Am nevoie de ajutor/pareri/sfaturi, din experienta proprie

21-09-2020
Ionela321
Nu este medic/terapeut
Ionela321
După părerea dumneavoastră, morfologia din trimestrul 1 este atat de importanta? Din cate am citit pe internet sunt șanse să iti dea un rezultat neconcludent, adică sunt șanse de 50% ca acest test sa îl fi facut degeaba. Va rog sa ma sfătuiți dacă sa il fac sau nu si cum ati procedat si dumneavoastră.
Testul TORCH, cât de important este? Intreb pentru ca este cam la același preț cu morfologia de pe trimestrul 1 si mi se pare ca o sa fie o risipă de bani tinand cont de cate analize mai trebuiesc făcute de acum încolo..
Va multumesc pentru intelegere si astept parerile dumneavoastră!
7 comentarii
0
21-09-2020, ora 19:12
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Serologia TORCH se deconteaza prin casa de asigurari, cu bilet de la medicul de familie.
0
21-09-2020, ora 20:28
Ionela321
Nu este medic/terapeut
Ionela321
Unde am fost azi sa fac analizele mi s-a spus că niciun medic de familie nu o sa imi dea compensat..
0
21-09-2020, ora 21:03
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Dar la medicul de familie ati fost?
0
22-09-2020, ora 06:49
Ionela321
Nu este medic/terapeut
Ionela321
Da, doamna ginecolog mi-a dat toate analizele care trebuiesc făcute, eu m-am dus la medicul de familie si mi-a spus că nu are cum sa mi le dea pe toate compensate pentru ca el poate sa imi dea doar 15 din toate cele scrise pe foaie. Analizele care au ramas necompensate le-am plătit, dar TORCH-ul inca nu l-am facut pentru ca e prea scump si momentan nu am destui bani sa imi fac si TORCH si morfologia.
0
22-09-2020, ora 08:21
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Nu stiu unde stati, dar in Cluj, de unde sunt eu exista un program de monitorizare a acestor infectii torch la gravide coordonat prin spitalul de boli infectioase, unde se fac aceste analize gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie si scrisoare medicala de la ginecolog care atesta varsta sarcinii. Ar trebui sa existe si aproape de dumneavostra ceva asemnator si medicul de familie ideal ar trebui sa stie de asta, la fel si ginecologul. Daca nu reusiti sa faceti gratuit torchul discutati din nou cu medicul ginecolog sa va lamureasca si sa decideti impreuna daca este necesar sa faceti si morfologia, asta si in functie de varsta dumneavoastra si alti factori de risc. Dar torch-ul cred ca ar trebui facut.
0
22-09-2020, ora 09:05
Ionela321
Nu este medic/terapeut
Ionela321
Ok, va multumesc frumos!
0
28-10-2020, ora 19:03
Eliza3017
Nu este medic/terapeut
Eliza3017
Bună seara. Am și eu o întrebare la un medic ceva. Ce vreau sa va comunic. Luna aceasta pe 24 mi-a venit cm. Dar a fost foarte diferit fata de celelalte cm-uri. În ce sens.. A fost gelatinos toată perioada asta. Și ținând cont ca nu a venit pe cât trebuia. Pe 9 octombrie. Și am făcut un test și a ieșit negativ. Dar zilele astea am niște dureri de spate îngrozitoare.. Și burta parca îmi e mai mare.. I s-a schimbat forma.. Ce ar putea fi? Din câte văzusem pe acest site nu este implementare sau cum se spune.. Te însemnează.. Ce ar putea fi? Rog urgent și frumos unui medic sa îmi răspundă.!! Mulțumesc enorm.!! Sa mai fac un test de sarcina? Îmi doresc un bebe! După cât timp?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Teste în timpul sarcinii (obligatorii, opționale, recomandate)
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  •