Am probleme cu gaze intestinale..

08-01-2010
lgeorgyana
Nu este medic/terapeut
lgeorgyana
Buna seara,

M-ati mai ajutat cu sfaturi foarte bune, de aceea va deranjez din nou.

Am tinut postul Craciunului, nu am mancat absolut deloc carne. Din 25 decembrie, de cand am inceput sa mananc carne, am inceput sa am gaze intestinale - flatulenta - zilnic, foarte urat mirositoare, si nu mai stiu ce sa fac.
Si in zilele cand nu mananc carne e la fel. In special apare seara.

Am luat Gasex, dar m-a durut burta si am renuntat, desi era eficient... Oare sa fac o clisma, sau sa tin o dieta?..

Va multumesc anticipat pt raspuns!
Georgiana
13 comentarii
0
09-01-2010, ora 04:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă Georgyana,

Vă felicit pentru decizia şi voinţa de a ţine tot Postul Crăciunului, felicitări sincere!
Vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări:

- Înainte de a ţine acest post, aţi avut gaze intestinale, sau vreo problemă gastroenterologică?
- Aţi avut vreodată vreo problemă gastroenterologică (cu stomacul şi intestinele)?
- Gazele intestinale sunt însoţite şi de borborisme abdominale (zgomote)?
- Vă simţiţi abdomenul tensionat, umflat? Vă doare când apăsaţi?
- După cât timp de la ingestia mâncării apar acele gaze?
- Scaunul este normal, regulat, sau este neregulat?
- Cât timp aţi luat Gasex, unde s-a localizat durerea şi cum o percepeaţi (era localizată într-un punct anume sau era difuză, se propaga în tot abdomenul)?
- Când aveţi aceste gaze, aveţi şi alte simptome, cum ar fi ameţeală şi dureri de cap? Altele, în afara celor precizate de mine?
- Aţi fost supusă unui stres puternic în perioada de după post?

Vă rog să-mi răspundeţi sincer şi cu cât mai multă acurateţe; mulţumesc cu anticipaţie! Răspunsurile sunt foarte importante, pentru că pot releva cauza.
Numai bine şi La mulţi ani ;)

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
09-01-2010, ora 13:56
lgeorgyana
Nu este medic/terapeut
lgeorgyana
Stimate d-le Nick,

Va multumesc pentru dorinta de a ma ajuta.

- Si inainte de post mai aveam gaze intestinale, imi amintesc ca si anul trecut, chiar in perioada Craciunului, am patit la fel, dar nu pe asa perioada lunga. Oricum, mai pateam in cazul in care consumam varza, fasole, portocale sau suc de portocale, dar niciodata atatea zile.
- Nu am avut nicio problema gastroenterologica. Sunt o persoana destul de slaba, cu arderi bune.
- De obicei, gazele nu sunt insotite de borborisme, iar cand se intampla sa fie asa, de obicei nu miros urat, iar cand nu suna, miros oribil..
- Abdomenul meu este foarte umflat, ca si cum as fi gravida, si ma doare cand apas, (nu foarte tare), in toata regiunea de sub buric.
- Gazele apar aproape in totalitate seara, dupa orele 20-21.
- Scaunul il am neregulat, rar. Desi aveam scaun zilnic, de la Craciun incoace nu mai e asa, trec si 2 zile intre scaune.
- Cand am luat Gasex, simteam ca gazele sunt acolo, dar ca nu le pot elimina, iar abdomenul ma durea tot asa, sub buric, nu foarte tare, dar era o senzatie neplacuta, ca si cum acele pilule mi-ar fi blocat gazele in mine. (desi au functionat, dupa ce nu am mai luat, problema a revenit).
- In afara de gaze, si balonare, nu am niciun alt simptom, ma simt foarte bine.
- Dupa post, am plecat la Baile Felix, unde a inceput totul. Precizez ca de fiecare data cand merg in vacanta, sau intr-un loc strain, ma constip.

Varsta mea este de 24 ani, in rest sunt un om sanatos.

Va multumesc foarte foarte mult! An nou fericit!
Georgiana
0
09-01-2010, ora 14:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna, v-am trimis un mesaj privat cu privire la ce sa faceti in legatura cu aceste probleme, da-ti un click
pe "modificati profilul dvoastra"
1
11-01-2010, ora 04:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sugestie: Ceai de salvie şi fructe de anason (le cumpăraţi separat, nu există combinate într-un singur produs), 3 căni de maxim 200 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale ( 2 linguriţe de plantă (o linguriţă de salvie şi una de fructe de anason) la 200 de ml de apă clocotită), iar în timpul mesei (tot de 3 ori pe zi), mestecaţi cu mâncarea un comprimat de Sab simplex. Medicamentul NU este toxic, pentru că substanţa activă este inertă şi nu se absoarbe din tractul gastroenterologic.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;)
P.S. Consultaţi şi un medic gastroenterolog sau un homeopat.


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
11-01-2010, ora 10:54
lgeorgyana
Nu este medic/terapeut
lgeorgyana
Va multumesc foarte frumos pt raspunsuri. O sa revin sa va spun despre starea mea.

As vrea sa va intreb daca clismele sunt intr-adevar, metode ft bune de detoxifiere, si sunt recomandate? Si de unde imi pot procura un aparat pt a-mi face clisma?

In alta ordine de idei, in legatura cu vaccinul anti-gripa porcina, dvs ce parere aveti, este intra-adevar ft util, cu toate riscurile pe care le implica?... Chiar nu stiu daca sa ma vaccinez sau nu, nu as vrea, dar nici sa risc foarte tare.

O zi minunata, sanatate si multa pace sufleteasca!
Georgiana
0
11-01-2010, ora 18:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Clisma terapeutică este foarte benefică, pentru că măreşte rezistenţa organismului prin detoxifiere, şi nu numai. Vă puteţi achiziţiona un irigator pentru clismă de la o farmacie (se găseşte cam greu, dar dacă vă doriţi, veţi găsi cu siguranţă).
Clisma are şi contraindicaţii, cum ar fi: probleme cardiace, renale şi gastroenterologice; boala Crohn, hemoroizii, colită ulceroasă, bolile acute dezvoltate la nivelul intestinului gros şi stările de slăbiciune sunt cele mai frecvente impedimente (în astfel de cazuri aveţi nevoie de aviz medical).

Vaccinul anti-gripă porcină este foarte TOXIC (teratogen, embriotoxic, oncogen etc.) cu latenţă mare (are efecte secundare pe termen lung, cum ar fi: cancer, probleme autoimune, infertilitate, modificări de gândire, transpiraţii abundente cronice etc.). Eu NU mă voi vaccina nici sub hipnoză; voi lua preventiv Kaloba, un remediu fitoterapic cu proprietăţi antivirale şi antibacteriene imense...decizia vă aparţine!

Toate cele bune şi multă sănătate;)
0
16-05-2010, ora 01:00
isara
Nu este medic/terapeut
isara
Buna ziua, dna Georgyana,

Daca nu gasiti irigator in locatia unde sunteti pot sa va trimit eu unul, de 1l, sigilat - gratuit. Facem astfel cu toti cei care nu gasesc si doresc sa iti auto-aplice clisma.
Intra-devar, cum spunea Mr. Nick, se gasesc destul de greu. La SensiBlu incercati - eu de acolo iau si trimit in toata tara :).
-*

Sanatate, tuturor!

(*modificat de administrator)
0
04-04-2013, ora 02:01
costinela26
Nu este medic/terapeut
costinela26
Buna seara,
As dori muult, daca se poate, Mr Nick sa-mi spuneti ce afectiune ar putea fi... In urma intrebarilor puse de dvs dnei Georgiana... am raspuns aproape la toate cu DA :)
In mod special la aceasta intrebare "- Când aveţi aceste gaze, aveţi şi alte simptome, cum ar fi ameţeală şi dureri de cap? " ! Nu m'am gandit sa fac o legatura intre durerile de cap si ameteli cu acele scaune neregulate!!!

V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea indrepta catre un dr ! Va multumesc anticipat :)
0
04-04-2013, ora 11:23
ciprian_porumb.
Nu este medic/terapeut
ciprian_porumb.
Dragii mei,

La cei cu flatulente urat mirositoare exista probabilitatea unor probleme de digestie cronice.
In primul rand trebuie facut un control amanuntit pe tot traiectul alimentelor. O atentie deosebita trebuie data cavitatii bucale. Daca aici s-a instalat o candida severa atunci alimentele nu sunt 'emulsionate/salivate' corespunzator. Inca din aceasta faza incepe digestia.
Alimentele trebuie sa fie bine inmuiate in saliva (alimentele se beau, apa se mananca), apoi sunt maruntite bine in stomac, se amesteca cu diverse enzime in duoden (de la pancreas si bila/ficat). Mai departe in intestinul subtire si cel gros se absorb in organism toti nutrientii de care are nevoie corpul uman pentru a functiona corect.
Daca aici in intestine nu ajung alimente bine emulsionate si maruntite, mai tarziu vor fermenta necontrolat (idem gunoiul de grajd = biogaz).
Nu uitati de asemenea de bacteriile prietenoase din intestine vrs. bacteriile periculoase. Proportia ar trebui sa fie de 85% la 15%. Daca este pe invers atunci 'ce iese' miroase urat. Mai mult, in timp se pot instala alte boli asociate.
.
Nota: Eliminati candida bucala/digestiva, alimentatia sa fie corecta si la ore fixe (mai multe legume si fructe crude), apa 3L/zi (in ceai si sucuri naturale - frunze, o cura de probiotice de 2-3 saptamani cu pauza de 1 luna (Jarro-Dophilus). si mult somn (8h/zi).
Pentru intarirea sistemului imunitar sa nu uitati de vitamina C-1000 din macese si acerola 1cps./zi in fiecare zi.

PS: nu abuzati cu clisme. E indicat o data pe luna dar in paralel cu un post pe cruditati (fara carne, grasimi si zahar).
.
Sanatate multa!
0
12-06-2013, ora 19:15
maxim catalin
Nu este medic/terapeut
maxim catalin
Cu mult respesct !!! Am fost operat de bila, a fost totul ok, pana cand am contactact un entereocooc si m-am chinuit f mult sa-l pot rapune, cu ricul ca am consumat f multe antibiotice cu bioticts, dar prostia mea ca luat imediat dupa antibiotic, si mi-a distrus flora microbioana, de pana acum 10 zile faceam scaun moale si din cauza operatiei e adevarat, dar am o saptamana in care m-a simt constipat, foarte tare am gaze si prea pot sa le elimin cum trebuie, iau acum carbune, , espumisann, si elimin un pic, sunt imbalonat pe stanga, si cateodata si pe dreapta se schimba, ma fortez sa ma screm, sunt disperat nu mai stiu ce sa fac, am facut analiza de sange in scaun e negativa !!! va rog ajutati-ma
0
12-06-2013, ora 19:24
maxim catalin
Nu este medic/terapeut
maxim catalin
Cu mult respect!!! Am fost operat de bila, a fost totul ok, pana cand am contactact un entereocooc si m-am chinuit f mult sa-l pot rapune, cu ricul ca am consumat f multe antibiotice cu bioticts, dar prostia mea ca luat imediat dupa antibiotic, si mi-a distrus flora microbioana, de pana acum 10 zile faceam scaun moale si din cauza operatiei e adevarat, dar am o saptamana in care m-a simt constipat, foarte tare am gaze si prea pot sa le elimin cum trebuie, iau acum carbune, , espumisann, si elimin un pic, sunt imbalonat pe stanga, si cateodata si pe dreapta se schimba, ma fortez sa ma screm, sunt disperat nu mai stiu ce sa fac, am facut analiza de sange in scaun e negativa !!! va rog ajutati-ma
0
04-07-2015, ora 20:55
Andrei73
Nu este medic/terapeut
Andrei73
Buna tuturor, sunt nou pe acest forum, am avut si eu aproximativ aceleasi simptome, medicul meu de familie mi-a recomandat clisme (enteroclisme) cu cafea, si intradevar dupa cateva clisme nu mai eram asa balonat. Mi-am cumparat un irigator Esmarch de cauciuc pentru clisma de care ma folosesc si pana in prezent, celelalte care le-am gasit la Sensiblu nu prea sunt practice adica sunt din plastic si apar fisuri in furtun, recent mi-am mai cumparat unul dar un pic difera de Esmarch, e o plosca de cauciuc cu canule pentru clisma, plosca poate fi folosita si la termoterapie individual. Cine nu are inca le poate gasi pe net usor sau pe tovar.ro. Sper ca am fost de folos.
0
05-07-2015, ora 13:14
lachriss
lachriss
Pentru tratamentul balonarilor, pe langa un regim alimentar adecvat, poate fi util si Kebene Plus - 2 cp x 2 ori/zi sau Espumisan - 2 cp x 3 ori/zi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Flatulența după masă - cauze, tratament, sfaturi utile
  • De ce am mereu gaze (cauzele flatulenței cronice)
  •