O nouă metodă poate identifica complicațiile care apar în timpul sarcinii

©

Autor:

O nouă metodă poate identifica complicațiile care apar în timpul sarcinii

Cercetătorii de la Edith Cowan University din Australia au dezvoltat o modalitate simplă, cu costuri reduse de a prezice preeclampsia, una dintre cauzele principale ale mortalității materno-fetale la nivel mondial.
Cercetătorii au evaluat starea de sănătate la 593 de femei gravide din Ghana, folosind chestionarul pentru sănătate suboptimală.

Chestionarul pentru sănătate suboptimală a fost elaborat în 2009 de profesorul Wei Wang. Acesta combină scorurile pentru oboseală, sănătate cardiacă, digestie, imunitate și sănătate mentală, oferind un „scor de sănătate suboptimal” general care poate ajuta la predicția bolilor cronice.

Rezultatele au arătat că 61% dintre femeile care au obținut un punctaj ridicat la chestionar au continuat să dezvolte preeclampsie, comparativ cu doar 17% dintre femeile care au obținut un nivel scăzut.

Atunci când aceste rezultate au fost combinate cu teste de sânge, care au măsurat nivelurile de calciu și magneziu ale femeilor, cercetătorii au fost capabili să prezică cu exactitate dezvoltarea preeclampsiei în aproape 80% din cazuri.

În țările în curs de dezvoltare, preeclampsia este cauza principală de deces, atât pentru mame cât și pentru bebeluși.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 28-10-2019 | creare: 28-10-2019 | Vizite: 687
Bibliografie
Simple test predicts dangerous pregnancy disorder. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191023093431.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum