am tiroidita autoimuna cu urmatoarele rezultate

16-12-2007
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
am tiroidita autoimuna avind urmatoarele rezultate?
anty tg 531(max 325)
anti tpo 11.81 (max 50)
prolactina 16.18 (2.39-25.15)
tsh 2.69(0.39-3.45)
t4 free 1.2190.8-2)


va rog sa-mi spune-ti ce inseamna anti-thyroglobulina cu valoare mult mai mare peste limita?
valoarea ei este 531 ui/ml in timp ce normal valoarea maxima nu trebuie sa fie mai mare de 325?
multumesc!

Adaug ca aceasta problema am descoperit-o mai mult intimplator. Cu 13 luni in urma am nascut o fetita si dupa nastere m-am simtit mereu obosita(medicul obstr-ginecol mi-a recomandat suplim de fer care mi-au mai atenuat din starea critica). Apoi am pus totul pe seama oboselii cauzate de cresterea copilului (o fire energica). La 7 luni am descoperit un nodul nedureros la sin, am fost initial indrumata pentru masaj (presupus de la lactatie), la 9 luni am intrerupt lactatia, am facut echo mamara si analiza markeri tumorali CA 15-3 care a avut valoarea 8.1 (norm 1-40). Pt intreruperea lactatiei mi s-a recomandat bromcriptina, am luat aprox 1 sapt dupa care am intrerupt datorita efectelor adverse. Nu ma puteam concentra, adormeam instantaneu, probleme de respiratie si de memorie.
Dupa 1 saptamina de la intreruperea acestui medicament am facut aceste analize recomandate de endocrinolog, e posibil sa fi contribuit si ele la acest rezultat mare al Anty TG?
Ar fi indicat sa refac analizele la un alt laborator? Sunt din SV si nu stiu care laborator ar fi mai indicat.
3 comentarii
0
17-12-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Tiroglobulina este o proteina ce se gaseste in celulele glandei tiroide din care sunt sintetizati hormonii tiroidieni - tiroxina si triiodotironina. Anticorpii anti-tiroglobulina apar in cazul unor disfunctii ale sistemului imun, caz in care acesta nu mai recunoaste acesta proteina ca fiind proprie organismului si, prin urmare, fabrica anticorpi impotriva ei (autoanticorpi). Prin acest mecanism se poate ajunge la distrugerea tesutului tiroidian. Acesti autoanticorpi pot aparea si in urma unui traumatism sau proces inflamator la nivelul tiroidei, pot aparea uneori chiar si la persoane normale sau la persoane cu boala inflamatorie intestinala sau in diabetul zaharat.
Printre tiroiditele autoimune in care apar acesti autoanticorpi se numara boala Basedow-Graves ce dezvolta hipertiroidism si tiroidita Hashimoto cu hipotiroidism, insa in unele locuri am gasit mentionata si tiroidita postpartum care s-ar potrivi mai bine cazului dvs.
Nu pot spune sigur daca bromocriptina a avut vreo influenta asupra acestei analize pentru ca nu am gasit in prospect o asemenea mentiune (sigur ca e posibil sa nu se fi studiat toate aceste aspecte).
Ati putea sa repetati macar dozarea anticorpilor pentru a vedea daca e vreo modificare. Din pacate nu pot sa va ajut cu mai multe sfaturi pentru ca nu am experienta necesara (tot un endocrinolog ar putea investiga mai bine cazul)...
Va doresc multa sanatate!
0
18-12-2007, ora 00:00
pirina
Nu este medic/terapeut
pirina
Multumesc din suflet pentru raspunsul pe care mi l-ati dat! La o consultatie, fie ea si in particular, medicul nu prea are (in general) disponibilitatea de a-ti explica anumite lucruri legate de boala pe care o ai.
0
13-02-2011, ora 15:57
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
Rugaminte pt.interpretarea rezultatelor echo tiroida (1 martie 2010):
LTD - aspect hipoecogen +
19, 5/ 16, 6/ 39, 2 VLTD = 6, 6 mm
LTS - aspect hipoecogen +
17, 2/ 15, 4/ 26, 9 VLTS = 3, 7 mm
istm sau ??(nu se intelege) tiroidian hipoecogen +
Dg.: tiroida (nu prea inteleg)...?/ limfoarara??
Am primit euthyrox de 25, cate 1/2 tableta/zi...si ma simt f.bine.
Intrebare:
1)- este importanta -o anumita ora- pt.a lua aceste pastile? (mi-a zis intre 6-7 dim.)..dar nu intotdeauna, ma scol la ora asta! are vreo importnta?
2)- am refacut analizele la 25.01.2011, cu urmatoarele rezultate:
- TSH= 5, 33 ul/ml din limita 0, 5- 8, 9
- FT4= 15 mol/l din limita 10- 28, 2
- FT3= 5, 79mol/l din limita 4, 25- 8, 1
-anti TPO = negativ 30, 1 cu limita negative 100u/ml
Ar trebui sa refac echo tiroidian?
3) tratamentul se face toata viata?..sau "odata"..se va intrerupe?
Cu urarile mele de bine si sanatate, astept raspuns.
O zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fumatul și patologia tiroidiană
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.