Am nevoie de un sfat. Părinții mei nu sunt de acord cu relația deoarece diferența de vârstă e mare

05-07-2018
Helen99
Nu este medic/terapeut
Helen99
Am 19 ani si Sunt cu un băiat care e mai mare că mine cu 8 ani. Părinții mei nu sunt de acord cu aceasta relație deoarece diferența de vârstă e mare, el este din alt oraș dar momentan lucrează în străinătate. Băiatul acesta face eforturi pentru a veni să mă vadă, este mereu atent, încercă să-mi facă cat mai multe pe plac.La ziua mea, mi-a făcut o surpriză si a venit, cu o zi înainte mama a zis daca" vine însem că te iubesc "daca nu" vine înseamnă că nu ține la tine". A doua zi i-am spus lui mama că a venit la locul unde îmi sărbătoream ziua de naștere. In acea zi scandalul a fost întoi, părinții mei nu erau mulțumiți de faptul că prietenul meu a venit la ziua mea. Nu mai înțeleg nimic, cum încercăm să-i împăcăm nu e bun.Va rog să mă ajutati, cum sa fac să-i conving că este un băiat bun, va rog.
3 comentarii
0
05-07-2018, ora 10:23
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important in primul rand Helen sa-ti dai seama de ce reactioneaza parintii tai asa. E vorba doar de diferenta de varsta ? sau e vorba si de altceva? In functie de raspunsul primit, poti sa incerci sa-i faci sa inteleaga ca tii cont de opiniile lor, insa acum esti deja o tanara adulta, capabila de propriile evaluari, de propriile decizii. Nu exista vreo recomandare universal valabila in aceste situatii, insa una dintre variantele de luat in considerare ar fi si sesiunile de psihoterapie de familie. Aceste sesiuni usureaza comunicarea si aduc la suprafata unele lucruri ce poate sunt evitate intr-o convesatie obisnuita.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
05-07-2018, ora 14:04
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Încercați sa discutați cu părinții dumneavoastră, sa ii faceți sa înțeleagă ca este decizia dumneavoastră. Dacă parintii sunt de acord, puteți merge la câteva ședințe de psihoterapie de familie.
Succes!
0
05-07-2018, ora 16:52
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegii mei îți recomand psihoterapia de familie, dar în această situație ar trebui să-i convingi că v-ar ajuta să mergeți împreună la un terapeut de familie, ceea ce nu-i sigur că vor fi de acord. Poți încerca să discuți cu ei și să afli de ce nu sunt de acord cu relația ta și să le aduci argumente în favoarea relației.Unul din argumente ar putea fi și faptul că băieții se maturizează mai târziu, iar o relație cu un băiat de vârsta ta nu ar fi ceea ce-ți dorești. Dovedește-le cu argumente că alegerea ta e bună, că ai ajuns la vârsta când ești capabilă să iei cele mai bune decizii pentru tine, că-i iubești și-i respecți, dar e vorba de viața ta și meriți să o trăiești așa cum îți dorești
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul