Am probleme mari in relatia de cuplu

06-05-2022
Nicoleta1991
Nu este medic/terapeut
Nicoleta1991
Buna ziua de 6 ani sunt cu cineva in relatie cu care am si un copil. De la un timp au inceput sa apara probleme in relatia noastra cum ca eu laș inșela degeaba ii spun ca nu este adevarat ca el nu crede. Noi locuim la curte si eu nu lucrez doar el, eu stau acasa cu copilul il duc la scoala fac ce este de facut ma duc dupa copil sa il iau de la scoala si cam atat. El are impresia ca eu il insel cand stau singura acasa ba cu unu ba cu altul din cauza asta ne-am certat mai tare si eu am luat copilul si am plecat dupa cateva zile a venit dupa mine ca ii este dor de mine ca ma iubeste si ca nu poate sta fara mine eu lam crezut si mam intors ca eu chiar tin la el il iubesc. El zice ca ma iubeste dar nu o arata cand o ia cu chestiile lui o tine asa cateva zile agravandu-se pe zi ce trece isi imagineaza tot felul de lucruri care dupa mintea lui eu le-aș face. Am ajuns chiar si la testul poligraf care a iesit ca spun adevarul ca iam fost fidela am discutat si cu acea persoana care era si psiholog si ia spus ca isi imagineaza tot felul de lucruri ca desi stie si el ca nu sunt adevarate tot nu crede, el nu crede nici rezultatul acelui test ca zice ca e o pacaleala crede ca si psihologul a fost platit de mine ca sa ii spuna lucrurile astea. Iam propus sa mergem la alt psiholog sa vorbesca sa il faca sa inteleaga ca aceste lucruri sunt doar in capul lui dar degeaba dar nu vrea zice ca nu are nici o problema ca eu sunt de vina. Chiar nu stiu ce sa fac cum sa vorbesc cu el ca orice ias zice nu ma asculta, eu il iubesc tin la el dar nu stiu cat pot rezista asa.
8 comentarii
0
06-05-2022, ora 22:27
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Buna seara. Se pare ca dansul e necesar sa caute acel om specializat, psihoterapeut si psihiatru. Se pare ca, daca cautati dvs pe cineva de ajutor, vine gandul ca dvs ati facut ceva. Sotul dvs are nevoie de ajutor de specialiatate - medic psihiatru si psihoterapie. E posibil sa primeasca si medicatie de la medicul psihiatru pentr a-i ameliora starea si tot de la medicul psihiatru va primi si diagnosticul. Poate fi vorba de un delir de gelozie, gelozie patologica si nu numai. Dumneavoastra sunteti asaltata de acuzatii despre care stiti clar ca nu sunt adevarate si, oricat v-ati justifica, ele vor continua si se vor agrava. Data fiind problematica delicata a dansului, dansul e necesar sa caute singur un medic psihiatru la care sa faca programare pentru consult. Cele bune!

Psihoterapeut Anghel Lucia
0
08-05-2022, ora 11:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Înainte de a ajunge la un psihiatru cum vă recomandă colega mea, eu v-aș recomanda să căutați un terapeut de cuplu pentru că pot exista unele lucruri pe care nu le conștientizați în relația de cuplu. Spuneți că se întâmplă în ultimul timp. Ce anume s-a întâmplat înainte de a constata că apar simptomele de gelozie? Nu dați amănunte, de ce și după ce ați avut copilul nu v-ați căsătorit? Dacă el a insistat sau nu să vă căsătoriți? Ce crede el despre căsătorie? Ce credeți dvs? Cum stă la capitolul încredere și în alte situații?
Dacă avea o problemă psihică dinainte s-ar fi manifestat de la început. Ce anume a declanșat-o acum?
Lucrând doar soțul poate avea și un stres în ceea ce privește siguranța căminului, teama că nu vă poate asigura singur existența, că îl veți părăsi că nu poate asigura cele necesare familiei. Sunt lucruri pe care un terapeut de cuplu vă poate ajuta să le identificați și dacă se constată că e nevoie vă poate recomanda ce să facă partenerul mai departe.
0
09-05-2022, ora 08:17
Nicoleta1991
Nu este medic/terapeut
Nicoleta1991
Probleme au fost de la inceputul relatiei de cand neam cunoscut dar nu erau ca acum. Cel mai mult sa schimbat de cand sa nascut copilul, copilul are 4 ani acum si tot sa agravat in ultimul timp adica acum o tine si cateva luni cu fanteziile lui isi imagineaza tot felul de lucruri despre ce as face. Iar lucrurile astea ne fac rau eu acasa nu ma pot concentra deloc la ce trebuie sa fac.
0
09-05-2022, ora 10:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Atunci e clar că are o problemă. Convingeți-l să solicite ajutor de specialitate pentru binele relației și creșterea sănătoasă a copilului. Dacă nu vrea de bună voie, recurgeți la amenințări cu divorțul, poate așa se trezește și realizează că are o problemă.
0
09-05-2022, ora 13:18
Nicoleta1991
Nu este medic/terapeut
Nicoleta1991
O sa incerc sa il conving sper sa si reusesc sa il fac sa inteleaga ca are nevoie de ajutor si o sa fiu alaturi de el. El abia a constientizat ca are o problema sper sa vrea sa si mearga
0
09-05-2022, ora 14:32
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E nevoie să dai dovadă de multă înțelepciune. Evită să îl acuzi, convinge-l de afecțiunea ta și de faptul că-i vrei binele pentru familia voastră, ca să nu faceți copilul să sufere și să se poată dezvolta armonios.
0
09-05-2022, ora 17:17
Nicoleta1991
Nu este medic/terapeut
Nicoleta1991
Am foarte multa rabdare dar e si foarte greu sa rezisti zilnic cu acuzatiile astea. Oricat de mult feresc copilul de certuri, deja stie si copilul de aceste lucruri
0
24-05-2022, ora 10:46
Nicoleta1991
Nu este medic/terapeut
Nicoleta1991
Buna ziua dupa o perioada in care a mers ceva mai bine nu a mai facut atat de multe crize de gelozie si a acceptat faptul ca are nevoie de ajutor, aseara lucrurile sau schimbat iar: totul a pornit de la mancare ca nu ii place ca nu stiu sa fac ca nu iese cum vrea el, si dupa aia a revenit iar la vechea problema cu gelozia ca ma intalnesc cu cineva pe ascuns ca din cauza asta nu imi iese mancarea si tot felul de lucruri de acest gen. Degeaba ii zic ca totul e in capul lui ca nu are rost acum nu mai vrea nici sa mearga la psiholog si-a anulat si programarea ca zice ca o platesc eu sa ii spele lui creierul. Nu stiu cum sa o mai iau mai greu e de copii ca erau si ei de fata la scena lui care a facut-o
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul