperi tratamentului 77, acuma mi-a venit tot RPR dar mi-a dat 1:8, eu am crezut ca îmi va veni la fel si o sa inteleg oarecum diferența. Mă puteți ajuta cu o interpretare? Am gasit loc la medic doar peste 14 zile. Va mulțumesc
2 comentarii

Rezultatul testului RPR (Rapid Plasma Reagin) în contextul sifilisului poate fi interpretat pentru a evalua răspunsul la tratament și stadiul infecției. În cazul dumneavoastră, există câteva puncte importante de luat în considerare:
Interpretarea scăderii titrului
- Titrul inițial: 1:77 (sau o valoare similară, interpretată ca nivel ridicat).
- Titrul actual: 1:8, ceea ce sugerează o scădere semnificativă a titrului anticorpilor după tratament.
Această scădere este un semn pozitiv care indică un răspuns adecvat la tratamentul cu Moldamin (penicilină G benzatinică). În general:
- O scădere de patru ori (de exemplu, de la 1:64 la 1:16 sau de la 1:32 la 1:8) în decurs de 6-12 luni este considerată un răspuns serologic adecvat la tratament.
- Dacă titrul rămâne neschimbat sau scade foarte puțin, poate fi necesară o reevaluare pentru a exclude sifilisul latent, tratamentul incomplet sau reinfecția.
Ce înseamnă titrul 1:8?
- Un titru de 1:8 indică prezența anticorpilor specifici infecției trecute, dar aceștia pot rămâne detectabili chiar și după vindecare. Aceasta este cunoscută ca o reacție serologică reziduală.
- În cazul în care titrul continuă să scadă, aceasta confirmă vindecarea.
- Dacă titrul rămâne stabil sau crește, ar putea indica reinfecție sau eșec al tratamentului.
Când este necesară reevaluarea?
- Testele ulterioare: Este recomandat să repetați RPR la 3, 6 și 12 luni după tratament pentru a monitoriza dinamica titrului.
- Dacă observați simptome noi, consultați medicul înainte de termenul stabilit.
Alte considerații
1. Infecția latentă sau reinfecția: Dacă există factori de risc pentru reinfecție (de exemplu, contact sexual neprotejat cu persoane infectate), acest lucru trebuie discutat cu medicul.
2. Testele suplimentare: În unele cazuri, medicul poate solicita testarea prin alte metode, cum ar fi TPHA (Treponema pallidum hemagglutination assay) sau FTA-ABS (Fluorescent Treponemal Antibody Absorption), pentru a diferenția între infecția activă și statusul post-tratament.
Concluzie
Scăderea titrului de la 1:77 la 1:8 sugerează că tratamentul a avut efect, iar infecția este controlată. Totuși, este important să urmați planul de monitorizare serologică stabilit de medic pentru a confirma vindecarea completă. Până la consultația medicală, nu ezitați să evitați orice factor de risc pentru reinfecție.
Interpretarea scăderii titrului
- Titrul inițial: 1:77 (sau o valoare similară, interpretată ca nivel ridicat).
- Titrul actual: 1:8, ceea ce sugerează o scădere semnificativă a titrului anticorpilor după tratament.
Această scădere este un semn pozitiv care indică un răspuns adecvat la tratamentul cu Moldamin (penicilină G benzatinică). În general:
- O scădere de patru ori (de exemplu, de la 1:64 la 1:16 sau de la 1:32 la 1:8) în decurs de 6-12 luni este considerată un răspuns serologic adecvat la tratament.
- Dacă titrul rămâne neschimbat sau scade foarte puțin, poate fi necesară o reevaluare pentru a exclude sifilisul latent, tratamentul incomplet sau reinfecția.
Ce înseamnă titrul 1:8?
- Un titru de 1:8 indică prezența anticorpilor specifici infecției trecute, dar aceștia pot rămâne detectabili chiar și după vindecare. Aceasta este cunoscută ca o reacție serologică reziduală.
- În cazul în care titrul continuă să scadă, aceasta confirmă vindecarea.
- Dacă titrul rămâne stabil sau crește, ar putea indica reinfecție sau eșec al tratamentului.
Când este necesară reevaluarea?
- Testele ulterioare: Este recomandat să repetați RPR la 3, 6 și 12 luni după tratament pentru a monitoriza dinamica titrului.
- Dacă observați simptome noi, consultați medicul înainte de termenul stabilit.
Alte considerații
1. Infecția latentă sau reinfecția: Dacă există factori de risc pentru reinfecție (de exemplu, contact sexual neprotejat cu persoane infectate), acest lucru trebuie discutat cu medicul.
2. Testele suplimentare: În unele cazuri, medicul poate solicita testarea prin alte metode, cum ar fi TPHA (Treponema pallidum hemagglutination assay) sau FTA-ABS (Fluorescent Treponemal Antibody Absorption), pentru a diferenția între infecția activă și statusul post-tratament.
Concluzie
Scăderea titrului de la 1:77 la 1:8 sugerează că tratamentul a avut efect, iar infecția este controlată. Totuși, este important să urmați planul de monitorizare serologică stabilit de medic pentru a confirma vindecarea completă. Până la consultația medicală, nu ezitați să evitați orice factor de risc pentru reinfecție.

Titrul se va negativiza la un an, doi dupa tratament.
Analizele se repeta la 3 luni in primul an si la 6 luni in al doilea.
Duceti si partenerele sa se trateze!
Analizele se repeta la 3 luni in primul an si la 6 luni in al doilea.
Duceti si partenerele sa se trateze!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5despre sifilis
- 1sifilis
- 3dupa ce m-am tratat de sifilis, as vrea sa am un copil
- 5acum 3 ani am fost diagnosticata cu sifilis...
- 3sifilis..analize angajare
- 3Va rog mult.poate ma puteti ajuta cu un raspuns: prietenul meu are sifilis
- 0sifilis?
- 6sifilis dupa un an si ceva... sfaturi
- 1sifilis tratat cu moldamin iar rezultatul e marit
- 2neuro sifilis
- 4tratament sifilis... boala nu mai dispare
- 8Interpretare buletin analize Synevo ptr Anti HIV VDRL si TPLA
- 9insarcinata primul trimestru sotul are sifilis latent si posibil hpv
- 0ROG INTERPRETARE REZULTAT RPR CARBON SI TPLA (NU TPHA)
- 2Sifilis
- 4Hiv si sifilis
- 2Sifilis
Mai multe informații despre: Sifilisul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: